Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti tévés pihenéshez ajánljuk.

UFO - Viasat2, április 17. hétfő, 20h

Derek Echevaro úgy gondolja, hogy gyermekkorában egy ufójelenségnek volt szemtanúja. Egy 2017-es ufóészlelés után Derek megpróbálja bizonyítani, hogy az ufók léteznek, és földönkívüli eredetűek. Dereknek segítséget nyújtanak barátai, Natalie és Lee, valamint Hendricks professzor; a hallgatók matematikatanára.

 

Az éjszakám a nappalod - Magyar Mozi TV, április 17. hétfő, 21h

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények, főnökük a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle.

 

Fantomas visszatér - Filmcafe, április 17. hétfő, 21h

Fantomas (Jean Marais), az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

Peppermint: A bosszú angyala - RTL HÁROM, április 17. hétfő, 21h

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.

 

Herkules legendája - AMC, április 17. hétfő, 21h

Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen. Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, az összeesküvőkön. Herkules rájön, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benne, mint azt valaha is elképzelte: Zeusz fiaként isteni hatalommal bír. A vakmerő és bátor harcos visszatérve hazájába, az elnyomottak élére áll, és vezérükként indul a király elleni küzdelembe, hogy megszabadítsa a birodalmat a félelemtől, és az elnyomástól, beteljesítve ezzel az isteni jóslatot.

 

Az Igazság mecénása - Moziverzum, április 17. hétfő, 21h

John Seeger az első öbölháború hőse. Jól összeválogatott csapatával a legreménytelenebb helyzetekből is kivágja magát, hol fegyverrel, hol puszta kézzel vagy csellel. A CIA egy rendkívül titkos katonai akció végrehajtásához zsoldosokat alkalmaz. Seeger a csapattal tart. Egyikük sem tudja, hogy megbízóik nem számolnak a visszatérésükkel, sőt az akciót akkor tekintenék sikeresnek, ha a zsoldosok mind meghalnának. Seeger ezúttal is megmenekül a pokolból és ígéretet tesz legjobb barátja, Jones elvesztése után annak feleségének és kisfiának, hogy gondot visel rájuk és kideríti, kik a felelősek a mészárlásért.

 

Underworld - A vérfarkasok lázadása - Viasat Film, április 17. hétfő, 21h

Egykor a farkasemberek a vámpírokat rabszolgaként szolgálták. A vámpírok kegyetlen vezetőjének, Viktornak gyönyörű lánya, Sonja (Rhona Mitra) azonban beleszeret az egyik farkasemberbe, Lucienbe (Michael Sheen). Amikor Sonja teherbe esik, a felháborodott, szívtelen Viktor megöli a lányát. Lucien elkeseredésében felbuzdítja elnyomott társait, és felkelést szervez a Vámpírok ellen. Ezzel megkezdődik a az évszázadokig elhúzódó véres háború.

 

Vírus - Film+, április 17. hétfő, 21h

Sam Daniels ezredes (Dustin Hoffman) halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiirtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki, és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírust, s hogy eltussolhassa az ügyet…

 

A vörös kör - DUNA Televízió, április 17. hétfő, 22.35h

A vörös körben árulások fonódnak össze árulásokkal, s egyre végtelenebb alagutakban bolyonganak Melville figurái, akiket nem kisebb sztárok alakítanak, mint Alain Delon, Yves Montand, Gian Maria Volonté és André Bourvil. Corey jó magaviselet miatt szabadul a börtönből, de indulás előtt még kap egy tippet az egyik őrtől egy párizsi ékszerüzlettel kapcsolatban. Miután kifosztja egykori bűntársát, aki lenyúlta a barátnőjét is, egy frissen vásárolt autóval Marseille-ből Párizsba indul. Eközben ugyanezzel az úti céllal száll vonatra Mattei felügyelő is az őrizetére bízott Vogellel, akinek útközben sikerül kereket oldania. A két bűnöző útjai keresztezik egymást, és hamarosan együtt folytatják útjukat a főváros felé, hogy megvalósítsák az eltervezett gyémántrablást. Az aprólékosan kidolgozott akcióhoz szükségük van még egy biztos kezű mesterlövészre, hogy hatástalanítsa a hely biztonsági rendszerét. A feladatra Jansent, az alkoholista ex-zsarut találják meg. Mattei felügyelő mindeközben hasonló elszántsággal igyekszik csapdát állítani nekik. (.)

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - Film Mánia, április 17. hétfő, 22.45h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

Sharknado - Cápavihar - AMC, április 17. hétfő, 22.45h

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat. Egy csapat szörfös Baz (Jaason Simmons _ Baywatch) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, azonban az újra és újra kialakuló tornádók elől sem a földön, sem a levegőben nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid _ Amerikai pite) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra.

 

Holtpont - Mozi+, április 17. hétfő, 22.50h

Nixon, Carter, Reagan és Johnson, a négy egykori amerikai elnök elköveti Los Angeles történetének legtökéletesebb bankrablását. Természetesen nem ők a tettesek, de az elkövetők az ő maszkjukat használták, amikor kifosztották a páncéltermet. Az FBI egyik ügynöke, Johnny Utah a dél-kaliforniai szörfösök között sejti a bandát. Így ő maga is álruhát ölt, s csatlakozik a parton élő, kisportolt, semmilyen törvényt nem tisztelő fiatalok csapatához, hogy beépüljön közéjük…

 

Első vasárnap - Viasat6, április 17. hétfő, 23h

Durell és a lassú észjárású Lee John jó barátok az életben és tettestársak a bűnben. Durell gondban van, tizenhétezer dollárt kell leperkálnia, különben búcsút mondhat a fiának. A két nagyokos összedugja a fejét és a "segíts magadon, az Isten is megsegít" mondás szellemében elhatározzák, hogy kirabolják a szomszédban lévő templomot. A két fickó azonban pofára esik, valaki már lenyúlta előttük a zsozsót. Jobb híján túszul ejtik a gyülekezetet és rögtönzött gyóntatás keretében próbálják kiszedni a hívekből, hogy melyikük szegte meg a hetedik parancsolatot.

 

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) - RTL HÁROM, április 17. hétfő, 21h

Harley Quinn (Margot Robbie) bármilyen jópofa gaztettet megengedhetett magának amíg Joker csaja volt. Csakhogy a város népszerű gazembere egy nap kiadja az útját a fülig szerelmes szöszinek, aki hirtelen védelem nélkül marad kedves ellenségei és megsértett barátaival szemben. Úgy tűnik, hogy még az estét sem éri meg, ám Gotham legaljasabb nárcisztikus gazembere, Roman Sionis (Ewan McGregor) lehetőséget ad neki, hogy kiérdemelje az életet. Cserébe el kell hoznia a kis Casst (Ella Jay Basco), a családirtás elől megszökött milliomos csemetét, aki egy rendkívül értékes trezorral a gyomrában menekül. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy egyedül nem megy, és szüksége van olyan barátnőkre, mint a Fekete Kanári (Jurnee Smollett), a Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és Montoya (Rosie Perez), akik csapatba tömörülve minden férfit térdre kényszerítenek.

 

A visszatérő - Film+, április 17. hétfő, 23.40h

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadász súlyosan megsérül egy medvetámadásban. Társai megpróbálnak rajta segíteni, de egyre nagyobb teherré válik, és végül kénytelenek hátrahagyni. Fitzgerald (Tom Hardy) jó pénzért elvállalja, hogy őrzi Glasst, ám valójában más tervei vannak. Amint magukra maradnak, megpróbálja Glasst megölni. A tervét Glass félvér fia, Sólyom (Forrest Goodluck) megakadályozza, ami a fiú életébe kerül. Glass magára marad a vadonban, és ekkor kezdődik el emberfeletti küzdelme önmagával és a természettel. A súlyosan sérült férfi hegyen, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy hazajusson és igazságot szolgáltasson.

 

Testről és lélekről - Paramount Network, április 17. hétfő, 23.55h

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe?