Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Aki fázik megkeresni a tojást, nézze inkább ezeket!

2x2 néha 5 - Magyar Mozi TV, április 10. hétfő, 8.05h

Tóth Panna, a fiatal tanársegéd megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőt. A repülőnapon Panna Kerekes András vezetésével indul sétarepülésre. András bravúrjaival meg akarja tréfálni a lányt és a repülőgép egy fa koronáján köt ki. A vihar elől menekülő fiatalok között szerelem bontakozik ki. Az ellentétek azonban ismét kiújulnak, mert Panna hibásnak találja András új repülőgéptervét. Panna elsajátítja a sportrepülés mesterségét, András pedig a műegyetemi tananyagot.

 

Gyalog galopp - AMC, április 10. hétfő, 9.40h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

 

Óz, a csodák csodája - DUNA Televízió, április 10. hétfő, 10.10h

Kansason félelmetes erejű tornádó söpör végig. A kis Dorothy nem tud elmenekülni, és a forgószél magával ragadja. Ájult állapotban kis kutyájával, Totóval csodálatos helyre, Óz birodalmába kerül. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a nyugati gonosz boszorkánnyal is szembe kerül. Noha itt minden színes és szép, Dorothy legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő fekete-fehér, mégis úgy szeretett otthonába... Victor Fleming világhírű mese-musicalje Lyman Frank Baum regénye alapján készült. Hat kategóriában jelölték Oscar-díjra, ebből kettőt meg is nyert.

 

Jégkorszak - Húsvéti küldetés - TV2, április 10. hétfő, 10.40h

Ethel, a madármama egy kis időre rábízza Sid-re a tojásai őrzését. Mindez annyira jól sikerül, hogy Sid rövidesen újabb és újabb megbízásokat kap, és belendül számára a tojáskeltető biznisz. Ám rosszakarókból mindig akad, így amikor a húsvéti tojásoknak sorra lába kél, Clint, Manny és Diego azonnal a barátjuk segítségére sietnek...

 

Ászok ásza - Film Mánia, április 10. hétfő, 11.10h

Cavalier (Jean-Paul Belmondo), az első világháborús francia vadászpilóta, mint ökölvívóedző a berlini olimpiára érkezik. A versenyen újra találkozik egykori háborús ellenfelével és barátjával, egy német repülőstiszttel. Amikor Cavalier megtudja, hogy egy zsidó család élete veszélyben forog, megkéri barátját, hogy segítsen kimenekíteni őket a náci Németországból. A mentőeszköz természetesen nem lehet más, mint egy repülőgép.

 

Amerikába jöttem - TV2, április 10. hétfő, 11.10h

Az afrikai Zamunda jövendő uralkodója nem akarja feleségül venni a szülei által kijelölt lányt, ezért New Yorkba megy megtalálni az igazit, s ott szegény diáknak adja ki magát. Nemsokára alkalmas jelöltre akad egy gyorsbüfé tulajdonosának lányában, ezért beáll a büfébe dolgozni. Ám a jómódú apa nem repes az örömtől, hogy egy csóró afrikai legyeskedik a lány körül, és a herceg szülei is gyanút fognak…

 

Karosszék - Duna World, április 10. hétfő, 11.30h

Manapság aki egy kicsit is ad magára _ már csak szórakozásból is _ árverésre jár, hogy otthonába beszerezze a márkás festményt és a szépséges stílbútort. Jó az, ha van. Volt már ilyen régebben is, mondjuk úgy 1939 táján. Filmünk főhőse az ifjú építészmérnök, Orosz András mindenáron szeretné megvenni azt a karosszéket, melynek árát az orra előtt veri fel az égig, azaz pontosan 500 pengőig egy felettébb csinos nő, bizonyos dr. Bihari Károlyné. Hogy Andrásnak a karosszék, vagy új tulajdonosa-e a lényeg, ez egy idő után kiderül majd, de egyelőre csak az a harci feladat, hogy megtalálja a "karosszékes nőt"…

 

Hopp - Film+, április 10. hétfő, 12.15h

Egy kis nyuszi is álmodhat nagyot. Husi sorsa azonban az, hogy átvegye apja, a Húsvéti Nyuszi feladatát. A lázadó Husi a felelősség elől inkább Hollywoodba szökik, hogy menő dobos legyen, és épp kapóra jön, hogy Fred (James Marsden), a sikertelen komikus véletlenül elgázolja. Azonnal elfogadja a meghívást és beköltözik Fredhez, aki nem is sejti, milyen csapást jelent a nyuszi. Mire rájön, már késő, addigra mindent elborít a drazsé. De minden sérelem feledésbe merül, amikor kiderül, hogy veszélyben van a húsvét.

 

Így neveld a sárkányodat 2. - SuperTV2, április 10. hétfő, 12.25h

Öt éve, hogy Hablaty, a viking fiú összebarátkozott egy sérült sárkánnyal, örökre megváltoztatva ezzel Hibbant-sziget lakóinak életét. A két régi ellenség, a vikingek és a sárkányok immár békésen élnek egymás mellett. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, Hablaty és sárkánya meghódítja az eget. Egyre magasabbra és messzebbre merészkednek, s olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking. Így fedezik fel a titkos jégbarlangot, amelyben idomítatlan sárkányok tanyáznak...

 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Mozi+, április 10. hétfő, 12.45h

Mindenki sírt a röhögéstől, amikor végre nyugdíjba vonult. Ám otthon sem várja örök békesség: felesége mindenáron gyereket akar, pedig Frank Drebin, mióta leadta pisztolyát, nem érzi férfinak magát. Ám itt a lehetőség! Visszahívják egy rendívül bonyolult merénylet előkészületeinek leleplezésére. Első aktusként Drebin hadnagy a spermabankban felgöngyölíti a gyanúsított szeretőjét. A többi pedig csak ráadás...

 

Poirot történetei - Macska a galambok között - TV4, április 10. hétfő, 12.55h

Egy kicsiny közel-keleti hercegségben felkelés tör ki, Ramat trónörökösének ezért el kell menekülnie. Shaista hercegnő egy angol leányiskolában rejtőzik el, ahol hamarosan holtan találják az egyik igen szigorú tanárnőt. Talán Meadowbank mégsem olyan biztonságos, mint ahogyan a hercegnő remélte. Poirot nyomozni kezd, ám időközben még egy tanárnőt megtámadnak, Shaista hercegnőt pedig elrabolják. A nyomozónak sürgősen meg kell találnia a macskát a galambok között.

 

Fekete tulipán - Film Mánia, április 10. hétfő, 13.15h

A cinikus Guillaume gróf kettős életet él, amelynek sötét oldalát kalandorkodás és rablás tölti ki. Midőn sebesülését leleplezné, felhozatja vidékről öccsét, hogy a gyógyulás idejére a világ előtt helyettesítse. Julien boldogan vállalja a szerepet, mert azt hiszi, bátyja is osztozik az ő eszméiben és az igazságért harcol. Keserves csalódás éri, mikor kiderül, hogy az csak a saját élvezeteire gondol.

 

Hazárd megye lordjai: A kezdet - RTL HÁROM, április 10. hétfő, 13.20h

Bo (Jonathan Bennett) és Luke (Randy Wayne), a tinédzserkorú unokatestvérek összetűzésbe kerülnek a törvénnyel. Azzal a feltétellel kerülnek szabadlábra, hogy Jesse nagybácsi (Willie Nelson) felügyelete alatt nyáron keményen kiveszik részüket a munkából. A fiúk hamarosan megtudják, hogy veszélyben van Jesse bácsi farmja, Hogg főnök (Christopher McDonald) feni rá a fogát, jelzáloggal megterhelve az ingatlant. Az unokatestvérük, Daisy (April Scott) segítségével Bo és Luke megesküszik, hogy megvédi a családi tulajdont. Eközben rendszeresen szembe kerülnek a helyi közeggel, Coltrane seriffel (Harland Williams). A Lee tábornok névre hallgató járgányuk azonban mindig kihúzza őket a bajból.

 

Kincs, ami nincs - RTL, április 10. hétfő, 15.20h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

Toldi - A mozifilm - DUNA Televízió, április 10. hétfő, 16.10h

Arany János közismert elbeszélő költeményének rajzfilm változata. Toldi Miklós, az indulatkezelési problémákkal küszködő siheder meggondolatlanul gyilkosságot követ el. Bujdosni kényszerül. Budának veszi az irányt, hogy vitézségével elkápráztassa a királyt, így nyerve kegyelmet és lovagi rangot. A film végig kíséri kalandokkal és testvéri ármánykodással teljes, viszontagságos útját egészen a végső nagy megmérettetésig, míg a király színe előtt elnyerheti a vágyott dicsőséget.

 

Hulk - Mozi+, április 10. hétfő, 16.25h

Bruce Banner egy kiváló tudós, a legkorszerűbb géntechnológia a területe, ám ragyogó tudományos pályája és nyugodt élete fájdalmas múltat rejt…Egykori barátnője és hozzá hasonlóan tehetséges munkatársa, Betty már feladta, hogy áttörjön a férfi zárkózottságának falán, és beletörődött, hogy mindössze érdeklődő szemlélője marad visszavonult életének. Egy váratlan esemény azonban mindent megváltoztat! Banner korszakos kutatásainak egyik kísérlete során ugyanis egy figyelmetlenség kritikus helyzetet teremt, és Bruce-nak a másodperc tört része alatt kell cselekednie. Hősies tette megment egy életet, és látszólag ő is sértetlen marad, holott testét halálos dózisú gammasugárzás éri. Valami azonban mégis történt…Megmagyarázhatatlan tünetek…Eszméletvesztések…A félresikerült kísérlet váratlan, káros utóhatásai. Banner egyfajta jelenlétet kezd érezni magában, egy idegent, aki azonban mégis ismerősnek tűnik: veszélyes, de valahogy vonzó is...Az Oscar-jelölt Ang Lee egy kasszasiker forradalmi vizuális trükkjeivel ötvözte rendezői varázserejét, hogy életre keltse ezt a klasszikus Marvel képregény-szuperhőst!