Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Forradalmi hét kezdődik, de ez ne zavarjon az esti tévézésben!

Street Fighter - Harc a végsőkig - AMC, október 21. hétfő, 20h

Sadalu, Délkelet-Ázsia, 1995. A véres polgárháború hetedik hónapjában az egyeduralomra törő Bison tábornok túszul ejti az ENSZ segélyszervezetének munkatársait. A foglyoknak egyetlen esélye van, hogy elkerüljék a kínhalált: William F. Guile. Az ő feladata felkutatni és megmenteni őket. Guile és társa, az angol titkosszolgálat ügynöke nekivág, hogy szembeszálljon az őrült diktátorral. Bejutnak a titkos erődbe, tervük már sikerülni látszik, amikor megjelenik Chun-Li, akit eddig mindenki egyszerű újságírónak hitt, és kiderül, ő is sokkal többet akar, mint híreket... Megkezdődik a végső leszámolás _ hőseink élete vagy halála a szabad világ sorsát is örökre eldöntheti.

 

Hart háborúja - Filmcafe, október 21. hétfő, 20h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Toldi - A mozifilm - M5, október 21. hétfő, 21h

TOLDI Magyar hőstörténet a 14. századból dráma/animáció Arany János közismert elbeszélő költeményének rajzfilm változata. Toldi Miklós, az indulatkezelési problémákkal küszködő siheder meggondolatlanul gyilkosságot követ el. Bujdosni kényszerül. Budának veszi az irányt, hogy vitézségével elkápráztassa a királyt, így nyerve kegyelmet és lovagi rangot. A film végig kíséri kalandokkal és testvéri ármánykodással teljes, viszontagságos útját egészen a végső nagy megmérettetésig, míg a király színe előtt elnyerheti a vágyott dicsőséget.

 

Alkonyat - Napfogyatkozás - RTL HÁROM, október 21. hétfő, 21h

Miután kiderül, hogy a szépséges Bella (Kristen Stewart) és a vámpír Edward (Robert Pattinson) képtelenek egymás nélkül élni, kapnak egy új esélyt, amely a lány életét örökre megváltoztatja. Bella végleg eldöntötte, hogy a 18. születésnapján vámpírrá változik, amely feltétele volt szabadulásuknak és közös jövőjüknek. Jacob azonban alaposan felkavarja az idillt, kiderül ugyanis, hogy vérfarkas, a vámpírok legnagyobb ellensége, és mindent elkövet, hogy lebeszélje a lányt, akibe ő is szerelmes. A két fiú közötti szerelmi viszály elhatalmasodik, ám amikor Bella élete újra veszélybe kerül, az ősellenségek szövetségre lépnek.

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Moziverzum, október 21. hétfő, 21h

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.

 

Pszichoszingli - Viasat Film, október 21. hétfő, 21h

Mavis Gary egykor a kisvárosi gimnázium szépségkirálynője volt. Később lányregények írására adta a fejét. Miközben a könyveivel sikert sikerre halmozott, a házassága tönkrement. A válása után a harminchét éves szépasszony visszatér a minnessotai szülővárosába, hogy újraélje dicsőséges napjait, és meghódítsa egykori szerelmét. A férfi azonban boldog házasságban él, és egy újszülött kislánya van. Viszont Mavis találkozik egy másik régi osztálytársával, akitől mindig egy világ választotta el. Különös barátság alakul ki kettejük között.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Viasat3, október 21. hétfő, 21h

A film Robin Hood legendáját meséli el. Miután megszökik Jeruzsálem börtönéből, Robin visszatér Angliába, ahol szembeszáll a gonosz nottinghami seriffel az elnyomottak védelmében. Barátaival együtt küzd az igazságért és a szegényekért.

 

Halálfutam - Film+, október 21. hétfő, 21h

Az elhúzódó gazdasági világválságban elképesztő népszerűségnek örvend a Halálfutam, ahol az életfogytiglanra ítélt bűnözők páncélozott autókkal versenyeznek. Szabályok nincsenek, csak a győztes életének van értéke, aki a három szakaszból álló futam végén egyetlen túlélőként elnyerheti a szabadságát. Az ártatlanul elítélt Jensen Ames (Jason Statham) is hamarosan a harcos versenyzők között találja magát Frankenstein jelmezben. Ám ahogy elkezdődik a verseny, Jensen rájön, hogy csapdába csalták.

 

Mutáns mutánsok támadása - Film Mánia, október 21. hétfő, 22.45h

Amikor az 1989-es egyslágeres glam metal banda, a Sonic Grave a Coachellára indul a visszatérés reményében, pejotlös betépésük állomása a Joshua Tree Nemzeti Parkban egy nem evilági támadásba torkollik.

 

Fekete arany - Viasat Film, október 21. hétfő, 22.55h

Háború dúl az Arab-félszigeten az 1930-as években. A két állam vezetője, Nesib emír és Amar szultán végül megállapodik egymással. Az országaik közötti Sárga-övezetet senkiföldjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később a két fiúból délceg ifjú lesz, Saleeh harcos természetű, Auda viszont tudós alkat. Egy nap az emírt meglátogatja egy amerikai. Azt mondja, hogy a földje tele van olajjal, melynek révén olyan gazdag lehet, amiről nem is álmodott. A gond, hogy az olaj a senkiföldjén van.

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2. - Moziverzum, október 21. hétfő, 23h

A két rettenetes ellenfél évezredek óta küzd egymással a világűr távoli sötétjében. Harcuk brutális és könyörtelen, nem kérnek és nem adnak kegyelmet. Eközben senkire és semmire nincsenek tekintettel, halál és pusztulás vár arra, aki az összecsapásukba belekeveredik. A bolygóközi küzdelem pedig új dimenziót ölt, amikor a szörnyek eljutnak a Földre. Az idegenek és a Ragadozó összecsapásának színtere az egyik álmos coloradói kisváros lesz. Ide tér haza Dallas, a most szabadult fegyenc. Ám ahelyett, hogy új életet kezdhetne, menekülnie kell. Ha életben akar maradni, össze kell fognia a szörnyek ellen...

 

Köszönjük, hogy a hazáját szolgálta! - Paramount Network, október 21. hétfő, 23.15h

A film bepillantást nyújt az Egyesült Államok hadseregének katonáinak életébe, akiknek a szolgálatból hazatérve meg kell küdzeniük néhány traumatikus élménnyel.

 

Az 5. hullám - Film+, október 21. hétfő, 23.20h

Egyik pillanatról a másikra minden hétköznapi probléma semmissé válik, és elfoglalja helyét a rettegés, amit a váratlanul felbukkanó idegenek űrhajói váltanak ki. Senki nem tudja pontosan, hogy az idegenek mire várnak, de mindenki sejti, hogy mit akarnak. Aztán hullámokban elindul az invázió. Áramszünet, rombolás, járvány és katasztrófák, de a legrosszabb még hátravan. A gimis Cassie (Chloë Grace Moretz) szeretné megtalálni az öccsét mielőtt az emberiségnek végleg leáldozik, ám az apokaliptikus környezetben lehetetlen eldönteni, hogy a megmaradt túlélők közül kiben lehet még megbízni.

 

Tűnj el! - RTL HÁROM, október 21. hétfő, 23.30h

Bár egy belső hang, és a legjobb barát is túl korainak tartja, Chris (Daniel Kaluuya) mégis elutazik gyönyörű barátnőjével, Rose-zal (Allison Williams) a lány gazdag szüleihez. Chris eleinte még meg tudja magyarázni magának a család furcsa viselkedését, de a hétvége előrehaladtával egyre hajmeresztőbb események követik egymást. Hamarosan a család teljesen behálózza, és megdöbbenve ébred rá, hogy ezt a hétvégét nem ússza meg élve.

 

Öreg gyilkos, nem vén gyilkos - Mozi+, október 21. hétfő, 23.40h

Amikor Ashley (Ashley Greene) és kislánya, Sarah (Thalia Campbell) belekeverednek egy bűnözői vállalkozásba, amely veszélybe sodorja az életüket, az egyetlen emberhez fordulnak, aki segíthet: Ashley elhidegült apjához, Matthez (Nicolas Cage), aki jelenleg a Kajmán-szigeteken él nyugdíjas csövesként. Újraegyesülésük múlékony, mivel a szigeten hamarosan megjelenik a maffiózó Donnie (Jackie Earle Haley) és hadnagya, Bobo (Ron Perlman), akik a nő nyomára bukkannak. Ahogy Ashley, Sarah és Matt egyre veszélyesebb helyzetekbe keveredik, Ashley hamarosan megtudja, hogy apjának titkos múltja volt, amiről ő semmit sem tudott, és hogy több van benne, mint amit ránézésre gondolt volna.