Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti szórakozás garantált a tévében.

A Nagy Fal - Mozi+, október 24. hétfő, 21h

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon. Egy olyan ellenséget igyekeznek megállítani, amely nemcsak az országot, de az egész világot elpusztíthatja.

 

Phillips kapitány - Film+, október 24. hétfő, 21h

A kétgyermekes Richard Phillips (Tom Hanks) teherhajó-kapitány rémülten fedezi fel, hogy kalózok támadják meg az élelmiszert szállító teherhajót, és a legénységével együtt, fegyverek hiányában tehetetlen. Afrika partjainál hiába kér segítséget, egyedül kell megoldania a helyzetet, és megmenteni az embereit. Egyetlen megoldásként felajánlja magát ideiglenes túsznak. Ám a négyfős szomáliai kalózcsapat egy mentőhajón elrabolja, hogy Szomália partjait elérve 10 millió dollárt követeljenek érte. Azt Phillips is tudja, hogy amint elérik Szomáliát, a túlélésre nincs esélye.

 

Social Network – A közösségi háló - Viasat Film, október 24. hétfő, 21h

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat _ és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

 

A főparancsnok - Moziverzum, október 24. hétfő, 21h

A CIA ügynök Jake Alexander-nek, és fiatal csapatának célja a legveszélyesebb, és leghírhedtebb bűnözők elfogása. Miután egyik társukat akció közben elveszítették, összefognak, hogy közös erővel álljanak bosszút azon, aki a férfi halálát okozta.

 

Macska-jaj - AMC, október 24. hétfő, 21h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Escobar - Paramount Network, október 24. hétfő, 21h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Amnézia - Filmcafe, október 24. hétfő, 21h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

A holló - Film Mánia, október 24. hétfő, 22.35h

Amikor a XIX. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó (Luke Evans) megdöbbentő felfedezést tesz. A bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről részletesen számolt be a helyi újság Edgar Allan Poe (John Cusack) egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t is kihallgatja, újabb kegyetlen gyilkosság történik, amit egy másik népszerű Poe-történet ihletett.

 

Túszjátszma - Filmcafe, október 24. hétfő, 22.45h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Terror a tenger alatt - Moziverzum, október 24. hétfő, 22.50h

Chris Cody (Steven Seagal), a független zsoldos elnöki közbenjárásra kiszabadul börtöncellájából. Természetesen a szabadságának ára van: a CIA egy tengeralattjáróra küldi, hogy megfékezzen egy terroristacsoportot. Cody egykori katonáit, köztük az őrült Henry-t (Vinnie Jones) is magával viszi az akcióra. A helyszínen azonban kellemetlen meglepetés várja őket. Nemcsak a terroristákkal, hanem a korábban odaküldött osztag agymosott tagjaival is fel kell venniük a harcot...

 

Beverly Hills-i nindzsa - Viasat6, október 24. hétfő, 23h

Az árva Haruról (Chris Farley), akit a tenger vetett ki a japán partokra, megtalálói, a harcművész mesterei azt hiszik, hogy ő az a gyermek, akinek eljövetelét egy ősi nindzsa legenda megjövendölte. Nagyot tévednek! Bár mindent megtesznek, hogy kiképezzék, hamar kiderül, hogy Haru egy nagy rakás szerencsétlenség. Mestere azonban mégis hisz benne, és amikor elérkezik a nagy lehetőség, elkíséri Beverly Hillsbe egy titokzatos, gyönyörű lány megsegítésére. És a nagy fehér nindzsajelölt elindul Amerikába, ahol tekintélyes kilóit és kissé egyedi harcstílusát az igazság oltalmazására használja, mindenki őszinte megrökönyödésére.

 

A bárányok hallgatnak - SuperTV2, október 24. hétfő, 23h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nemcsak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

A Magnum ereje - DUNA Televízió, október 24. hétfő, 23.20h

Piszkos Harry, azaz Harry Calahan felügyelő újabban olyan gyilkossági esetekkel találkozik, amelyeknek áldozatai olyan bűnözők, akiknek majdnem sikerült megúszniuk az általuk elkövetett gaztetteket. Zavarba ejtőbb azonban, hogy az egyre gyakoribb, hasonló ügyek elkövetői jó eséllyel rendőrök. Mégpedig egy olyan csoport fiatal rendőr, akik Callahant példaképüknek tekintik.

 

Gyilkos cápák 3.: Őslények tengere - AMC, október 24. hétfő, 23.30h

Megdöbbentő méretű cápafogra bukkannak az egyik tengerparti város közelében a víz alatti kábelfektetők, amikor egy hatalmas cápa átharapja a vezetéket. Cat Stone antropológus azonnal a helyszínre utazik, ahol beigazolódik gyanúja: egy megalone, amely túlélte a dinoszauruszokat és a jégkorszakot, bukkant fel a part közelében és szedi áldozatait. Cat fantasztikus felfedezésnek tartja a gigantikus méretű cápát, míg a partiőrség vezetője, Ben Carpenter azonnal le akar számolni a vérszomjas bestiával.

 

Sin City – A bűn városa - Paramount Network, október 24. hétfő, 23.30h

Sin City sötét hely. Tisztességtelen zsaruk, prostik, önkéntes polgárőrök lakják. Van, aki bosszúra szomjazik, mások megváltásért sóvárognak. És vannak, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit.

 

Libabőr - Viasat3, október 24. hétfő, 23.30h

Ne költözz olyan környékre, ahol horror író él. Zach (Dylan Minette) elköveti ezt a hibát: a édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával (Odeya Rush), és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók _ mielőtt túl késő lesz.

 

Sivatagi cápák - Film+, október 24. hétfő, 23.50h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...