Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A dolgos hétfő ezt kínálja estére.

Miami Vice - Film+, április 24. hétfő, 21h

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.

 

Becsületes tolvaj - Mozi+, április 24. hétfő, 21h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Borotvaélen - Paramount Network, április 24. hétfő, 21h

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.

 

Az Igazság mecénása - A feloldozás - Moziverzum, április 24. hétfő, 21h

John Alexander egy veterán ügynök, aki egyik akciója során szembekerül egy Szindikátus nevű ukrán szervezettel. John úgy dönt, hogy utolsó küldetéseként leszámol velük, hogy számos bűnét jóvá téve új életet kezdhessen.

 

Street Fighter - Harc a végsőkig - AMC, április 24. hétfő, 21h

Sadalu, Délkelet-Ázsia, 1995. A véres polgárháború hetedik hónapjában az egyeduralomra törő Bison tábornok túszul ejti az ENSZ segélyszervezetének munkatársait. A foglyoknak egyetlen esélye van, hogy elkerüljék a kínhalált: William F. Guile. Az ő feladata felkutatni és megmenteni őket. Guile és társa, az angol titkosszolgálat ügynöke nekivág, hogy szembeszálljon az őrült diktátorral. Bejutnak a titkos erődbe, tervük már sikerülni látszik, amikor megjelenik Chun-Li, akit eddig mindenki egyszerű újságírónak hitt, és kiderül, ő is sokkal többet akar, mint híreket... Megkezdődik a végső leszámolás _ hőseink élete vagy halála a szabad világ sorsát is örökre eldöntheti.

 

Fantomas a Scotland Yard ellen - Filmcafe, április 24. hétfő, 21h

Fantomas, az álarcos szupergengszter megállíthatatlanul hajtja végre akcióit, miközben mindvégig ismeretlen marad. Konok ellenfele, a kudarcokba beletébolyult Juve felügyelő nem adja fel a reménytelen küzdelmet és a Scotland Yard segítségével hajtóvadászatot indít Fantomas ellen.

 

Az ügynökség - Viasat Film, április 24. hétfő, 21h

Edward Wilson céltudatos fiatalember, aki hazájáért, az Egyesült Államokért mindenre képes. Ambiciózus hozzáállása segíti abban, hogy munkát kapjon a II. világháború elején megalakuló hírszerző csoportban. Wilson egyike lesz azoknak, akik létrehozzák a világ legbefolyásosabb kémszervezetét, a CIA-t, és a hidegháború éveiben maga is aktív formálója lesz a kibontakozó fegyveres konfliktusoknak. Miközben látszólag szürke hivatalnokként éli mindennapjait, ifjúkori idealizmusát apránként teljesen felemészti a hírszerzés látszatvilága, amelyben mindenki titkokat őriz, és senkiben sem lehet megbízni. A kubai Disznó-öbölben végrehajtott amerikai invázió után nyilvánvalóvá válik, hogy valaki elárulta a partraszállás tervezett helyét a szovjeteknek. A besúgó utáni kutatás során Wilsonnak élete minden fontos személyes kapcsolatát próbára kell tennie.

 

Én, Frankenstein - Film Mánia, április 24. hétfő, 21h

Kétszáz esztendő telt már el azóta, hogy Dr. Frankenstein életre keltette rémísztő szörnyetegét, és a teremtmény, Adam még mindig itt él közöttünk. A világ egy antiutópisztikus jelenben vergődik, amelyben szörnyű és kegyetlen démonok vívják csatájukat a végső hatalom megszerzéséért. Ebben a csatában pedig szükségképpen vesztésre áll az emberiség. Adam rádöbben, hogy valójában ő maga az, aki magában hordozza a pusztulás kulcsát, mivel mindkét fél célja, hogy megszerezzék a halhatatlanság titkát.

 

Kicsinyítés - Viasat3, április 24. hétfő, 21h

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...

 

Transz-Szibéria - DUNA Televízió, április 24. hétfő, 22.35h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

A sárkány bosszúja - Mozi+, április 24. hétfő, 22.55h

Bangkokban a fiatal Kham apjával a dzsungel egyik kis falujában nevelkedett, elefántok között. A falu lakói az elefántokat a legjobb barátjuknak tekintik. Amikor a legöregebb elefántot és annak gyermekét elrabolják a faluból Kham bosszút esküszik és elindul, hogy megkeresse legféltettebb barátját. A nyomok Ausztráliába vezetnek, ahol Kham rájön, hogy az elefántot az ott uralkodó thai maffia klán vezérének, Madame Rose-nak rabolták el. Kham minden kung-fu tudását beveti, hogy kiszabadíthassa az állatot.

 

Mészárszék rulez - Viasat6, április 24. hétfő, 23h

Egy jeles brit nevelőintézet véres csatatérre változik, amikor egy rejtélyes víznyelő jelenik meg a közeli telken, szabadjára engedve ezzel a szörnyű horrort.

 

Harcosok klubja - RTL HÁROM, április 24. hétfő, 23.10h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Woyzeck - Magyar Mozi TV, április 24. hétfő, 23.10h

Woyzeck, a váltóőr a sínek között álló bódéban tölti napjait. Az Orvos kísérletnek veti alá: állandóan borsót kell ennie. Woyzeck feladatai közé tartozik az állomásfőnök, a Kapitány borotválása, aki hangszórókon keresztül ellenőrzi és irányítja őt. Woyzeck élettársa és közös gyerekük anyja Marie. A Rendőr a kocsmában szemet vet a fiatalasszonyra. Woyzeck érzi, hogy megcsalják, ezért nem megy többé haza. A Kapitány és az Orvos is célozgatnak arra, hogy a felesége hűtlen lett hozzá. Woyzeck Marie-ért indul, hogy a sötét, hideg vízparton helyreállítsa a világ rendjét...

 

Gengszterzsaruk - Film+, április 24. hétfő, 23.45h

Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai veszélyesebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen (Pablo Schreiber) élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással rákényszeríti a banda leggyengébb láncszemét, Donnie-t (O'Shea Jackson Jr.), hogy legyen a rendőrség besúgója. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és az elitosztag között, ám hamarosan ráébrednek, hogy valaki mindkét felet átverte.