Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti otthoni szórakozást ezek a filmek garantálják.

Az arany iránytű - Viasat3, november 21. hétfő, 21h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

A törvény erejével - Viasat Film, november 21. hétfő, 21h

A Különleges Erők renegát egysége 35 millió dollár értékű heroint készül becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel. Öngyilkos merénylők, szadista vallatók és árulók várják a határ mindkét oldalán, de Jacket nem lehet olyan könnyen elrettenteni: könyörtelen hadjáratot indít a drogcsempészek ellen, s addig nem nyugszik, amíg mind egy szálig el nem kapja őket.

 

A vadász - Paramount Network, november 21. hétfő, 21h

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. A tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet.

 

Conan, a barbár - AMC, november 21. hétfő, 21h

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

 

Központi hírszerzés - Mozi+, november 21. hétfő, 21h

A gimnáziumi osztály egykor halálra szekált lúzere halálos CIA ügynökként bukkan fel a gimnáziumi évfolyam-találkozón. Mi több, azt állítja, hogy egy szigorúan titkos ügyön dolgozik, és segítséget kér a suli egykori nagymenőjétől, aki mára a régi szép időket visszasíró könyvelővé szürkült. Ám mire a megfontolt aktakukac rájön, mibe is rángatták bele, már túl késő kiszállni, és a mind kiszámíthatatlanabb új barát egyre mélyebbre rántja a lövöldözések, konspirációk és kémkedések világába, ahol mindketten bármikor kinyiffanhatnak, méghozzá számtalan különböző módon...

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, november 21. hétfő, 21h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

Tökéletes katona - Moziverzum, november 21. hétfő, 21.10h

Valahol egy szupertitkos katonai bázis hibernáló-kamrájában majdnem kopaszra borotvált, acélos izmú férfiak alusszák gépálmukat. Olyan univerzális harcosok ők, akik bármikor, bárhol bevethetők, akikből egy speciális programmal kiirtották a legalapvetőbb emberi érzelmeket is. Nincsenek emlékeik, nem éreznek fájdalmat _ vagy ha igen, nem vesznek róla tudomást -, könyörtelenül és gyorsan ölnek, és ha arról van szó, napokig harcolnak pihenés nélkül. Luc Devreux csak egy közülük, és mégis más, mint a többi. Amikor az egyik akcióban társai lelövik egy tévé riporternő kameramanját, kilép a sorból. Döntésével nem akármilyen hadsereget zúdít magára: a tökéletes katonákat és mániákus parancsnokukat, Andrew Scott-ot _ akit történetesen a világ másik legnépszerűbb akcióhőse, Dolph Lundgren alakít…

 

Különvélemény - SuperTV2, november 21. hétfő, 22.15h

2054. Washington. Nincs többé gyilkosság, a jövő jó előre látható, és három csalhatatlan látnok víziói alapján az Igazságügyi Minisztérium elitalakulata, a Bűnmegelőző Osztag még azelőtt lecsap a bűnösökre, hogy elkövették volna tettüket. Ez az ország legfejlettebb rendőri szervezete és senki sem dolgozik érte olyan keményen, mint a vezetője, John Anderton parancsnok. Hat éve, kisfia elvesztése után csatlakozott az osztaghoz, s azóta minden energiáját annak szenteli, hogy embertársait megóvja a csapástól, melyet neki kellett elszenvednie. Mélyen hisz a rendszerben, és kételkedésre nincs is semmi oka _ egészen addig, amíg maga is gyanúsítottá nem válik. Az egység vezetőjeként Anderton elsőként láthatja az álomkamra sűrű tápoldatában lebegő Pre-Cogok, gyilkosságokról szóló látomásait. A helyszín ismeretlen, az áldozat arca is, a gyilkos azonban _ semmi kétség _ ő maga, John Anderton, aki 36 órán belül megöl egy vadidegen embert. Anderton elindul a tökéletesen automatizált városban, hogy felderítse az ügyet. Sarkában ott lihegnek osztagának kopói, élükön legfőbb riválisával, Danny Witwer-rel és minden lépését nyomon követik a város csúcstechnológiájú figyelő rendszerei. 36 órája van, hogy tisztázza magát, és választ találjon a kérdésre, melyet hat éve próbál tudata legmélyére űzni: lehet, hogy a Pre-Cogok mégis tévednek?

 

Aljas utcák - DUNA Televízió, november 21. hétfő, 22.30h

Amerika legnagyobb metropoliszában egész városnegyedeket laknak olasz bevándorlók. Mint történetünk két főhőse is: az őrült és felelőtlen Johnny Boy, aki mindig valamilyen veszélyes helyzetbe keveredik, és a megfontoltabb, komoly Charlie, a helyi maffiafőnök unokaöccse, akinek az az álma, hogy egy napon saját éttermet nyithasson. Charlie-nak választania kell: megpróbál saját erejéből megélni az utcán _ és szükség esetén segít barátjának menteni az irháját -, vagy elfogadja a kényelmesebb életet, amit nagybátyja biztosíthat neki, aki viszont nem nézi jó szemmel barátságát a zűrös Johnny Boyjal. Martin Scorsese e korai filmje bővelkedik önéletrajzi elemekben, hiszen a történet helyszíne szűkebb szülőhazája: New York Little Italy nevű negyede.

 

Börtöncsapda - AMC, november 21. hétfő, 22.55h

Burke pályafutásának legkeményebb feladata egy őrült pszichopata gyilkos börtönbe juttatása. Ennek sikeres teljesítése után úgy érzi, hogy megérdemelne egy kis pihenést. A rendőrfőnök azonban másképpen gondolja. A Harrison-börtönben rejtélyes halálesetek sora történik, s ennek kivizsgálásával Burke-öt bízzák meg...

 

Taxisofőr - Viasat Film, november 21. hétfő, 23h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Kiképzőtábor - Filmcafe, november 21. hétfő, 23.10h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

King Kong - Mozi+, november 21. hétfő, 23.10h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…

 

A Sárkány útja - Film Mánia, november 21. hétfő, 23.10h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.

 

Visszavágó - RTL HÁROM, november 21. hétfő, 23.15h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

300 - Film+, november 21. hétfő, 23.20h

Leonidasz (Gerard Butler) spártai király a szenátus vezetője, Theron (Dominic West) és a jósok tiltakozása ellenére összeszedi 300 legjobb harcosát, hogy megvédje népét Xerxész (Rodrigo Santoro) hadseregével szemben. A több ezer harcos ellen semmi esélyük, ám Leonidasz egy szűk kanyonba csalja ellenfeleit, ahol a perzsák nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Mindannyian tudják, hogy ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt próbálnak nyerni Gorgo királynőnek (Lena Heady), aki a szenátustól és a görögöktől kér segítséget.

 

A bosszú börtönében - Moziverzum, november 21. hétfő, 23.20h

Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy a korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek börtönéből váratlanul átszállítják Frank-et az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...Mint kiderül az ügy háttérében a börtön kegyetlen igazgatója, Drumgoole áll, aki személyes bosszúra készül. Frank ugyanis korábban bepanaszolta Drumgoole-t az igazgató törvénytelen módszerei miatt, és ez majdnem a férfi karrierjébe került. Most azonban eljött az idő, hogy Drumgoole bosszút álljon, ezért minden módszert bevet, hogy a szabadulás előtt álló elítéltet gyilkosságra, vagy szökési kísérletre kényszerítse, meghosszabbítva ezzel újabb hosszú évekkel Leone rabságát. Frank azonban tudja, hogy mit veszthet, így amíg csak tud, ellenáll a provokációnak. De amikor már az életét is veszély fenyegeti, nem tehet mást, lépnie kell...