Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha hétfőn este tévéznél, ezeken aludhatsz el.

Az áruló - Film4, október 7. hétfő, 20h

Titkos összeesküvés nyomára bukkan Roy Clayton, a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynöke. A szálak a Különleges Ügyosztály egykori munkatársához, Samir Hornhoz vezetnek. A nyomozásba egy másik FBI-ügynök, Max Archer, valamint Carter, a Központi Hírszerző Iroda veterán összekötője is bekapcsolódik. Ahogy a dolgok kezdenek egyre jobban elfajulni, Clayton rájön, hogy a szövevényes ügy valójában egy nagyszabású terrorista akciót takar. Öngyilkos arab merénylők egy időben akarnak buszokat robbantani szerte egész Amerikában. Vajon sikerül-e megállítani őket?

 

Coco Chanel - M5, október 7. hétfő, 21h

1954-ben hosszú hallgatás után Coco Chanel Párizsban bemutatja az új kollekcióját, amelyet a közönség hűvös közönnyel fogad. A tervezőnő úgy érzi, valami elveszett belőle, valami összetört, és szüksége van a megújulásra. Így kezdődik egy hosszú visszatekintés, amelyben az életét meséli el, sanyarú gyerekkorától a küzdelmes párizsi évekig, majd megismerkedését első szerelmével, Etienne Balsannal, egészen addig meg nem ismeri a nagy Ő-t, a gazdag angol családból származó Boy Capelt, aki éppen akkor szenved tragikus balesetet, amikor végre egymásra találhattak volna.

 

Kickboxer - Paramount Network, október 7. hétfő, 21h

Miután tanúja lesz, ahogyan a bátyját és egyben mentorát egy brutális rúgással egy életre lebénítja ellenfele, Kurt Sloan bosszút esküszik. Kurt talál egy idős harcost, aki megtanítja neki a Muay-Thai módszereit. Kurt megtanulja, hogyan bírja ki a legrosszabb fizikai bántalmazást is és kihívja Tong Pot, a bajnokot. Kezdetben Kurt vesztésre áll, de gyors mozdulatainak köszönhetően ugyanabban a helyzetben találják magukat, amiben Kurt testvére is megkapta a végzetes ütést.

 

Harcban élve - Film+, október 7. hétfő, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Alkonyat - RTL HÁROM, október 7. hétfő, 21h

Bella (Kristen Stewart), a különc lány apjához költözik egy eldugott kis városkába, és biztos benne, hogy halálra fogja unni magát. Forksban azonban váratlan meglepetés éri. Megismerkedik a titokzatos Edwarddal (Robert Pattinson), aki elképesztően intelligens, szellemes és vérfagyasztóan vonzó. A megközelíthetetlen Edward valójában vámpír. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki, ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.

 

Bíbor folyók 2.: Az apokalipszis angyalai - Film Mánia, október 7. hétfő, 21h

Niemans érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos áldozat. A körülötte található ezoterikus jelek és a férfi furcsa, szertartásszerű feláldozása mást sugallnak. Egy templom tövében Reda, a fiatal rendőrkapitány egy Jézusra tökéletesen hasonlító félholt emberre bukkan. Hamarosan ráeszmél, hogy ez az ügy kapcsolatban áll azzal, amelyben egykori rendőrakadémiai kiképzője, Niemans nyomoz. A környéken egyre nő a halálesetek száma. Minden esetben titokzatos, természetfeletti erővel rendelkező szerzetesek ölnek meg látványos módon, ismeretlen embereket, majd nyomtalanul eltűnnek. Niemans és Reda felfedezik, hogy mindegyik áldozat keresztneve és foglalkozása megegyezik valamelyik apostoléval. A vallástörténeti szakértő, Marie segítségével próbálják meg leleplezni ezt az elképesztő összeesküvést.

 

S.W.A.T. - Különleges kommandó - Filmcafe, október 7. hétfő, 21h

Brian (Jeremy Renner) és Jim (Colin Farrell) a rendőrség elit osztagának a tagjait egy rosszul sikerült túszmentő akció miatt felfüggesztik. Brian megsértődve távozik, míg Jim inkább vállalja a megalázó lefokozást, csakhogy az egység közelében maradhasson. Az alkalom hamarosan el is jön Hondo őrmester (Samuel L. Jackson) személyében, aki egy újonnan létrehozott egységhez hívja. Alex Montelt (Olivier Martinez), a hírhedt drogbárót közben sittre vágják Los Angelesben. A dörzsölt maffiózó azonban alaposan feladja a leckét a rendőrségnek, amikor hatalmas összeget ajánl fel azoknak, akik kiszabadítják.

 

Emelt fővel - Mozi+, október 7. hétfő, 21h

Chris Vaughn (The Rock) nyolc év elit katonai szolgálat után hazatérve kisvárosába szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok igencsak megváltoztak az utóbbi időkben. Az egész környék Jay Hamilton (Neal McDonough) kezébe került, aki mindenkit rettegésben tart. Chris és barátja, Ray (Johnny Knoxville) is hamar bajba kerülnek a kaszinóban, ahol kis híján az életükkel fizetnek, amikor rájönnek a piszkos üzelmekre. Chris azonban nem tudja tétlenül nézni gyerekkori barátja, Hamilton zsarnokságát...

 

Emelt fővel: Visszavágó - Viasat Film, október 7. hétfő, 21h

Nick megtudja, hogy az apja, aki a szülővárosában seriffként dolgozott, autóbalesetben meghalt. A halálával kapcsolatban azonban számos gyanús körülmény is felmerül. Nick így visszatér a szülővárosába, hogy utánajárjon, mi történt valójában. Hamarosan megtapasztalja, hogy szinte minden megváltozott. Nyoma sincs az egykori csendes településnek, békés közösségnek, amelyben felnőtt. A városban eluralkodott az erőszak. Napirenden vannak a bűncselekmények, a kábítószer ellepte az utcát. Nicknek nincs más választása, a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

 

Megváltó lövés - Moziverzum, október 7. hétfő, 21.30h

Church seriff és Zeppelin nyomozó igyekszik fenntartani a békét a durva kisvárosban, ahol a lakosok egyetlen érdeklődési köre a templom vagy az oxikodon. A frissen eljegyzett Shelby John és Ruby Red új életet akarnak kezdeni. Elhatározzák, hogy közös családot alapítanak és leszoknak a drogokról, Ruby sógora, Peter támogatásával. Shelby azonban holtan találja szeretett Rubyját a verandájukon, mielőtt teljesíthetné utolsó kívánságát: megkeresztelkedni a folyóban, hogy minden bűnét lemossák róla. A tüzes dühvel teli Shelby gyilkosságsorozatba kezd, hogy megbosszulja mindazt, amit Rubyval szemben a drogkereskedő-hálózat minden egyes láncszeme elkövetett. Semmi mással, csak adrenalinnal és szögbelövővel felfegyverkezve Shelby sorra likvidálja a dílereket és drogosokat, amíg el nem jut a csúcsra. Church seriffnek és Zeppelin nyomozónak versenyt kell futnia az idővel, hogy véget vessenek Shelby önbíráskodásának, mielőtt a bűnbanda fejével, Coyote-tal folytatott harca vérfürdővé változtatja az egész várost.

 

Amerikai mesterlövész - Viasat3, október 7. hétfő, 22.40h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

A hívás - Viasat Film, október 7. hétfő, 23h

Jordan egy segélyhívó központ operátora. Ám amikor elkövet egy végzetes hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját. Ám befut egy hívás a tinédzser Caseytől, hogy egy őrült elrabolta őt a bevásárlóközpont parkolójából. Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél. Az óra ketyeg, amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével. Elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.

 

Az ismeretlen Drakula - RTL HÁROM, október 7. hétfő, 23.30h

Vlad (Luke Evans) nagyúr, feleségével és egyetlen fiával békében kormányozza a királyságot. Csakhogy közeledik a százéves hadisarc, amikor a törököknek át kell adnia ezer fiút, és a sajátját, hogy a szultán janicsárokat képezzen belőlük a saját serege számára. Vlad ígéretet tett a népének, hogy megvédelmezi a birodalmat, és amikor a török sereg megjelenik a határon, kétségbeesésében ahhoz a szörnyű hatalomhoz fordul segítségért, amely a győzelem mellett végzetes pusztulást is hozhat mindannyiuk számára.

 

Capone - Moziverzum, október 7. hétfő, 23.30h

10 éves börtönbüntetése letöltése után Al Capone-t szabadon engedik, hogy száműzetésben éljen Floridában. Korábbi hatalmától megfosztva, szifiliszben megbetegedve, minden barátját és szövetségesét elvesztve felidézi súlyos bűnözői múltját és a Chicago utcáin az ő parancsára elkövetett brutális bűncselekményeket.

 

Tökéletes célpont - AMC, október 7. hétfő, 23.55h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.