Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti szórakozást ezek a filmek biztosítják.

Az első lovag - Viasat2, január 30. hétfő, 20h

Artúr király harcba száll a gonosz Malaganttal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelottal. Artúr király meglátja Lancelotban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. Lancelot azonban csak egyet akar: az áhított nő kezét. És senki sem tudhatja előre, mire képes egy ilyen elsöprő erejű szerelem.

 

Elkopott értékek - Moziverzum, január 30. hétfő, 21h

Axe visszavonultan él egy kis faluban, ahol embereket gyógyít. Axe ért a kungfu művészetéhez, de mindig igyekszik a közös jó érdekében felhasználni ezt a képességét és próbálja megőrizni ennek igaz szellemét.

 

Warrior - A végső menet - Paramount Network, január 30. hétfő, 21h

A korábbi birkózótehetség intenzíven készül a bajnokságra, miközben a bátyja, Brendan a harcosból lett gimnáziumi tanár egy utolsó reménytelen erőfeszítéssel visszatér a ringbe, hogy megmentse a családját a teljes pénzügyi összeomlástól. Brendan szinte valószínűtlen sikerei azon útra irányítják, amely elkerülhetetlenül a Tommy-val történő összecsapás felé vezet. Egy olyan csúcspont felé, amely olyan felemelő és oly lelkesítő, hogy látni kell ahhoz, hogy elhiggyük.

 

Halhatatlanok - AMC, január 30. hétfő, 21h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Peppermint: A bosszú angyala - RTL HÁROM, január 30. hétfő, 21h

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.

 

A vihar magja - Viasat3, január 30. hétfő, 21h

Tanévzáróra készülnek az amerikai kisvárosban, Silvertonban, amikor a meteorológiai jelentés szerint hatalmas viharzóna közelít a településhez. Miközben a lakosság túlnyomó része megpróbál menedéket keresni vagy elmenekülni a forgószél és a ciklonok elől, viharvadászok csapata érkezik a városba. A bátor kutatók megpróbálnak bejutni a tornádó közepébe, hogy közvetlen közelről vizsgálják meg a különleges jelenséget. Számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége.

 

A kidobó - Mozi+, január 30. hétfő, 21h

Lukas egyedül neveli kislányát, ezért éjszaka dolgozik kidobóként. Egy nap rossz társaságba keveredik, amiről egy nyomozó értesül is és megkéri Lukas-t, hogy segítsen neki lebuktatni a pénzhamisítókat.

 

Nevem: Senki - Film Mánia, január 30. hétfő, 21h

Senki, aki nevét még gyerekkorában választotta apja legendás kuncsaftja után, mint szerencsevadász azt a feladatot kapja megbízóitól, hogy végezzen Jack Beauregarddal, az öregedő gyorstüzelővel, aki gyerekkora óta a legnagyobb példaképe. Amikor Jack felvilágosítja, hogy visszavonul a kalandoktól, mert már csak a nyugalmas, békés öregkorra vágyik. Senki úgy gondolja, hogy az öregfiú megérdemel még egy utolsó kalandot és szervez számára egy felejthetetlen randevút a Vad bandával.

 

The Commuter - Nincs kiszállás - Film+, január 30. hétfő, 21h

Michael MacCauley (Liam Neeson) biztosítási ügynökként éli mindennapjait. Egy nap azonban hirtelen izgalmas fordulatot vesz az élete, amikor egy titokzatos idegen, Joanna (Vera Farmiga) leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

 

Született pusztító - Moziverzum, január 30. hétfő, 22.45h

Bobbyt, a keménykötésű Interpol-ügynököt legújabb megbízatása Kelet-Európába szólítja, ahol a helyi akciócsoport vezetőjeként az itt tevékenykedő fegyvercsempészek és drogbárók felszámolása a feladata. Egy orosz fegyverkereskedő ügyében kezdenek nyomozásba, amikor csapata véres utcai bandaleszámolás kereszttűzében reked, amelynek során egyik társa életét veszti. Axelben ekkor valami elpattan, és addig meg sem áll, míg a gyilkosok meg nem lakolnak.

 

Collateral - A halál záloga - Mozi+, január 30. hétfő, 22.50h

Max a taxisofőrök prózai életét éli idestova 12 éve. Arcok jönnek és mennek a visszapillantó tükörben, emberek, sorsmorzsák, utak és helyek, melyeket már régóta elfelejtett. Ám a ma esti fuvart nem fogja elfelejteni soha. Vincent ugyanis bérgyilkos. Amikor egy drogkartell hírét veszi, hogy a szövetségi bíróság vádat emel ellenük, nekilátnak a tanúk azonosításához és eltüntetéséhez, és ez az akció most érkezett el az utolsó fázisához. Ma este Vincent Los Angelesbe érkezik és a dolga, hogy öt hullát hagyjon maga után. A véletlenek összjátéka folytán Vincent eltéríti Max taxiját, és Max lesz a halál záloga, egy professzionális ámokfutás egyik szenvedő alanya, aki rossz időben volt rossz helyen. Amint a rendőrség és az FBI egymással versengve üldözik őket, Max és Vincent teljesen egymásra vannak utalva...

 

Végítélet - AMC, január 30. hétfő, 22.55h

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant Londonban, végpusztulással fenyegetve az országot. A Sinclair őrnagy vezette elit kommandó kapja a feladatot, hogy hatoljon be az évtizedek óta elzárt területre és próbálják megtalálni a gyilkos vírus ellenszerét. Két napjuk van arra, hogy a mutáns bandák uralta világban megtalálják, amit keresnek.

 

Törvénytelen - DUNA Televízió, január 30. hétfő, 23.15h

A rendszerváltás megteremtette a maga hiénáit is. A kárpótlási jegyek tulajdonosaira, a földjükre szerencsével licitált egyszerű emberekre rászálltak az ügyeskedők, a szélhámosok különféle Bt-ikkel és Kft-ikkel. Ebbe a nehezen kiismerhető "új világba" csöppen bele a film főhőse, Felicián György, aki tehetséges geológus, és édesanyja halálhírére érkezik haza, a Balaton _ felvidékre, amely távolléte alatt igencsak megváltozott. No, nem a táj, hanem azok a bizonyos viszonyok, az emberek között. Újonnan alapított gazdasági társaságok fedőnevével hétpróbás gazemberek idős emberek személyi adatainak felhasználásával jogtalan vagyonrészeket hasítanak ki a korábbi állami tulajdonból. Felicián, aki csak kegyeletből szeretné édesanyja végakaratát teljesíteni, az újdonsült maffiózók harcának kellős közepén találja magát, de nem olyan fából faragták, aki az első "jóindulatú" figyelmeztetésre meghátrál....

 

Szemtől szemben - Film+, január 30. hétfő, 23.15h

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley (Robert De Niro) a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó (Al Pacino), a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni. Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ (Val Kilmer) figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.

 

Machete gyilkol - Film Mánia, január 30. hétfő, 23.15h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.