Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőn ezekkel a filmekkel lazulhattok a tévé előtt.

Egy makulátlan elme örök ragyogása - Cinemax 2, július 25. hétfő, 20.30h

Joel döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine kitöröltette az emlékezetéből kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr. Mierzwiakkal, hogy kitöröltesse a lányt a saját emlékezetéből. Ám ahogy Joel emlékei fokozatosan eltűnnek, úgy ébred rá újra a Clementine iránti szerelmére. Agya rejtett zugainak mélyén olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Hiába Dr. Mierzwiak minden igyekezete, világossá válik, hogy Joel nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

 

Az igazság védője - Moziverzum, július 25. hétfő, 21h

Egy sikeres kommandós karriert hagyva maga mögött, Alexander (Steven Seagal) visszavonul, amikor egy bevetés során a kínai maffiózó célszemélynek sikerül elmenekülnie, viszont a rejtekhelyre légicsapást mérnek. A ház tele volt asszonyokkal és gyerekekkel, akiket élő pajzsként tartottak fogva. Alexander nem tudta elviselni ezt az igazságtalanságot. Kelet-Európában éldegél, amikor kedves fiatal szomszédaira rászáll egy orosz gengszter. Alexander nem tud nem beleavatkozni, és csakhamar egy orosz-kínai maffiaháborúba közepén találja magát. Ráadásul esküdt ellensége, Csen (Tzi Ma) is felbukkan, és úgy gondolja, itt az idő, hogy megszabadítsa tőle a világot...

 

A rettegés arénája - Paramount Network, július 25. hétfő, 21h

Jack Ryan, a CIA tanácsadója újabb kockázatos feladatot kap. Az orosz elnök halála után, neki kell megállítani a háború kitörését. Vajon sikerül megakadályoznia, hogy az amerikai elnök kirobbantsa a háborút?

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Film Mánia, július 25. hétfő, 21h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

A Bourne-rejtély - Mozi+, július 25. hétfő, 21h

Robert Ludlum regénye alapján! Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt, az életére törnek…

 

Trópusi vihar - Cinemax 2, július 25. hétfő, 22.20h

Késésben van a nagy költségvetésű vietnami háborús filmet forgató stáb. Sokkal nagyobb baj azonban, hogy a költségek is elszaladtak, veszélybe kerül a produkció. A producertől megfélemlített rendező mégis folytatja a munkát, ledobja színészeit a délkelet-ázsiai dzsungelbe, hogy ott _ tudtukon kívül, különleges effektusok bedobásával _ "igazi" háborút teremtve filmezhesse őket. A baj az, hogy a fiúkat véletlenül az Arany Háromszög közepébe, a kábítószergyártó magánhadsereg karjaiba repíti. Ennyire hiteles körülményekre azért még ők sem számítottak...

 

Sin City: Ölni tudnál érte - Filmcafe, július 25. hétfő, 22.55h

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

 

Evolúció - Viasat6, július 25. hétfő, 23h

Wayne Grey az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap pedig Dr. Ira Kane biológus és Harry Block geológus magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudós-páros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet?

 

Street Fighter - Harc a végsőkig - Viasat Film, július 25. hétfő, 23h

Sadalu, Délkelet-Ázsia, 1995. A véres polgárháború hetedik hónapjában az egyeduralomra törő Bison tábornok túszul ejti az ENSZ segélyszervezetének munkatársait. A foglyoknak egyetlen esélye van, hogy elkerüljék a kínhalált: William F. Guile. Az ő feladata felkutatni és megmenteni őket. Guile és társa, az angol titkosszolgálat ügynöke nekivág, hogy szembeszálljon az őrült diktátorral. Bejutnak a titkos erődbe, tervük már sikerülni látszik, amikor megjelenik Chun-Li, akit eddig mindenki egyszerű újságírónak hitt, és kiderül, ő is sokkal többet akar, mint híreket... Megkezdődik a végső leszámolás _ hőseink élete vagy halála a szabad világ sorsát is örökre eldöntheti.

 

Kiképzés - Film+, július 25. hétfő, 23.10h

Alonzo Harris (Denzel Washington) a kábítószer-osztály nyomozójaként úgy él a körzetében, mint egy középkori hadúr: kegyetlen, igazságtalan, gyors és veszélyes. Hisz benne, hogy ezt a leckét kell továbbadnia a rábízott kezdő rendőrtisztnek (Ethan Hawke) is. Első közösen szolgálatban töltött napjuk alatt megmérkőznek néhány kábítószer-kereskedővel, bonyolult összeesküvést lepleznek le, gyilkosságba keverednek. A Jó és a Rossz egy oldalon harcol. Kezdetben legalább is azt hiszik. Ám nem biztos, hogy végül nem fordulnak egymás ellen.

 

Az Igazság mecénása - Moziverzum, július 25. hétfő, 23.10h

John Seeger az első öbölháború hőse. Jól összeválogatott csapatával a legreménytelenebb helyzetekből is kivágja magát, hol fegyverrel, hol puszta kézzel vagy csellel. A CIA egy rendkívül titkos katonai akció végrehajtásához zsoldosokat alkalmaz. Seeger a csapattal tart. Egyikük sem tudja, hogy megbízóik nem számolnak a visszatérésükkel, sőt az akciót akkor tekintenék sikeresnek, ha a zsoldosok mind meghalnának. Seeger ezúttal is megmenekül a pokolból és ígéretet tesz legjobb barátja, Jones elvesztése után annak feleségének és kisfiának, hogy gondot visel rájuk és kideríti, kik a felelősek a mészárlásért.

 

A dolog - Film Mánia, július 25. hétfő, 23.25h

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.