Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Pihend ki a fesztiválokat tévézéssel!

Fék nélkül - Viasat2, július 17. hétfő, 20h

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

 

A kidobó - Moziverzum, július 17. hétfő, 21h

Lukas egyedül neveli kislányát, ezért éjszaka dolgozik kidobóként. Egy nap rossz társaságba keveredik, amiről egy nyomozó értesül is és megkéri Lukas-t, hogy segítsen neki lebuktatni a pénzhamisítókat.

 

Harcban élve - RTL HÁROM, július 17. hétfő, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Szirmok, virágok, koszorúk - Magyar Mozi TV, július 17. hétfő, 21h

A szabadságharc bukása után a volt honvédtisztek büntetőszázadokban szolgálnak, így Majláth Ferenc huszárfőhadnagy is. Két év után a család közbenjárására leszerelik, ám a főhadnagy depresszióba süllyed. Családjában sem talál megnyugvást, nagybátyja és sógora is az osztrák udvart szolgálja. Egy keresztelő mintha kizökkentené apátiájából, ráadásul megjelenik az Ezredes, Kossuth állítólagos titkos ügynöke.

 

Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban - Paramount Network, július 17. hétfő, 21h

Miután tanúja lesz, ahogyan a bátyját és egyben mentorát egy brutális rúgással egy életre lebénítja ellenfele, Kurt Sloan bosszút esküszik. Kurt talál egy idős harcost, aki megtanítja neki a Muay-Thai módszereit. Kurt megtanulja, hogyan bírja ki a legrosszabb fizikai bántalmazást is és kihívja Tong Pot, a bajnokot. Kezdetben Kurt vesztésre áll, de gyors mozdulatainak köszönhetően ugyanabban a helyzetben találják magukat, amiben Kurt testvére is megkapta a végzetes ütést.

 

A 23-as szám - Filmcafe, július 17. hétfő, 21h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Az Útvesztő: Tűzpróba - Mozi+, július 17. hétfő, 21h

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogyha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott. A rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek. A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést. A perzselt földön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak...

 

Hulla, hó, telizsák - TV4, július 17. hétfő, 21h

A börtönből szabadult Rudy új életet akar kezdeni a gyönyörű Ashleyvel, akit levelezés útján ismert meg. De váratlanul beállít a lány őrült bátyja és gyilkos bűnözőkből verbuvált csapata, akik mindössze néhány fontos információt akarnak megtudni Rudytól arról a kaszinóról, ahol egykor dolgozott, és amelyet most ki akarnak rabolni. Rudynak hamarosan rá kell jönnie, hogy senki sem az, akinek mondja magát és ha életben akar maradni, az ő szabályaik szerint kell játszania.

 

Szabotázs - Moziverzum, július 17. hétfő, 22.50h

John Wharton (Arnold Schwarzenegger), az elit alakulat vezetője képtelen túltenni magát családja elvesztésén, de csapatáért összekapja magát, és becsülettel végzi a dolgát. Egy akció során azonban tízmillió dollárnak nyoma vész, és a lopással a csapatot gyanúsítják. Neck (Josh Holloway) és Monster (Sam Worthington) hűségesen kiállnak parancsnokuk mellett, Lizzy (Mireille Enos) és Grinder (Joe Manganiello) azonban egyéni akcióba kezdenek a pénz visszaszerzésére. Ám a nagy zsákmány másnak is hiányzik, és elkezdődik a hajtóvadászat. Az elit osztag embereit sorra likvidálják, és az ügyben nyomozó Caroline (Olivia Williams) kénytelen Wharton segítségét igénybe venni, aki számtalan meglepetést tartogat...

 

Sátánka - Pokoli poronty - Viasat6, július 17. hétfő, 23h

Nicky az a fajta srác, aki békén elzenélget a szobájában, sem törtetés, sem különösebb ambíciók nem vezérlik. Két idősebb fivére Adrian és Cassius azonban eszelősen küzd, hogy minél jobb pozíciót foglalhasson el a családi vállalkozásban. A baj akkor kezdődik, amikor az enyhén szólva is koros apa megtagadja a visszavonulást a cég éléről. Ez arra sarkallja Adriant és Cassiust, hogy új területet keressenek maguknak, ahol érvényesülni tudnának. Ez a hely pedig New York. Magával az ötlettel nem lenne gond, ha a cég éléről visszavonulni nem akaró apa nem maga a Sátán lenne, a cég pedig egyenesen a Pokol. Az, hogy New York-ból privát pokol legyen még csak az egyik fele a problémáknak. A nagyobbik gond azonban az, hogy a gaz testvérek távozásával a pokol kapui befagynak, minek következtében a bűnös lelkek kívül rekednek. Márpedig bűnös lélek nélkül a Sátán ereje, vagy inkább végtagjai is rohamosan fogyatkozni kezdenek. Nincs más hátra, Nickynek kell megmenteni apját, és helyre állítani a "pokoli" egyensúlyt. A "vidéki" fiúnak azonban nehéz a sorsa a nagyvárosban. 

 

Virágvölgy - Magyar Mozi TV, július 17. hétfő, 23.05h

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

 

Tolvajok városa - RTL HÁROM, július 17. hétfő, 23.10h

A világ legtöbb pénzrablását Boston banknegyedében követik el. Doug (Ben Affleck) itt él, ezt a világot ismeri és csak ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és az emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer James (Jeremy Renner) hibázik, és a egy rosszul sikerült bankrablás miatt kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt. Claire (Rebecca Hall), az áldozat kis idővel az akció után belefut Dougba, és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Az Igazság mecénása - Paramount Network, július 17. hétfő, 23.15h

John Seeger a CIA magasan képzett titkos ügynöke. Amikor az egyik dél-afrikai akció rosszul sül el, Seeger társa és legjobb barátja, Radio Jones az életével fizet.

 

Vérző acél - AMC, július 17. hétfő, 23.25h

Jackie Chan ezúttal egy különleges ügynök szerepében tér vissza, akinek az a feladata, hogy megvédjen egy fiatal nőt egy csapatnyi gyilkostól. Az ügynök és a fiatal nő között különleges kapcsolat kezd kialakulni, mintha ismernék egymást egy másik életből.

 

A vágyak földjén - Viasat3, július 17. hétfő, 23.50h

Eugene Evans (Finn Cole) a nagy világválság idején arról álmodozik, hogy megszökik a texasi kisvárosból, ahol él, amikor felfedez egy sebesült, menekülő bankrablót, Allison Wellst (Margot Robbie). Eugene két tűz közé szorul, mert csábítja a rabló elfogásáért járó jutalom, ám a vonzó bűnöző hölgy még inkább. Hamarosan meg kell hoznia azt a döntést, amely örökre kihat mindenkinek az életére, akit valaha szeretett.

 

Visszafejtés - Mozi+, július 17. hétfő, 23.50h

Egy bankrablás után az elkövetők vezetője amnéziás lesz, és egy bűnözőknek fenntartott pszichiátriai intézetbe kerül. Amikor évekkel később sikerül megszöknie, kétségbeesetten próbál a korábban elrejtett több millió dollár nyomára bukkanni. Egy elhivatott nyomozótiszt követni kezdi.