Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti tévézéshez ajánljuk.

A bombák földjén - Filmcafe, február 27. hétfő, 21h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Kommandó - Mozi+, február 27. hétfő, 21h

Nincs a világon keményebb legény John Matrix tábornoknál: intelligens, semmi sem hozza ki a sodrából, kimagasló fizikumú, és szakértője a harcművészeteknek és a különféle támadó fegyvereknek. Kiemelkedő képességeinek köszönheti egész karrierjét, azt, hogy ő a legkülönb kommandós. És persze emiatt vált különféle katonai és politikai erők kedvelt célpontjává. Mostanra azonban visszavonult, és új helyen, új személyazonossággal neveli tizenegy éves lányát, Jenny-t. Míg egy napon a nyomára nem bukkan az a bosszúszomjas dél-amerikai diktátor, akit annak idején Matrix vezetésével a kommandósok űztek el országa éléről. Most az egyetlen sebezhető ponton támad: elrabolja Jenny-t. Váltságdíjul pedig azt követeli, hogy Matrix térjen vissza Val Verde-be és ölje meg az utódját, hogy ő újra hatalomra kerülhessen.

 

A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka - AMC, február 27. hétfő, 21h

Flynn Carsen ezúttal most egy árverésen szeretne mindenáron megszerezni egy vázát, mivel pontosan tudja, hogy a mindent arannyá változtató bölcsek kövét rejti. Katie, a történész barátnője azonban ezt nem veszi jó néven, ezért elhagyja Flynnt. Az események persze nagyon megviselik őt, ezért Charlene szabadságra küldi. Flynn ekkor furcsa álmot lát, s egy lány hívogatja magához, melynek hatására New Orleansba utazik. Ott találkozik Simone-nal, az álombéli lánnyal, aki egy újabb feladatot bíz a könyvtárosra. A következő küldetése így hát a Júdás kehely felkutatása és a vámpírőserő feltámadásának megakadályozása.

 

The Commuter - Nincs kiszállás - RTL HÁROM, február 27. hétfő, 21h

Michael MacCauley (Liam Neeson) biztosítási ügynökként éli mindennapjait. Egy nap azonban hirtelen izgalmas fordulatot vesz az élete, amikor egy titokzatos idegen, Joanna (Vera Farmiga) leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

 

Egy becsületbeli ügy - Viasat Film, február 27. hétfő, 21h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

 

Madarak - AMC, február 27. hétfő, 22.45h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Az idegen - Mozi+, február 27. hétfő, 22.55h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkos-ügynök az apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során azonban egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold pedig olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben...

 

Másnapos karácsony - Viasat6, február 27. hétfő, 23h

Ethan, Isaac és Chris még gyermekkorukban találkoztak és barátkoztak össze egymással. A három kamasz több mint egy évtizeden keresztül, minden esztendőben összejött karácsony ünnepén, szentestén egy kis vidámság, és szórakozás elejéig. Most, hogy immár beléptek a felnőttkorba, a becses hagyomány véget ér, azonban annak érdekében, hogy az utolsó alkalom igazán emlékezetes maradjon számukra, elindulnak, hogy megkeressék a karácsonyi bulik Szent Grálját.

 

Végállomás - Film Mánia, február 27. hétfő, 23h

Két bérgyilkos egy gonosz küldetésre indul, de a történetben feltűnik egy beteg tanár, egy rejtélyes takarító és egy pincérnő is, aki kettős életet él. Hőseink sorsa váratlanul keresztezi egymást, ám ennek halálos következményei lesznek…

 

G.I. Jane - Moziverzum, február 27. hétfő, 23h

Az amerikai hadseregben már régen nem szokatlan dolog a női jelenlét. Viszont ez idáig kevés éles, döntéshozó helyzet közelébe engedték őket. Jordan O'Neil hadnagy a Haditengerészet hírszerzőtisztje az első nő az Egyesült Államok történetében, aki felvételt nyer a Navy Seal néven ismert elitegység kiképző programjába. Embertelen körülmények uralkodnak a hadseregben, a lelki terror talán még a fizikai megpróbáltatásoknál is jobban igénybe veszi az állományt. John Urgayle kiképzőparancsnok kemény irányítása alatt O'Neil igazi kommandós lesz. A záró hadgyakorlat során azonban nem várt hadifejleményekről kapnak hírt. Az egységet a Közel-Keleten súlyos helyzetbe került amerikai csapatok megmentésére rendelik ki. A parancsnok életveszélyesen megsebesül, ezért a kritikus helyzetben O'Neil áll a katonák élére, és az ő vezetése alatt kell megküzdeniük az ellenséggel.

 

Még egy kis pánik - RTL HÁROM, február 27. hétfő, 23.15h

Paul Vitti (Robert De Niro), a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor (Billy Crystal) hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés. Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Vitti ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától _ legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel azonban nem biztos benne, hogy a született bűnöző valaha is jó útra térhet.

 

Nobel végakarata - DUNA Televízió, február 27. hétfő, 23.15h

A Nobel-díj banketten Annika Bengzton bűnügyi riporter szeme előtt lőnek le két embert, egyikőjük az orvostudományi díj vitatott nyertese, Aaron Wiesel. Tanúként a rendőrség kötelezi Annikát, hogy senkinek sem beszélhet arról, amit látott. A gyilkosságért egy terroristacsoport vállalja a felelősséget. Annika arra gyanakszik, hogy az igazi célpont valójában Wiesel táncpartnere, Caroline von Behring, a Nobel Bizottság elnöke volt. Nyomozása során egyre veszélyesebb terepre téved.

 

Vakító fehérség - Film+, február 27. hétfő, 23.20h

Az Antarktiszon dolgozik Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbíró. Már elege van az elszigeteltségből, az eseménytelen napokból, alig várja, hogy a hat hónapos sötétség előtt még hazainduljon. A tervéből semmi sem lesz, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. A férfit meggyilkolták, és ez az első gyilkosság a kontinensen. Egy különleges ügynök, Pryce (Gabriel Macht) érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek, de ő bizalmatlanul fogadja. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.

 

Családi bunyó - SuperTV2, február 27. hétfő, 23.25h

Az igaz történet alapján készült CSALÁDI BUNYÓ hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Amikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat is valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett a kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia. A CSALÁDI BUNYÓ egy szívmelengető, elmés vígjáték, ami bizonyítja, hogy mindig megéri küzdeni, ha a családról van szó!

 

A bűn hálójában - Filmcafe, február 27. hétfő, 23.25h

Mallory Kane (Gina Carano) kiváló ügynök, aki az amerikai kormánynak dolgozik, és a világ legveszélyesebb pontjain teljesíti a megbízásait. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok veszik üldözőbe, akik minden trükkjét ismerik. Mallory kénytelen szembesülni azzal, hogy elárulták. Országról országra menekül, míg végül úgy dönt, szembe néz üldözőivel, csapdát állítva tisztázza magát és kideríti, ki az áruló.