Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti szórakozást ezek a filmek garantálják.

A szerelem hálójában - Viasat3, szeptember 19. hétfő, 21h

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre.

 

Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban - Paramount Network, szeptember 19. hétfő, 21h

Miután tanúja lesz, ahogyan a bátyját és egyben mentorát egy brutális rúgással egy életre lebénítja ellenfele, Kurt Sloan bosszút esküszik. Kurt talál egy idős harcost, aki megtanítja neki a Muay-Thai módszereit. Kurt megtanulja, hogyan bírja ki a legrosszabb fizikai bántalmazást is és kihívja Tong Pot, a bajnokot. Kezdetben Kurt vesztésre áll, de gyors mozdulatainak köszönhetően ugyanabban a helyzetben találják magukat, amiben Kurt testvére is megkapta a végzetes ütést.

 

Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész - AMC, szeptember 19. hétfő, 21h

Bella (Kristen Stewart) miután életet adott lányának, Rensmee-nek, megerősödve és új képességek birtokában, vámpírként tér magához. Végre beteljesedett amire mindig is vágyott: vámpírként élheti életét Edward oldalán. A boldogságukat azonban hamarosan megzavarja a Volturik tanácsa, akik azt állítják, a Cullenek vétettek a vámpírtörvények ellen. Úgy vélik, hogy Bella és Edward (Robert Pattinson) gyermeke halhatatlan, természetfeletti képességeit születése után kapta, ezért a gyermeknek meg kell halnia. A Volturik csak a kínálkozó alkalomra vártak, hogy örökre leszámolhassanak a Cullenekkel.

 

Serenity - Filmcafe, szeptember 19. hétfő, 21h

Malcolm Reynolds kapitány kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít űrhajóján, a Serenityn. Egyik alkalommal két utast vesz a fedélzetre, az ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát. Kiderül, veszélyes ügybe keveredett, a testvérpár ugyanis az univerzumot uraló hatalom elől menekül. A Serenity legénysége így hamarosan a Világszövetség hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kannibál hordái között találja magát. A két fenyegető ellenség közt lavírozva ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a Serenity fedélzetén les rájuk.

 

A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka - Film Mánia, szeptember 19. hétfő, 21h

Flynn Carsen ezúttal most egy árverésen szeretne mindenáron megszerezni egy vázát, mivel pontosan tudja, hogy a mindent arannyá változtató bölcsek kövét rejti. Katie, a történész barátnője azonban ezt nem veszi jó néven, ezért elhagyja Flynnt. Az események persze nagyon megviselik őt, ezért Charlene szabadságra küldi. Flynn ekkor furcsa álmot lát, s egy lány hívogatja magához, melynek hatására New Orleansba utazik. Ott találkozik Simone-nal, az álombéli lánnyal, aki egy újabb feladatot bíz a könyvtárosra. A következő küldetése így hát a Júdás kehely felkutatása és a vámpírőserő feltámadásának megakadályozása.

 

Éjszakai hajsza - Film+, szeptember 19. hétfő, 21h

Jimmy (Liam Neeson), a hivatásos bérgyilkos visszavonulása előtt kénytelen újra akcióba lépni. Ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint bármely korábbi. Most saját maga a megbízója. A célpontja egykori főnöke, Shawn (Ed Harris), a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia, Mike (Joel Kinnaman) élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi, hogy most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerülhet is!

 

Ábel a rengetegben - DUNA Televízió, szeptember 19. hétfő, 22.36h

1920-as évek, Erdély. Ábel, betöltvén tizennegyedik életévét, pénzkereset céljából elszegődik fafelvigyázónak a Hargitára, a bank tulajdonát képező erdőségbe, hogy segítse családját. Édesapja elkíséri a hegy tetején magányosan álló fakunyhóba, ad mellé egy kecskét és egy kutyát. Ábel vásárlókkal, rablókkal, szerzetesekkel, csendőrökkel találkozik, megismeri az éhséget, a hideget, a betegséget, a halált, és kezdi kitanulni az élet és a világ fortélyait. Amikor lejár a szerződése megérik benne az elhatározás: elindul szerencsét próbálni az országban.

 

Nemzetbiztonság Bt. - Viasat6, szeptember 19. hétfő, 23h

Earl és Hank, az egyik tizenkilenc, a másik még annyi se. Mindkettőjük közös vonása, hogy kirúgták őket a rendőrségről. Mégis mindketten a kék zubbony vonzásában élnek, és egy őrző-védő céghez szegődnek. Véletlenül belecsöppennek életük legnagyobb bűnügyébe: egy csempészbanda, Nash (Eric Roberts) és bandája után nyomoznak. Élvezik az üldözéseket, imádják a robbanásokat, szeretnek rendőrösdit játszani. Csak egymást utálják. De ha nem fojtják meg egymást, ha túlélik mindazt a veszélyt, aminek a fele se volna, ha ők nem olyan kétbalkezesek, akkor talán sikerül nekik, ami az igazi zsaruknak sem, elcsípni a csempészeket.

 

Üvegtigris 3. - SuperTV2, szeptember 19. hétfő, 23h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi _ ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd _ bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali _ bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad... Elindul hát egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali pedig játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali _ tudtán kívül _ magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl...

 

47 méter mélyen - AMC, szeptember 19. hétfő, 23h

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

 

Lezúzva - Moziverzum, szeptember 19. hétfő, 23h

Feltételes szabadlábra helyezik John Brickner-t (Steve Austin), akit emberölésért ítéltek el. Egykori áldozatának felesége, Frankie sokat tett azért, hogy kihozza a börtönből, mert abban reménykedett, hogy a bűntudata miatt segít majd összeszedni a pénzt kislánya szívműtétjére. John találkozik Frankie-vel és Reno-val, akik illegális verekedésekre nevezik be. John ökle előbb-utóbb elismerést vált ki a küzdőharc világában, ám mielőtt nagy pénzt kereshetne, végig kell járnia bizonyos lépcsőfokokat a ketrecharctól az életre-halálra szóló küzdelemig. Brickner pedig nehéz helyzetbe kerül, amikor döntenie kell, hogy a szívbeteg kislányon, vagy életveszélybe került barátján segítsen...

 

Erőnek erejével - Mozi+, szeptember 19. hétfő, 23.10h

Miután Ray Owens egy balsikerű művelet miatt érzett elkeseredésében elhagyja a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát, seriffként vigyáz egy álmos határvároska, Sommerton Junction rendjére. A békés időknek azonban egyik pillanatról a másikra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez elképesztő vakmerőséggel megszökik az FBI rabkonvojából. Kíméletlen zsoldosok segítségével, akiket a jégszívű Burrell vezet, Cortez az amerikai-mexikói határ felé száguld egy felspécizett kocsiban, egy tússzal az oldalán...

 

Peninsula: Holtak szigete - Filmcafe, szeptember 19. hétfő, 23.15h

Négy évvel ezelőtt tanúi lehettünk, ahogy túlélők egy csoportja az életben maradásért küzd egy busani járaton. A kór, amitől a holtak feltámadnak és emberekre vadásznak tovább terjedt és teljesen átalakította a világ társadalmi berendezkedését. Jung-seok, aki a járvány kitörésekor elvesztette családját, különleges megbízást kap. Vissza kell térnie a karantén alá vont Koreai-félszigetre, hogy felkutasson egy teherautót, ami meg van pakolva élelmiszerrel, valamint több millió dollárral.

 

Minden héten háború - Film+, szeptember 19. hétfő, 23.25h

Mindegy, milyen sikereket ér el az ember, amint az öregedés jeleit mutatja, máris lecserélik egy fiatalabbra. Az idősödő Tony D'Amato (Al Pacino), a négy éven át bajnok Miami Sharks focicsapat vezetőedzője is kénytelen megtanulni ezt, amikor a legújabb bajnokságon a csapat háromszor egymás után veszít, és megsérül a csapat népszerű, de már koros kapitánya (Dennis Quaid). D'Amato befolyása azonnal megrendül, és a csapat fiatal társtulajdonosa, Christina Pagniacci (Cameron Diaz) azonnal háborút indít ellene.

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Viasat3, szeptember 19. hétfő, 23.30h

Elkapták őket, és mindenre hajlandóak, hogy újra kiszabadulhassanak. Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S. összefogdosta a gonosz szuperhősök leggonoszabbjait, és különleges börtönökben helyezte el őket: úgy, hogy semmiképpen ne szökhessenek meg. A Cég saját maga akarja szélesre tárni a zárkaajtókat. A raboknak szabadságukért cserébe szolgálatot kell vállalniuk. A gonoszok kénytelenek jót cselekedni. Létrejön az Öngyilkos Osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már nagy bajban van. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok... mégis a mi oldalunkon állnak. Remélhetőleg.