Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Filmek a hétfő esti házi mulatsághoz .

Penge - Film+, november 7. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő (N'Bushe Wright), akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost (Stephen Dorff) a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.

 

Volt egyszer egy igazság - Moziverzum, november 7. hétfő, 21h

Amikor egy zsaru egy utcai lövöldözés során életét veszti, a rendőrség nem indít nyomozást. Nem így Simon Ballister, a fiatal áldozat apja, aki valaha a különleges erők kommandósa volt, és most mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. Hogy megtalálja fia gyilkosait, a környék legveszélyesebb negyedébe költözik, ahol azonnal meggyűlik a baja néhány bandataggal. Ám Ballistert nem lehet olyan könnyen elrettenteni: hiába van az ellenségnek több embere és nagyobb tűzereje, hiába élveznek rendőri védettséget, a bosszúálló apát semmi sem állíthatja meg...

 

Borotvaélen - Paramount Network, november 7. hétfő, 21h

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.

 

A Bourne-rejtély - AMC, november 7. hétfő, 21h

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt, az életére törnek.

 

Támadóerő - Viasat Film, november 7. hétfő, 21h

Marshall Lawson egy hidegvérű és látszólag véletlenszerű támadás során elveszíti elit kommandóját. A brutális öldöklés szokatlan körülményei felkeltik a gyanúját, és a saját szakállára nyomozni kezd az ügyben. Hamarosan egy szupertitkos katonai akció nyomaira bukkan, és ezzel kimondja maga fölött a halálos ítéletet. Lawsont azonban semmi sem állíthatja meg: könyörtelen háborút indít a hadsereg szakadár csoportja ellen, amely droggal próbálja megfertőzni a világot.

 

Apex - Vadászok szigete - Mozi+, november 7. hétfő, 21h

Egy csapat vadász befizet egy elit vadászatra egy lakatlan szigeten _ egy embevadászatra... Minden a tervek szerint halad, egészen addig, amíg a vadászok nem válnak prédává. A volt rendőr James Malone (Bruce Willis) életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy olyan bűncselekményért, amelyet nem követett el. Esélyt kap a szabadság visszaszerzésére, ha túlél egy halálos játékot, amelyben egy csapat vadász fizet azért, hogy egy távoli szigeten egy másik emberre vadásszon. Malone elfogadja a szabályokat, és amikor megérkezik, elszabadul a pokol: csapdákat állít és pszichológiai háborút folytat a vadászok ellen. A The Most Dangerous Game alapján készült.

 

Sírok között - Film Mánia, november 7. hétfő, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Trezor - DUNA Televízió, november 7. hétfő, 22.30h

A Trezor című történelmi thriller _ amelyet megtörtént események ihlettek _ 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában. Az alaphelyzet hihetetlen, de igaz: a szabadságharcot vérbe fojtó, újraszerveződő belügyesek '56 novemberében azzal a kínos helyzettel szembesülnek, hogy képtelenek behatolni saját trezorjukba, ahol a bizalmas, személyes anyagokat őrzik. A speciális trezorkulcsok a forradalom zűrzavarában elvesztek, a trezorajtó pedig olyannyira bombabiztos, hogy a kézigránátnak sem enged. Pedig az épületet felügyelő orosz katonák sok mindennel próbálkoznak. Végül rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, akinek egyszer már sikerült feltörnie ezt a trezort. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

 

Veszett vad - Filmcafe, november 7. hétfő, 22.45h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Kiscsávó - Viasat6, november 7. hétfő, 23h

Calvin elköveti az évszázad bűnügyét, pedig a legtöbb rendőrnek még csak a gumibotjáig sem ér fel. Ördögi ravaszsággal elrabol egy szuperbiztonsági rendszerekkel védett hatalmas gyémántot. Apró szépséghiba, hogy nem sokáig örülhet neki: menekülés közben kénytelen a követ egy ártatlan járókelő táskájába rejteni. És ettől kezdve törheti a fejét, hogy miképpen jusson be a békés, kertvárosi családi házba, ha vissza akarja szerezni, ami már az övé. Kis test, nagy agy: bűntársa egy kosárban a családi ház küszöbére helyezi őt, és minden idők egyik legravaszabb betörője újabb bevetésre indul: álruháját pelenkára, revolverét csörgőre cseréli, és mindent elkövet, hogy ártatlan, védtelen csecsemőnek higgyék. Először be is jön a csel. De amikor a baba franciásan viszonozza az első anyai csókot, gyámszülei is gyanakodni kezdenek. A Szimatnak szemét, szemétnek szimat, a Horrorra akadva és a Feketék fehéren alkotói újra gátlástalanul viccelődnek: egy őrült ötletből kihoznak minden meglepőt, bizarrt és poénosat!

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, november 7. hétfő, 23h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Boszorkányvadászok - Moziverzum, november 7. hétfő, 23h

Miután gyerekként rákaptak a vér ízére, János (Jeremy Renner) és Júlia (Gemma Arterton) önbíráskodó bosszúállók lettek, a megtorlás elszánt angyalai. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük. Muriel (Famke Janssen), a boszorkányok királynője szembesíti őket múltjukkal, amiről semmit sem tudtak. A kétségbeesett testvérek nem is sejtik, hogy milyen szerepet szántak nekik egy szörnyű tervben...

 

Hellbound - Út a pokolba - Film Mánia, november 7. hétfő, 23.05h

Egy jogar, mely királyi vérbe mártva korlátlan hatalmat biztosít a sátánnak, s melyet Oroszlánszívű Richárd _ megmentve gyermeke életét _ kilenc darabra tört. Egy XX. századi ármánykodó régészprofesszor, aki maga a sátán, s aki mindent elkövet, hogy a jogart összerakva korlátlan hatalma legyen. Egy gyönyörű és intelligens asszisztensnő, aki a nagy király leszármazottja. És két chicagói zsaru, akik alaposan belekeverednek az ügybe, s döbbenten tapasztalják, hogy senkit és semmit nem kímélő ellenfelüket, a professzort nem fogja a golyó. Pedig az egyik zsarunak felettébb nagy szüksége volna egy hatékony fegyverre _ nála van a jogar hiányzó, kilencedik darabja.

 

Vérző acél - AMC, november 7. hétfő, 23.15h

Jackie Chan ezúttal egy különleges ügynök szerepében tér vissza, akinek az a feladata, hogy megvédjen egy fiatal nőt egy csapatnyi gyilkostól. Az ügynök és a fiatal nő között különleges kapcsolat kezd kialakulni, mintha ismernék egymást egy másik életből.

 

Vesztesek bosszúja - Viasat3, november 7. hétfő, 23.20h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) - Film+, november 7. hétfő, 23.30h

Harley Quinn (Margot Robbie) bármilyen jópofa gaztettet megengedhetett magának amíg Joker csaja volt. Csakhogy a város népszerű gazembere egy nap kiadja az útját a fülig szerelmes szöszinek, aki hirtelen védelem nélkül marad kedves ellenségei és megsértett barátaival szemben. Úgy tűnik, hogy még az estét sem éri meg, ám Gotham legaljasabb nárcisztikus gazembere, Roman Sionis (Ewan McGregor) lehetőséget ad neki, hogy kiérdemelje az életet. Cserébe el kell hoznia a kis Casst (Ella Jay Basco), a családirtás elől megszökött milliomos csemetét, aki egy rendkívül értékes trezorral a gyomrában menekül. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy egyedül nem megy, és szüksége van olyan barátnőkre, mint a Fekete Kanári (Jurnee Smollett), a Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és Montoya (Rosie Perez), akik csapatba tömörülve minden férfit térdre kényszerítenek.

 

A hazugság művészete - RTL II, november 7. hétfő, 23.50h

Roy Courtnay (Sir Ian McKellen), a tökéletes szélhámos kiszemelte legújabb célpontját, aki nem más, mint a nemrég megözvegyült, milliókon ülő Betty McLeish (Helen Mirren). A tökélyre fejlesztett terv azonban hosszú élete során először csődöt mond, a szokásosnak induló csalás egy macska-egér játékba torkollik. Ugyanis ahogy Betty megnyitja előtte az otthonát és az életét, Roy meglepődve ismeri fel, hogy törődik a még mindig vonzó nővel, sőt fontossá vált számára, és ez a váratlanul megjelenő érzés életveszélyes csapdát rejt.