Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőn este a tévében.

Ryan közlegény megmentése - Cinemax, augusztus 8. hétfő, 20h

 

 

1944. június 6-án a szövetséges csapatok partra szállnak Normandiában, megnyitva ezzel a második frontot Európában. Miller százados és csapata pokoli küzdelmek árán verekszi magát át a németeken. Hamarosan új feladatot kap. A kis csapatával be kell hatolni az ellenséges hátországba, hogy kimentsen egy amerikai katonát, Ryan közlegényt. Az ifjú ugyanis három testvérét vesztette el néhány nap alatt a világ különböző frontjain, és a főparancsnokság így róná le háláját a család áldozatának.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - AMC, augusztus 8. hétfő, 21h

 

 

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Vakszerencse - Paramount Network, augusztus 8. hétfő, 21h

 

 

Amikor a princetoni egyetemista, Richie Furst (Justin Timberlake) azt hiszi, hogy egy online pókeroldal becsapta, Costa Ricába indul, hogy szembeszálljon a szerencsejáték-mágnással, Ivan Blockkal (Ben Affleck), aki szerinte felelős.

 

A maflás - Viasat Film, augusztus 8. hétfő, 21h

 

 

Scott 42 éves, egykedvű, lusta, középiskolában tanító biológiatanár. A férfi megtudja, hogy a gazdasági megszorítások miatt meg akarják szüntetni a zenei programot a suliban, és el akarják bocsájtani barátját, a zenetanárt. Scott aktivizálja magát a hírre, bár ebben az is szerepet játszik, hogy így imponálhat az suliban dolgozó nővérnél. Mivel Marty megmentéséhez pénzre van szükség, elindul egy utcai harcos versenyen. A küzdelmek során felfedezi a bátorságot és elszántságot, példát mutatva diákjainak.

 

A Bourne-ultimátum - Mozi+, augusztus 8. hétfő, 21h

 

 

Csak el akart tűnni. Ám ehelyett Jason Bourne-ra azok vadásznak, akik olyanná tették, amilyen. Elvesztette az emlékeit és az egyetlen embert, akit szeretett. Nem riasztja a golyók zápora és a magasan képzett gyilkosok új nemzedéke sem. Egyetlen célja van: visszamenni a kezdetekig és kideríteni, ki is ő valójában. A kémsorozat legújabb fejezetében Bourne becserkészi a múltját, hogy meglelje a jövőjét. Moszkván, Párizson, Londonon, Tangeren és New York Cityn keresztül vezet az útja az igazi Jason Bourne felé, miközben megpróbálja kicselezni a zsarukat, szövetségi nyomozókat és Interpol ügynököket, akik már célba vették...

 

Chappie - Viasat3, augusztus 8. hétfő, 21h

 

 

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

A Hunter Killer küldetés - Film+, augusztus 8. hétfő, 21h

 

 

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben van, Glass kapitánynak össze kell verbuválnia egy elit tengerészgyalogosokból álló csapatot, hogy kiszabadítsák az elrabolt orosz elnököt, és az ellenséges vizekre behatolva megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

 

A boldogító talán - SuperTV2, augusztus 8. hétfő, 22.15h

 

 

Lehet-e barátság férfi és nő között? Talán igen, illetve nem, egészen pontosan csak átmenetileg. Tom vonzó pasi, habzsolja az életet és falja a nőket. Az állandóságot pedig Hannah jelenti a számára. Kettejük érdek- és szexmentes barátsága azonban csak addig tart, míg a jó pajtás hosszabb üzleti útra nem utazik. Kiderül ugyanis, hogy milyen üres Tom élete nélküle, s ő az egyetlen, akit igazán szeret. Rögvest el is határozza, hogy megkéri majd a kezét. Erre viszont beüt a mennykő: a szerelme tárgya azzal érkezik vissza, hogy végre megtalálta az igazit. Tom persze mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt az esküvőt...

 

13 kísértet - AMC, augusztus 8. hétfő, 22.20h

 

 

Ha egy szűkölködő család a rég nem látott nagybácsi végrendelete révén egy csodálatos házat örököl, a családtagok azt gondolják, legmerészebb álmuk valósult meg. Már ha ez az álom nem rémálom. A ház ugyanis egy hermetikusan záródó börtön, pincéjében 12 olyan rémisztő és démoni kísértettel, akiknek két céljuk van: a bosszú és a pusztítás. A házban rekedt család és a váratlanul feltűnő két idegen hamar ráébred arra, hogy nincs menekvés. Valaki csapdába ejtette őket, az életben maradás esélye a kísértetek ellenében nem túl nagy. S ekkor feltűnik a színen még valami, ami mindennél rettenetesebb.

 

Jumanji - AXN, augusztus 8. hétfő, 22.50h

 

 

A 12 éves Alan Parrish különös társasjátékra bukkant. Amikor Sarah-val játszani kezdett, a bűvös tábla hirtelen megelevenedett, és Jumanji sűrű dzsungelébe röpítette a kisfiút, ahonnan 26 évig senki sem tudta kiszabadítani. Most azonban Judy és Peter megtalálta a játékot, és ha rá tudják venni Alan eredeti játszópartnerét, hogy szálljon be a kalandba, talán megtörhetik az átkot. Persze, csak, ha nyernek, és a dübörgő vadállathordákat is sikerül visszaterelni a rejtélyes dobozba.

 

Ütközetben eltűnt - Film Mánia, augusztus 8. hétfő, 22.50h

 

 

Braddock ezredes számára a háború nem ér véget addig, amíg az utolsó katona nem tér haza. A vietnámi hadifogoly tábor brutális emlékeitől hosszú évek múltán sem tud szabadulni, azért sem, mert tudja, még számtalan "ütközetben eltűnt" bajtársa sínylődik valahol titkos börtönökben. Egy szenátusi vizsgálóbizottság tagjaként ismét Vietnámban találjuk. Megelégeli a diplomáciai tárgyalások elhúzódó menetrendjét és önálló akcióba kezd. Összefut régi katonatársával, aki újabban a thaiföldi feketepiacon nyeri kisebb nagyobb csatáit, tutajt szereznek, fegyvereket és irány Vietnám belseje, ahol a titkos hadifogoly táborokat sejtik. Hiszen a háborúnak nincs vége.

 

Doom - Moziverzum, augusztus 8. hétfő, 23h

 

 

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül is lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok azonban ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szemben, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben, alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket...

 

A rítus - Film+, augusztus 8. hétfő, 23.30h

 

 

Michael papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

 

Bronxi mese - Filmcafe, augusztus 8. hétfő, 23.35h

 

 

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.