Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő estére ezeket ajánljuk a tévéből.

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, december 12. hétfő, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

A rettegés arénája - Paramount Network, december 12. hétfő, 21h

Jack Ryan, a CIA tanácsadója újabb kockázatos feladatot kap. Az orosz elnök halála után, neki kell megállítani a háború kitörését. Vajon sikerül megakadályoznia, hogy az amerikai elnök kirobbantsa a háborút?

 

A mestergyilkos - RTL HÁROM, december 12. hétfő, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

The Commuter - Nincs kiszállás - Film+, december 12. hétfő, 21h

Michael MacCauley (Liam Neeson) biztosítási ügynökként éli mindennapjait. Egy nap azonban hirtelen izgalmas fordulatot vesz az élete, amikor egy titokzatos idegen, Joanna (Vera Farmiga) leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

 

Lovagregény - Filmcafe, december 12. hétfő, 21h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, amivel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló az orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

Egy gyilkos agya - Film Mánia, december 12. hétfő, 21h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Az igazság védője - Moziverzum, december 12. hétfő, 21.10h

Egy sikeres kommandós karriert hagyva maga mögött, Alexander (Steven Seagal) visszavonul, amikor egy bevetés során a kínai maffiózó célszemélynek sikerül elmenekülnie, viszont a rejtekhelyre légicsapást mérnek. A ház tele volt asszonyokkal és gyerekekkel, akiket élő pajzsként tartottak fogva. Alexander nem tudta elviselni ezt az igazságtalanságot. Kelet-Európában éldegél, amikor kedves fiatal szomszédaira rászáll egy orosz gengszter. Alexander nem tud nem beleavatkozni, és csakhamar egy orosz-kínai maffiaháborúba közepén találja magát. Ráadásul esküdt ellensége, Csen (Tzi Ma) is felbukkan, és úgy gondolja, itt az idő, hogy megszabadítsa tőle a világot...

 

A túlélő - Film Mánia, december 12. hétfő, 22.55h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Harcosok klubja - RTL HÁROM, december 12. hétfő, 23h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Családi vakáció - Viasat6, december 12. hétfő, 23h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Téboly - DUNA Televízió, december 12. hétfő, 23.10h

Londont sorozatgyilkos tartja rettegésben, akinek ismertetőjegye, hogy nyakkendővel fojtja meg az áldozatul kiszemelt nőket. A rendőrség nyomozói lázasan keresik a gyilkost, aki hidegvérű nyugalommal várja a következő alkalmat, bízva abban, hogy rá senki sem gondol. Eközben Blaney, aki épp élete mélypontján jár, állását épp elvesztette, egy garasa sincs, az éjszakát is kénytelen az üdvhadsereg menedékhelyén tölteni, miután pedig egy újabb gyilkosság után a szemtanú őt véli a tettesnek, már a rendőrség is hajtóvadászatot indít utána. Menekülés közben váratlanul lelepleződik előtte a gyilkos kiléte. Alfred Hitchcock utolsó előtti filmjét hosszú hollywoodi pályafutása után újra Angliában forgatta.

 

Pénzes cápa - RTL KETTŐ, december 12. hétfő, 23.15h

A pénzügyi guru, Lee Gates (George Clooney) országszerte népszerű tévésztár, akinek pénzügyi show-ját millióan nézik, és bennfentes híreivel hatást gyakorol a részvények népszerűségére. A Wall Street sztárja azonban néha téved, ami a kispénzű befektetőknek sokba kerül. Kyle (Jack O'Connell) egyenesen csődbe megy, és végső kétségbeesésében, bombákkal felszerelve, élő adásban túszul ejti a műsorvezetőt. Gates kis híján szívrohamot kap, ám a rendező, Patty (Julia Roberts) kérésére összeszedi magát, és minden idők legnézettebb adásában megpróbálja a stáb segítségével kideríteni az igazságot és elkerülni a katasztrófát.

 

Invázió - Film+, december 12. hétfő, 23.15h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - Viasat Film, december 12. hétfő, 23.15h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

A Skorpiókirály - Mozi+, december 12. hétfő, 23.30h

Ötezer évvel ezelőtt egy Memnon nevű, könyörtelenül ambiciózus férfi úgy gondolta, hogy az a sorsa, hogy a sivatag szétszórt népei felett uralkodjék. Durva barbárok seregével söpört végig a hegyeken és síkságokon, és rabul ejtette azokat, akiket nem mészárolt le. Sosem vesztett csatát, s csupán néhány törzs választotta el Memnon-t a tróntól. Az amúgy ellenséges törzsek pedig fogcsikorgatva egyesültek a közös cél érdekében, és felbérelték Mathayus-t, az ölés mesterét, hogy végezzen Memnon varázslójával, megfosztva ezzel a zsarnokot a legértékesebb fegyverétől... A hatalmas sikerű Múmia-sorozat ihlette A Skorpiókirály-t, mely egy nagyszabású, akció-dús kalandfilm, tele látványos kaszkadőrmutatványokkal és csatajelenetekkel. Főszerepben pedig a pankrátor szupersztár, The Rock _ A Szikla.

 

A doboz - Filmcafe, december 12. hétfő, 23.35h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.