Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti tévézés elősegítői.

Doc Hollywood - Viasat2, június 19. hétfő, 20h

Dr. Ben Stone nemrég végzett a washingtoni orvosi egyetemen. A diploma osztás után úgy határoz, hogy a fényűző Beverly Hillsben szeretne munkát vállalni plasztikai sebészként. Mint, ahogy azt bölcs kollégája pontosan összefoglalja számára: tiszta munka, sok zsozsó és nem hal meg a beteg. Kocsiba ül hát, hogy idejében megérkezzen leendő munkahelyére, Los Angelesbe. Grady városkában azonban közúti balesetet okoz, amely eredményeként a helyi seriff 32 órányi közmunkára ítéli a helyi rendelőintézetben. Szerencsétlenségére a városkának éppen nagy szüksége van egy orvosra, ezért az egész lakosság összefog annak érdekében, hogy az ifjú doktort végleges maradásra bírják.

Vadászat a Vörös Októberre - Paramount Network, június 19. hétfő, 21h

Halálos csata bontakozik ki az amerikai haditengerészet és az U.S.S.R között, amikor a Szovjetunió legfeljlettebb nukleáris tengeralattjárója engedély nélkül közelíti meg Amerika keleti partját.

 

B13 - A bűnös negyed - Moziverzum, június 19. hétfő, 21h

Párizs, 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény, csak a bandák korlátlan uralma. Damien a rendőrség elitjéhez tartozik, egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Most pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert. Damien-nek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát. Társul a sittről szökő Leito-val, a keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnözővel, akinek egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lola-t. Az akció során azonban a következő kérdések is felvetődnek: ki kinek dolgozik, hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat és kinek a céljait szolgálja a bomba?

 

Phillips kapitány - Film+, június 19. hétfő, 21h

A kétgyermekes Richard Phillips (Tom Hanks) teherhajó-kapitány rémülten fedezi fel, hogy kalózok támadják meg az élelmiszert szállító teherhajót, és a legénységével együtt, fegyverek hiányában tehetetlen. Afrika partjainál hiába kér segítséget, egyedül kell megoldania a helyzetet, és megmenteni az embereit. Egyetlen megoldásként felajánlja magát ideiglenes túsznak. Ám a négyfős szomáliai kalózcsapat egy mentőhajón elrabolja, hogy Szomália partjait elérve 10 millió dollárt követeljenek érte. Azt Phillips is tudja, hogy amint elérik Szomáliát, a túlélésre nincs esélye.

 

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, június 19. hétfő, 21h

A kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét, és még meg sem született gyermekét. Nincs más választása, új életet kell kezdenie. Az élet, amelyre vágyik azonban egy másik nőé; az elégedett és tevékeny Claire Bartel-é, aki egyszemélyben feleség, anya, és üzletasszony. Eljátszva az ideális babysittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

 

Herkules a Minotaurusz útvesztőjében - Film Mánia, június 19. hétfő, 21h

Minotaurusz kiszabadul a börtönből, és csak egyetlen dolog érdekli, hogy bosszút álljon Zeuszon, amiért az odazárta őt. Tervének megvalósításához pedig Herkulest akarja felhasználni. Előtte azonban valakinek rá kell venni a hőst, hogy magára hagyja _ akár csak rövid időre is a családját...

 

Szemfényvesztők 2. - SuperTV2, június 19. hétfő, 22.15h

A Négy Lovas, valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnt, titokzatos és karizmatikus Dylan ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry, a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Déryné, hol van? - Magyar Mozi TV, június 19. hétfő, 22.15h

A magyar színházi világ 19. századi nagy változásai idején az öregedő Déryné válságba jut: folytassa-e színészi pályáját, vagy vonuljon vissza? Bár tehetsége teljében van, úgy érzi, az új, divatos áramlatok a pálya szélére sodorják. Ekkor _ tizennyolc évi távollét után _ érte jön Déry, hogy megmentse, hogy elvigye abba a békés kis családi fészekbe, amelyet az ő számára teremtett meg. Déryné vele megy, de hamarosan rádöbben, hogy nem a gondtalan, gondolattalan polgári élet az ő világa. Visszatér a színházba, a mindennapos harcok és sikerek világába.

 

Francia kapcsolat - DUNA Televízió, június 19. hétfő, 22.45h

Jimmy "Popeye" Doyle a legkeményebb öklű New York-i rendőr: előbb üt, azután kérdez. Ezúttal azonban kemény fába vágja a fejszéjét, az Amerikát kábítószerrel elárasztó "francia kapcsolatot" kellene partnerével felgöngyölítenie. Doyle egy bulldog szívósságával tapad a hálózat feltételezett vezetőjének a nyomába, s a törvény minden betűjére fittyet hányva csapdát állít neki… A film 1972-ben öt Oscart nyert: a legjobb film, a legjobb rendezés, a legjobb színész, a legjobb vágás és a legjobb adaptált forgatókönyv díját.

 

Halálom napja - Film Mánia, június 19. hétfő, 22.45h

Neil és Christine Thaiföldön töltik romantikus nyaralásukat, egyik éjszaka azonban végzetes fordulatot vesz az idilli vakáció. Egy átmulatott éjszaka után másnaposan ébrednek a hotelszobájukban, a kamerájukon pedig egy különös videót fedeznek fel. Neil látszólag megöli kedvesét, majd egy mély verembe taszítja élettelen testét. Vajon mi történt az éjszaka? És hogy tudnak kiszabadulni ebből a rémálomból?

 

Beverly Hills-i nindzsa - Viasat6, június 19. hétfő, 22.55h

Az árva Haruról (Chris Farley), akit a tenger vetett ki a japán partokra, megtalálói, a harcművész mesterei azt hiszik, hogy ő az a gyermek, akinek eljövetelét egy ősi nindzsa legenda megjövendölte. Nagyot tévednek! Bár mindent megtesznek, hogy kiképezzék, hamar kiderül, hogy Haru egy nagy rakás szerencsétlenség. Mestere azonban mégis hisz benne, és amikor elérkezik a nagy lehetőség, elkíséri Beverly Hillsbe egy titokzatos, gyönyörű lány megsegítésére. És a nagy fehér nindzsajelölt elindul Amerikába, ahol tekintélyes kilóit és kissé egyedi harcstílusát az igazság oltalmazására használja, mindenki őszinte megrökönyödésére.

 

Az utca királyai - Mozi+, június 19. hétfő, 23h

Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar. Tom Ludlow nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka maradt számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most saját társai ellen kell fordulnia...

 

Drakula - Filmcafe, június 19. hétfő, 23.10h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

 

1408 - RTL HÁROM, június 19. hétfő, 23.25h

Mike Enslin (John Cusack) híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött mindig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről. Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről, a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte.

 

A háború császára - M5, június 19. hétfő, 23.25h

A második világháború végén, Japán kapitulálása után Fellers tábornok nehéz és egyben felelősségteljes feladatot kap. Megbízzák, hogy vizsgálja meg Hirohito császár szerepét a háborúban. A döntés a császár életébe is kerülhet. Munkája közben Fellers igyekszik nyomára akadni egy japán lánynak, Ajának, akivel még diákként ismerkedett meg az Egyesült Államokban.

 

Végeredmény - Film+, június 19. hétfő, 23.45h

Az egykori katona, Michael Knox (Dave Bautista) és unokahúga, Danni (Lara Peake) 35 ezer emberrel együtt bennreked egy stadionban, amikor a háborús bűnős, Arkady Belav (Ray Stevenson) és kommandója elfoglalja. Arkady a testvérét, Dimitrit (Pierce Brosnan) keresi, aki húsz évvel ezelőtt elárulta, és külföldi segítséggel nyomtalanul eltűnt. Időközben azonban kiderült, hogy Dimitri él, és új arcot plasztikáztatott magának. Arkady követeli, hogy Dimitri adja fel magát a mérkőzés végéig. Csakhogy Knox a tömegben elveszett unokahúgát keresve rájön, hogy terroristák foglalták el a stadiont...