Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőhöz képest meglepően sok jó filmet találtunk.

Nászfrász - Viasat3, február 21. hétfő, 21h

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is. És ez csak ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az "igen" kimondása előtt.

 

A Bourne-ultimátum - Mozi+, február 21. hétfő, 21h

Csak el akart tűnni. Ám ehelyett Jason Bourne-ra azok vadásznak, akik olyanná tették, amilyen. Elvesztette az emlékeit és az egyetlen embert, akit szeretett. Nem riasztja a golyók zápora és a magasan képzett gyilkosok új nemzedéke sem. Egyetlen célja van: visszamenni a kezdetekig és kideríteni, ki is ő valójában. A kémsorozat legújabb fejezetében Bourne becserkészi a múltját, hogy meglelje a jövőjét. Moszkván, Párizson, Londonon, Tangeren és New York Cityn keresztül vezet az útja az igazi Jason Bourne felé, miközben megpróbálja kicselezni a zsarukat, szövetségi nyomozókat és Interpol ügynököket, akik már célba vették...

 

Kegyetlen bánásmód - Filmcafe, február 21. hétfő, 21h

Miles Massey nagymenő Los Angeles-i válóperes ügyvéd. Sikerei csúcsán van: lenyűgöző az ügyfélköre, a pereit nagy arányban nyeri, a szakmában tisztelik, sőt, még egy kikezdhetetlen házasság előtti szerződést is elneveztek róla. Az élete mégis üres és unalmas. Miles ezért új kihívásokat keres. Ez pedig a gyönyörű Marylin Rexroth személyében érkezik, aki Miles egyik ügyfelének leendő ex-felesége, és egy magánnyomozó segítségével ki akarja forgatni a dúsgazdag férjét a vagyonából. Miles meghiúsítja az akciót, ám a nő nem hagyja annyiban a dolgot, ráadásul veszedelmesen csinos.

 

A boldogító talán - Sony Movie Channel, február 21. hétfő, 21h

Lehet-e barátság férfi és nő között? Talán igen, illetve nem, egészen pontosan csak átmenetileg. Tom vonzó pasi, habzsolja az életet, falja a nőket. Az állandóságot Hannah jelenti a számára. Kettejük érdek- és szexmentes barátsága azonban csak addig tart, míg a jó pajtás hosszabb üzleti útra nem utazik. Kiderül, milyen üres Tom élete nélküle, ő az egyetlen, akit igazán szeret. Rögvest el is határozza, hogy megkéri majd a kezét. Erre beüt a mennykő: a szerelme tárgya azzal érkezik vissza, hogy végre megtalálta az igazit. Tom mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az esküvőjüket.

 

Coco Chanel - Filmbox Family, február 21. hétfő, 21h

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

 

Radioaktív - Filmbox Premium, február 21. hétfő, 21h

Úttörö, lázadó, géniusz. A Radioaktív a Nobel-díjas Maria Curie hihetetlen és egyben igaz történetét meséli el, aki munkájával alapjaiban változtatta meg a világot. Főszerepben Rosamund Pike és Sam Riley.

 

Szupercella - Paramount Network, február 21. hétfő, 21h

Ray Breslin a világ legkíválóbb épületbiztonsági szakembere. Miután elemzi az összes magas biztonságú börtönt és megtanulja a túlélő készséget megalkotja a szökésbiztos börtönt, amikor képességei próba alá kerülnek.

 

Misztikus játék - Filmbox Plus, február 21. hétfő, 21h

Gilles Gabriel (Alain Chabat), a nyolcvanas évek popsztárja a nagy visszatérés előtt áll. Egykori nagy slágerét újra játsszák a rádiók, és minden adott, hogy újra a csúcsra érjen. Vagyis adott lenne, ha Gilles nem ütné el véletlenül Ranut (Daniel Auteuil), a kelekótya könyvelőt. A baleset következtében Gilles nem elég, hogy meghal, de lelke Ranu fejébe költözik. A bogaras aktakukac koponyájában e nélkül is elég nagy volt a zűrzavar, de most, hogy két albérlő próbál osztozkodni rajta, teljes lesz a káosz!

 

A csaj nem jár egyedül - Film Mánia, február 21. hétfő, 21h

A végzősök álompárosa, Zack és Taylor _ az egyetlen pár, akik első óta még együtt vannak _ szakítanak. Ők voltak az a pár, akiről mindenki azt hitte, hogy örökre együtt maradnak, de mégsem, mert a tavaszi szünet alatt a nyomulós Taylor dobta Zacket egy új srác, Brock Hudson miatt, aki egy öntelt seggfej a "Való világ" című ifjúsági szappanoperából. Ez az a fajta hír, mely simán hazavághat egy olyan játékost, mint Zack, aki osztályelnök és a focicsapat kapitánya _ főleg ha az iskolai DJ állandóan kommentálja az eseményeket a diákoknak. De Zack hamar magához tér, és nyomban fogadást köt legjobb barátjával és riválisával, Deannal hogy _ a megfelelő frizurával és sminkkel _ bármely lányból lehet bálkirálynő. Ahogy a fogadás szabályai diktálják, Dean kiválasztja a lányt, akit Zacknak bálkirálynői magasságokba kell emelnie. A szemük elé _ és épp a fogadás közepébe csetlik-botlik a társasági élet nullája, Laney Boggs. Ennek a lánynak, aki állandóan festékfoltos a dühös műalkotásoktól, melyeket a családi pincében készít, nincs ideje olyan köznapi dolgokra, mint a smink, a pletykák és a pasik. Őt Bosznia aggasztja, és őrizkedik a vegyszerekkel tartósított ételektől. Ösztöndíjat szeretne egy képzőművészeti főiskolára, és nem hagyja, hogy ettől bármi is elvonja a figyelmét. Főleg nem, hogy Zack legyen az. Hiába a fiú minden bájjal megkent ostroma, a megközelíthetetlen Laney alig méltatja egy pillantásra is. Márpedig múlnak a hetek, és egyre közeleg az érettségi bál.

 

Csaló csajok - SuperTV2, február 21. hétfő, 22h

A Riviéra vadorzói című 1988-as vígjáték új változatában egy kisstílű és egy elit körökben mozgó szélhámosnő útja keresztezi egymást. Az Anne Hathaway és Rebel Wilson főszereplésével készült vígjátékban összefog a két csaló, hogy bosszút álljanak a férfiakon, akik mindkettőjüket felültették...

 

Utam az iskolába - M5, február 21. hétfő, 22.05h

Jackson kenyai, Carlito argentin, Zahira marokkói, Samuel indiai _ négy kisgyerek, akik fényévekre laknak egymástól, akik sosem találkoztak, de akikben van egy közös dolog: nap mint nap hatalmas távolságot tesznek meg, hogy eljussanak az iskolájukba. Van aki gyalog, más lóháton, vagy kerekesszékben utazik, a céljuk mégis ugyanaz: szeretnének eljutni az iskolába, hogy tanulhassanak.... Díjnyertes, nagyszabású dokumentumfilm.

 

Az interjú - Viasat6, február 21. hétfő, 23h

Az önimádó Dave talkshow-ja nem több, mint magamutogató, ostoba, bulváros fecsegés üresfejű celebekkel. A fickót zavarja, hogy mindenki őt ócsárolja, bizonyítani szeretne. Kapóra jön, hogy fülébe jut, az észak-koreai pártfőtitkár, Kim Dzsongun nagy rajongója a talkshow-jának. Dave a producerével, Aaron Rapoporttal kitalálja, hogy csináljanak interjút a kommunista vezetővel. Amikor a CIA tudomást szerez arról, hogy Kim Dzsongun hajlandó fogadni a tévéseket, ráveszi őket, hogy öljék meg a főtitkárt.