Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha hétfőn otthon maradsz, le ne maradj!

A boldogság nyomában - Viasat2, augusztus 22. hétfő, 20h

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, augusztus 22. hétfő, 20h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

A remény rabjai - Film+, augusztus 22. hétfő, 21h

Andy Dufresne-t (Tim Robbins), a köztiszteletben álló bankárt sikkasztásért és gyilkosságért kétszeres életfogytiglanra ítélik. Büntetését az egyik legszigorúbban őrzött börtönben, a Shawshank fegyházban kell letöltenie. A rendkívül intelligens Andy gyorsan kiismeri magát a börtönéletben, rohamos léptekkel haladva a ranglétrán hamarosan a börtön pénzügyi "vezetőjévé" válik. Ezen beosztásában a személyzet minden nagy és kis stiklijéről tud, hiszen a tanácsokat is ő osztogatja. Amikor kiderül, hogy ártatlanul ítélték el, a börtön vezetése eltünteti a bizonyítékokat, nehogy a túl sokat tudó Andy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ám nem adja fel olyan könnyen...

 

Túszdráma - Moziverzum, augusztus 22. hétfő, 21h

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszmentő akció után Jeff Talley, a Los Angeles-i rendőrség szakértője egy csendes kisváros rendőrfőnökeként folytatja pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban három rablásra készülő tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találja magát. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézik elő, amivel az életében soha többé nem akart szembenézni.

 

Tapló Télapó - Film Mánia, augusztus 22. hétfő, 21h

Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó _ a törpe növésű Marcus _ feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.

 

A nyakörv - Mozi+, augusztus 22. hétfő, 21h

Bart (Bob Hoskins) 4 éves korában elrabolta Danny-t (Jet Li), s azóta úgy bánik vele, mint egy állattal. Danny képes az első parancsszóra rátámadni bárkire, a legcsekélyebb esélyt sem adva ellenfelének. Egy nap azonban Danny véletlenül találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahangolóval. Sam és a mostohalánya, Victoria (Kerry Condon) megismertetik vele az emberi természetnek azt az oldalát, amely számára eddig ismeretlen volt. Így Danny életről alkotott képe lassan megváltozik. Megpróbál hát önmaga lenni és múltjának titkait felderíteni, immár Bart-tal és annak bandájával szembeszállva...

 

A hazafi - Viasat Film, augusztus 22. hétfő, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

A 13-as rendőrőrs - Filmcafe, augusztus 22. hétfő, 22.40h

A detroiti Jake Roenick (Ethan Hawke) és társai kis ünnepség keretében arra készülnek, hogy örökre bezárják a város legrégebbi rendőrőrsét, amikor éjszakára behoznak néhány nehézsúlyú bűnözőt, akiket a hóvihar miatt nem tudnak elszállítani a központi fogdába. Köztük van Marion Bishop (Laurence Fishburne) is, akire nemcsak a rendőrség foga fájt már régóta. A másik bűnbanda hamarosan megjelenik a szilveszterező őrsön, hogy vetélytársaikat kiiktassák. Élet-halál harc veszi kezdetét a rendőrök és a bandák között.

 

A csodálatos Pókember - AXN, augusztus 22. hétfő, 22.50h

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze. Steve Ditko és Stan Lee képregénye nyomán.

 

A tűzben edzett férfi - Film Now, augusztus 22. hétfő, 22h

Gyerekrablási hullám söpör végig Mexikón. John Creasy (Denzel Washington), az egykori CIA-ügynök barátja rábeszélésére elvállalja Samuel Ramos (Marc Anthony) iparmágnás gyermekének, a kilencéves Lupitának (Dakota Fanning) a védelmét. Creasy nagy nehezen összebarátkozik a kislánnyal, ám minden igyekezete ellenére elrabolják mellőle Lupitát, ő pedig kis híján meghal. Egy elszúrt csereakció után a rendőrség lemond a kislányról. A lány édesanyja, Lisa (Radha Mitchell) továbbra is megbízik Creasyben, és arra kéri, szabadítsa ki a lányát.

 

Lavinacápa - AMC, augusztus 22. hétfő, 22.15h

A homokcápa (Sand sharks), a mocsári cápa (Swamp shark) és a tornádócápa (Sharknado) után már meg sem lepődünk, hogy az alapvetően vízi közegben felbukkanó ragadozó egy újabb szokatlan helyszínen szedi áldozatait: az óriási prehisztorikus korból származó cápa ugyanis egy apró hegyi településen évente megrendezett bikinis (a kötelező kellékek természetesen most sem maradhatnak el) sífesztiválon terrorizálja a fagypont alatti hőmérséklet ellenére meglehetősen alul öltözött fiatalokat. 

 

Számkivetettek - Film Mánia, augusztus 22. hétfő, 22.45h

Celeste (Eva Longoria) és Carlos (Billy Bob Thornton) válása nem sikerült túl szépre. Az asszony most felbérel három gengsztert, hogy visszaszerezze fiát, Robot, az exférjétől. A kiszabadító küldetés viszont bonyolultabbá válik, mint előre gondolták volna, a csapatnak női bérgyilkosokkal, bennszülött vadászokkal, szövetségi ügynökökkel, és egyéb nehézségekkel kell megküzdeniük, hogy megmentsék és megvédjék Celeste ártatlan gyermekét.

 

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, augusztus 22. hétfő, 23.20h

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripley-re, akinek az utolsó pillanatban sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol...

 

Cápasziget - AMC, augusztus 22. hétfő, 23.50h

Négy barát a Red Plum-szigetre utazik, hogy egy tökéletes hétvégét töltsenek el ott, azonban egy vérszomjas kísérleti cápa megszökik a közeli kutatóintézetből, az idillinek indult hétvégét rémálommá változtatva...