Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőhöz képest egész jó filmek lesznek a tévében.

Zorro álarca - Viasat2, április 11. hétfő, 20h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, s bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságtól. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrietát, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Viasat3, április 11. hétfő, 21h

Az állástalan, háromgyerekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, hogy alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé keveredett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy cégóriás gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjti össze, és Eddel karöltve elhatározza: kiszedi a cégből az USA történetének pereskedés útján kifizethető legnagyobb kártérítését.

 

Nincs alku - Paramount Network, április 11. hétfő, 21h

Pattanásig feszült a helyzet a chicagói rendőrség belső ügyeit vizsgáló osztály központjánál. Rendőrségi helikopterek köröznek a 20. emelet körül, mesterlövészek állnak készenlétben a szomszédos háztetőkön, s távcsöves puskájukat egy férfira szegezik. A célpont Danny Roman (Samuel L. Jackson), aki viszont a maga fegyverével tartja sakkban a hivatal vezetőjét és munkatársait. Roman azért szánta el magát erre az elkeseredett lépésre, mert tisztázni akarja magát gyilkosság és sikkasztás vádja alól. Időt kell nyernie, s Roman pontosan tudja: addig figyelnek rá, míg emberek élete forog kockán. Tökéletesen meg van győződve igazáról - hiszen Danny Roman chicagói rendőrtiszt a túszügyek legkiválóbb szakértője. Csakhogy most maga Roman szedett túszokat, mert szüksége van valakire, aki meghallgatja őt. Ezért azt követeli, hogy a másik kerület ismert s hozzá hasonlóan tapasztalt közvetítőjét, Chris Sabiant (Kevin Spacey) hívják el tárgyalni. Végül Sabian is kénytelen szembesülni ugyanazzal a kérdéssel, ahová Roman is eljutott: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És hogyan illik a képbe Roman?

 

A visszatérő - Film+, április 11. hétfő, 21h

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadász súlyosan megsérül egy medvetámadásban. Társai megpróbálnak rajta segíteni, de egyre nagyobb teherré válik, és végül kénytelenek hátrahagyni. Fitzgerald (Tom Hardy) jó pénzért elvállalja, hogy őrzi Glasst, ám valójában más tervei vannak. Amint magukra maradnak, megpróbálja Glasst megölni. A tervét Glass félvér fia, Sólyom (Forrest Goodluck) megakadályozza, ami a fiú életébe kerül. Glass magára marad a vadonban, és ekkor kezdődik el emberfeletti küzdelme önmagával és a természettel. A súlyosan sérült férfi hegyen, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy hazajusson és igazságot szolgáltasson.

 

Honey - Filmcafe, április 11. hétfő, 21h

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, szexis, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani.

 

A férfi, aki szeret - Filmbox, április 11. hétfő, 21h

Mit érez az a férfi, akit elhagyott a szerelme? És mi történik akkor, ha a férfi rájön, hogy többé már nem szerelmes és ideje pontot tenni a kapcsolat végére? Az a szerelem, amit Robert (Pierfrancesco Favino Angyalok és démonok) érez, az abszolút szerelem az a fajta, amely életed minden momentumát örömmel tölti fel vagy szilánkokra törheti a szíved. Egy különleges film a szenvedélyről egy férfi szemszögéből, akit elhagynak és aki elhagy valakit: aki egyszerre elkövető és áldozat.

 

Anyám nyakán - SuperTV2, április 11. hétfő, 22h

A jóképű Tripp már 35 éves, de még mindig nem repült ki a családi fészekből. Ez nemcsak az aktuális csajoknak ciki, de a szülők számára is egyre kínosabb. Ezért aztán felfogadják a csinos és rafinált Paula-t, akinek a specialitása az örökifjú fiúkat kiszakítani a családi fészek melegéből. A fondorlatos terv persze működne is, ha nem szólna közbe néhány aprócska, de váratlan tényező…

 

Emlékek őrzői - M5, április 11. hétfő, 22.05h

Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent. Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük és, noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást, de megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg. A film valós eseményeket dolgoz fel.