Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Így kezdődik a hét a tévében.

Herkoles az alvilágban - Film Mánia, június 26. hétfő, 21h

Gyönyörű fiatal nő jelenik meg Herkulesnél és segítségért könyörög: falujában nagy tátongó lyuk keletkezett, a lyukon keresztül gonosz szellemek és veszélyes füstök törnek fel az alvilágból, ártatlan embereket bántalmazva. Herkules a falu segítségére indul. Felesége, Deianeira rájön, hogy a fiatal nő halálos veszélybe csalta magával Herkulest...

 

A sötétség kapui - Mozi+, június 26. hétfő, 21h

Mike Lawford professzor (Nicolas Cage) kétségbeesetten keresi fiát, aki Halloween éjszakáján, az ünnepi forgatagban tűnt el. Egy évvel később a férfit ijesztő rémálmok és képek kezdik kísérteni, melyekre nem talál semmiféle ésszerű magyarázatot. Igyekszik kideríteni a háttérben húzódó okokat, s egyúttal feltárni fia eltűnésének körülményeit, remélve, hátha a gyermekre is rábukkan.

 

B13 - Az Ultimátum - Moziverzum, június 26. hétfő, 21h

Három év telt el azóta, hogy a rendőrtiszt Damien Tomasso egyesítette erejét a 13-as körzetben élő bűnözővel, Leito-val, hogy megmentsék a hírhedt körzetet a teljes pusztulástól. A kormány ígérete ellenére azonban még mindig vannak, akiknek a szemében szálka a bandák által uralt terület. Egy csoport korrupt rendőr és hivatalnok újra lázadást készül szítani a negyedben, hogy okot adjanak annak felszámolására. Damian és Leito újra kénytelenek együttműködni, hogy békét teremtsenek az egymás torkának ugró ellenfelek között _ még mielőtt egy nukleáris csapás teszi ezt meg helyettük...

 

A beavatott-sorozat: A lázadó - Paramount Network, június 26. hétfő, 21h

Beatrice Priornak szembe kell néznie belső démonaival, és folytatnia kell a harcot egy rendkívül erős szövetség ellen, amey azzal fenyegeti, hogy darabokra szaggatja társadalmát a saját oldalán állók segítségével.

 

A bombák földjén - Filmcafe, június 26. hétfő, 21h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Démonok között 2. - RTL HÁROM, június 26. hétfő, 21h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.

 

Vírus - Film+, június 26. hétfő, 21h

Sam Daniels ezredes (Dustin Hoffman) halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiirtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki, és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírust, s hogy eltussolhassa az ügyet…

 

Teketória - Magyar Mozi TV, június 26. hétfő, 22.20h

A film egy negyvenéves asszony lelki válságának néhány napját idézi fel. A mindig fegyelmezett Teréz válása után bezárul: levertséget, céltalanságot érez. Kapcsolatait hirtelen üresnek találja, annak ellenére, hogy fia, anyja és barátnője megértően támogatják.

 

Francia kapcsolat II. - DUNA Televízió, június 26. hétfő, 22.45h

Popeye Doyle, a nehéz természetű New York-i zsaru Marseilles-ba érkezik, hogy a helyi rendőrség segítéségével a végére járjon a "francia kapcsolatnak". Az üldözött drogbáró, Alain Charnier azonban üldözővé lép elő: pribékjei foglyul ejtik Doyle-t, és a magatehetetlen rendőrt egy többnapos injekciósorozattal a kábítószer rabjává teszik. Doyle azonban nem olyan balek, hogy ne az övé legyen az utolsó szó...

 

A bosszú - AMC, június 26. hétfő, 22.45h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Piszkos lappal - Viasat Film, június 26. hétfő, 22.55h

Matt, az alkohol- és szerencsejáték _ függő egykori zsaru nyakig ül az adósságban. Ráadásul az egyetlen ember, akire még számíthat, volt feleségének férje és lányának gyámja. Amikor egy titokzatos férfi felajánlja, hogy kiegyenlíti minden tartozását egy elvetemült gengszter kiiktatásának fejében, Matt nem riad vissza a feladattól és ezzel örökre megváltozik az élete. A tiszta lapnak azonban ára van: sorra érkeznek az újabb végrehajtandó gyilkos megbízatások a város nagykutyáival a célpontban. Matt hamarosan saját bőrén tanulja meg, hogy az alvilági játszmákban semmi sem az, aminek látszik.

 

Vaklárma - Viasat6, június 26. hétfő, 22.55h

Dave és Wally furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Harc a szabadságért - Moziverzum, június 26. hétfő, 23h

Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák. Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni. Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget...

 

Sin City – A bűn városa - Viasat3, június 26. hétfő, 23.15h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Vakító fehérség - Film+, június 26. hétfő, 23.40h

Az Antarktiszon dolgozik Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbíró. Már elege van az elszigeteltségből, az eseménytelen napokból, alig várja, hogy a hat hónapos sötétség előtt még hazainduljon. A tervéből semmi sem lesz, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. A férfit meggyilkolták, és ez az első gyilkosság a kontinensen. Egy különleges ügynök, Pryce (Gabriel Macht) érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek, de ő bizalmatlanul fogadja. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.

 

Letaszítva - RTL HÁROM, június 26. hétfő, 23.50h

John Hobbes nyomozó (Denzel Washington) és társa, Jonesy (John Goodman) fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig...