Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Valentin-nap ide vagy oda, mára találtunk romantikus és egyáltalán nem romantikus filmet is, ki-ki vérmérséklete alapján döntsön!

Az időutazó felesége - Viasat3, február 14. hétfő, 18.50h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni.

 

Apafej - Sony Movie Channel, február 14. hétfő, 21h

A 32 éves Sonny legfontosabb feladatának azt tartja, hogy olyan távolról kerülje el a felnőtt életet, amennyire csak lehetséges. Aztán a sors közbeszól, amikor a barátnője megelégeli idétlenségét, és faképnél hagyja, mire Sonny, hogy imponáljon neki, magára vállalja nősülni készülő barátjának ötéves fiát. Ám lehetetlen életmódján továbbra sem változtat, gyermeknevelési módszerei pedig enyhén szólva is meghökkentőek. Így hamarosan összecsapnak felette az óvodástársak, az idétlen gyerekdalok és az örök kialvatlanság keltette hullámok…

 

Őrülten hiányzol - Filmbox Extra HD, február 14. hétfő, 21h

Egy brit egyetemista beleszeret amerikai diáktársába. A lánynak azonban lejár a vízuma, így kénytelen hazautazni. Vajon szerelmük kiállja a próbát, amit a földrajzi távolság jelenthet?

 

A férfi, aki szeret - Filmbox Plus, február 14. hétfő, 21h

Mit érez az a férfi, akit elhagyott a szerelme? És mi történik akkor, ha a férfi rájön, hogy többé már nem szerelmes és ideje pontot tenni a kapcsolat végére? Az a szerelem, amit Robert (Pierfrancesco Favino Angyalok és démonok) érez, az abszolút szerelem az a fajta, amely életed minden momentumát örömmel tölti fel vagy szilánkokra törheti a szíved. Egy különleges film a szenvedélyről egy férfi szemszögéből, akit elhagynak és aki elhagy valakit: aki egyszerre elkövető és áldozat.

 

A tűzben edzett férfi - Paramount Network, február 14. hétfő, 21h

Mexikóvárosban egy ex-CIA ügynök bosszút fogad azok ellen, akik elképzelhetetlen bűnt követnek el a család ellen, akiknek védelmezésével megbízzák.

 

Pénz beszél - Film Mánia, február 14. hétfő, 21h

A jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. A milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük.

 

Ház a tónál - Viasat3, február 14. hétfő, 21h

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

 

E.T. – A földönkívüli - Filmcafe, február 14. hétfő, 21h

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.

 

Lucy - Moziverzum, február 14. hétfő, 21h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

A Bourne-csapda - Mozi+, február 14. hétfő, 21.55h

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, hogy sikerült elmenekülnie a múltja elől. Ám hiába tűnt el a kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él egy kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik az üldözőiknek. S egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos. A hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet azonban annyiban változik, hogy az ügynököt immár a személyes bosszú is hajtja…

 

Bazi rossz Valentin-nap - SuperTV2, február 14. hétfő, 22h

A manhattani virágbolt tulajdonos, Genevieve Gernier sajátos és szigorú randiszabályokat követ: összesen öt alkalommal találkozik egy férfival, hogy elkerülje az esetleg kialakuló kötődést, s így a csalódást és a fájdalmat. Amikor jóképű, kedves Greg Gatlin megveszi a közeli éttermet, azonnal megtetszenek egymásnak. Találkozni kezdenek, és az ötödik randevú után Genevieve úgy érzi, mégsem jó a maga kreálta szabály. Lehet, hogy felül kéne írnia szerelmi filozófiáját?

 

Superbad - avagy miért ciki a szex? - Viasat6, február 14. hétfő, 23h

A legtöbb, mondhatni mindegyik középiskolás srác gondolata a szex körül forog. Így van ezzel Evan és Seth is, az elmúlt négy esztendőt egymás társaságában és _ gondolatban _ szebbnél szebb, szexis csajokkal töltötték. Az ábrándozásnak azonban a suli befejezésével hamarosan vége szakad. Ráadásul kénytelenek szembenézni a szomorú ténnyel, szűzen fejezik be az évet. A váratlan bulimeghívás talán az utolsó lehetőség a két lúzer számára, hogy elveszítse azt, amije van. Evan és Seth mindent el is követ annak érdekében, hogy ez így legyen.

 

Mrs. Henderson bemutatja - M5, február 14. hétfő, 00.25h

London, 1937. A közismertségnek örvendő és tehetős Mrs. Laura Henderson épp most temette el néhai férjét... és most unatkozik. 69 éves, majd kicsattan az egészségtől, tele van ötletekkel, és esze ágában sincs csendes magányban gyászolni. Lady Conway úgy véli, igazán találhatna magának egy hobbit. Talán gyűjtsön gyémántokat? Esetleg alapítson jótékonysági intézményt? Nem. Mrs. Henderson _ barátai legnagyobb megrökönyödésére _ vesz magának egy színházat, egész pontosan a Soho szívében található Windmillt. Sok-sok bonyodalom után be is indul a színház, de ekkor kirobban a II. világháború...