Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti megnyugváshoz.

Pokolfajzat - Paramount Network, március 27. hétfő, 21h

Pokolfajzat a második világháború poklának szülötte, akit a szövetséges hatalmak mentettek meg a nácik karmai közül. Sötét múltja ellenére mégis a helyes utat választja és szembeszáll a világot fenyegető gonosszal szemben.

 

Édes Anna - Magyar Mozi TV, március 27. hétfő, 21h

A kommün bukása után a nagypolgári Vizy házaspár új cselédet keres. Házmesterük, a kommunista hírében álló Ficsor (Barsy Béla), hogy visszanyerje a háziak bizalmát, beajánlja nekik egy rokonát, a fiatal Annát (Törőcsik Mari). A lány nem szívesen hagyja ott a régi munkáját, de nincs más választása. Vizyné (Mezey Mária) kihasználja, hogy Anna engedelmesen teljesíti minden kívánságát, és soha nem panaszkodik, még a pihenőnapjait sem veszi ki, mert nincs egyetlen ismerőse, barátja sem Pesten.

 

Tökéletes célpont - AMC, március 27. hétfő, 21h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

 

A legsötétebb óra - RTL HÁROM, március 27. hétfő, 21h

Néhány fiatal élvezettel veti bele magát a moszkvai városnézés izgalmába, amikor egy az egész világra kiterjedő, ismeretlen eredetű katasztrófa minden elektronikus eszközt működésképtelenné tesz, majd pusztítani kezdi az embereket. Az eluralkodó káosz elöl a turisták a metróalagútba menekülnek, és csak öt nappal később merészkednek elő. A nemrég még életteli metropolisz kísértetvárossá vált. Nincsenek túlélők, csak egy automatizált katonai adó sugározza az utolsó vészjeleket. A csapat tagjai menekülni akarnak, de nem tudják, merre induljanak, hova bújjanak az újabb csapások elől.

 

A becsület lovagjai - Film Mánia, március 27. hétfő, 21h

Jacob, a rejtélyes harcos (Hayden Christiansen) szövetkezik a megölt kínai császár lányával és fiával, akik kénytelenek elmenekülni vérszomjas bátyjuk elől. Az egykori keresztes lovag bűntudattól vezérelve megtesz mindent a gyerekek védelmében, de hamarosan rájön, hogy segítségre van szüksége. Felkeresi egykori mesterét, Gallaint, a Fehér Szellemet (Nicolas Cage), aki időközben nagy sereget gyűjtött.

 

Frekvencia - Viasat Film, március 27. hétfő, 21h

John Sullivan számára valami furcsa dolog adatik meg: talán megakadályozhatná apja halálát, aki tűzoltó volt és oltás közben vesztette életét. A csoda pedig megtörténik! Egy este John megtalálja apja régi rádióját, és megpróbálja behangolni. Sikerül is kapcsolatot teremtenie egy férfival, aki tűzoltó, és egy harminc évvel ezelőtti baseball meccs döntőjére vár. Vajon lehetséges-e, hogy John a saját apjával beszél egyazon napon, egyazon helyen csak harminc évvel azelőtt? Elsőre hihetetlennek tűnik, de igaz. Lehetővé válik tehát a lehetetlen, sikerül megváltoztatni a múltat. John segít megtalálni apjának a tűzből kivezető utat, ezzel megmenti az életét és hirtelen minden megváltozik. John boldogan fedez fel újabb és újabb emlékeket apjáról. Valami azonban nem stimmel. A múlt megváltoztatásával egy teljesen új jövőt hoztak létre, melynek része az is, hogy John édesanyja egy soha meg nem oldott sorozatgyilkosság áldozatává válik.

 

Üvegtigris - Mozi+, március 27. hétfő, 21h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Félelem a város felett - DUNA Televízió, március 27. hétfő, 22.30h

Jean Latellier felügyelőnek (Jean-Paul Belmondo) nem sikerül elkapnia a hírhedt bankrablót, Marcuccit, ráadásul az akció közben egy járókelőt halálos lövés ér. Minden energiájával szeretné jóvá tenni ezt a mulasztását, de közben Párizsban egy magát Minosnak nevező elmebeteg sorozatgyilkos bukkan fel. A férfi a "jó erkölcs nevében" igyekszik megtisztítani a várost a szexuális fertőtől és egymás után gyilkolja meg az általa bűnösnek tartott nőket. Latellier felügyelőnek nem csak logikájára, de bravúros ügyességére és testi erejére is szüksége van ahhoz, hogy mindkét bűnügyet sikeresen meg tudja oldani....

 

Tabló - Minden, ami egy nyomozás mögött van! - Magyar Mozi TV, március 27. hétfő, 22.40h

Egy újgazdag milliomos műkereskedőt brutálisan megölnek. Az áldozat maga is egy tróger, kegyetlen állat. A gyanúsított - akire rá akarják verni az ügyet - cigány. A nyomzó érzi, valami nincs rendben. Egyre elszántabban kutat tovább, egyre mélyebben bonyolódik bele egy szövevényes, korrupciós történetbe. És egyre mélyebbre keveredik önnön kétségekkel, keservekkel teli, bűnös lelkébe.

 

Halálos kitérő: Az örökség - AMC, március 27. hétfő, 22.50h

Jen öt barátjával az Applache-hegységben kirándul. Barátjának javaslatára letérnek a kijelölt turistaútvonalról, hogy megnézzenek egy polgárháborús erődítményt. A romok felé igyekezve egy, a 19. század óta az erdőben elszigetelten élő közösséggel találkoznak, akik örökösöknek hívják magukat. Vezetőjük, John Venable mindent megtesz annak érdekében, hogy az örökösök életére ne legyen befolyással a külvilág...

 

Szupercella - RTL HÁROM, március 27. hétfő, 22.55h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

Az igazság védője - Moziverzum, március 27. hétfő, 23h

Egy sikeres kommandós karriert hagyva maga mögött, Alexander (Steven Seagal) visszavonul, amikor egy bevetés során a kínai maffiózó célszemélynek sikerül elmenekülnie, viszont a rejtekhelyre légicsapást mérnek. A ház tele volt asszonyokkal és gyerekekkel, akiket élő pajzsként tartottak fogva. Alexander nem tudta elviselni ezt az igazságtalanságot. Kelet-Európában éldegél, amikor kedves fiatal szomszédaira rászáll egy orosz gengszter. Alexander nem tud nem beleavatkozni, és csakhamar egy orosz-kínai maffiaháborúba közepén találja magát. Ráadásul esküdt ellensége, Csen (Tzi Ma) is felbukkan, és úgy gondolja, itt az idő, hogy megszabadítsa tőle a világot...

 

Pluto Nash - Hold volt, hol nem volt... - Viasat6, március 27. hétfő, 23h

Pluto Nash (Eddie Murphy) nemet mond Rex Carter tízmillió dolláros ajánlatára, amellyel az üzletember magához kívánja venni Pluto menő éjszakai klubját. A klub a válasz után alig két perccel felrobban, ugyanis Mogan (Joe Pantoliano), a közvetítő nem szeret főnökével rossz hírt közölni. Nash egy szép énekesnővel az oldalán nyomozni kezd a titokzatos, nagy befolyással bíró Carter után, aki már a városi tanácsba is beférkőzött, s akit élő ember még nem látott. A nyomozás során egyre bizonyosabbnak látszik, hogy az üzletember valójában klón, aki egy nagyszabású tervet próbál gátlástalan módszereivel megvalósítani.

 

A rítus - Film+, március 27. hétfő, 23.10h

Michael papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

 

Tini nindzsa teknőcök - Paramount Network, március 27. hétfő, 23.25h

A Tini Nindzsa Teknőcök hatalmasabbak és jobbak, mint valaha, és ezt be is bizonyítják ebben a kasszasikerben, ami tele van akcióval és humorral! Amikor New York városát veszély fenyegeti, csak erre a négy nindzsaharcos, pizzaimádó testvérre számíthatunk. A határozott riporter, April O'Neil (Megan Fox) és bölcs mesterük, Szecska oldalán a fura hősök szembenéznek legnagyobb nemezisükkel _ a gonosz Shredderrel.

 

Tudom, mit tettél tavaly nyáron - Filmcafe, március 27. hétfő, 23.25h

Érdemes négyfelé osztani egy rossz lelkiismeret súlyát? Miért nem vállaljuk tetteinket, hiszen minden választás megváltoztatja addigi életünket? Az érettségi bankett varázslatos éjjelén négy végzős gimnazista _ két fiú és két lány _ beül egyikük új autójába és önfeledt hangulatban nekivágnak az éjszakának. Hirtelen a semmiből feltűnik egy alak. Ray hiába fékez, az ismeretlen mozdulatlanul fekszik az út közepén. A fiatalok pánikba esnek a rájuk váró súlyos büntetés miatt. Félelmükben olyan lépésre szánják el magukat, ami örökre megváltoztatja egész életüket. A holttestet a közeli mólóról a tengerbe dobják. Az ismeretlen azonban magához tér, de Barry szándékosan vízbe fojtja. A négy barát fogadalmat tesz, hogy megőrzik titkukat mindhalálig. Valaki azonban követi őket. Akárhova mennek, mindig a nyomukban van és mindent tud róluk. Látta, amit tettek. Ügyes és kegyetlen lelki terroristájuk ismeri minden gyenge pontjukat, nem akarja futni hagyni őket. Most visszafizeti nekik mindazt a szörnyűséget, amit ők okoztak az idegennek.