Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük a hetet tévézéssel!

Csapda - Film+, július 24. hétfő, 21h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Sírok között - Filmcafe, július 24. hétfő, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Becsületes tolvaj - Moziverzum, július 24. hétfő, 21h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Torrente 3. - A védelmező - Film Mánia, július 24. hétfő, 21h

Spanyolországba látogat Giannina Ricci, Európa parlamenti képviselő. Célja, hogy fényt derítsen az egyik multicég üzelmeire és bezárassa a környezetszennyező vállalatot. A cég vezetői el akarják tenni láb alól a kellemetlenkedőt, ezért merényletet terveznek ellene. Mivel biztosra akarnak menni, José Luis Torrentét bízzák meg a képviselőnő védelmével. Sőt, az "elit" alakulat tagjait is ő választja ki, és készíti fel a feladatra. A hülyék gyülekezetével _ akik még rajta is túltesznek _ Torrentének a világ legidiótább bandáját sikerül összehoznia.

 

Halhatatlanok - AMC, július 24. hétfő, 21h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Pénz beszél - RTL HÁROM, július 24. hétfő, 21h

Hogyan lehet egyik napról a másikra országos népszerűségre szert tenni? Nem kell hozzá más, csak éppen annyi, hogy azt higgyék valakiről, ő tervezte meg egy veszélyes bűnöző szökését a börtönből. Franklin Hatchett (Chris Tucker) bár csak egy kisstílű bűnöző, akit összeláncolnak egy hihetetlenül veszélyes, rendkívül gondosan őrzött csempésszel, Villarddal (Gérard Ismaël), aki persze vele is végezni akar. Így nem elég, hogy Franklinnek tisztáznia kell magát a hamis vádak alól, még az életéért is aggódnia kell, hiszen Villard és a rendőrség egyaránt halottnak szeretné őt látni.

 

Halj már meg! - Magyar Mozi TV, július 24. hétfő, 21h

Pócs Gábor (Cserhalmi György), a hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után Pócsné (Kováts Adél) felkeresi a férfi szeretőjét, Marcsit (Ónodi Eszter), aki Pócs törvénytelen lányának anyja. A két egymásra féltékeny nő abban reménykedik, hogy Pócs őt szerette jobban, ezért halálosan gyűlölik egymást. Ám csak addig, míg ki nem derül, hogy Pócs nemcsak kettős életet élt, de mindkettőjüket becsapta. Évtizedek óta illegális ügyleteket folytatott, és társai valamint ellenlábasai szerint hatalmas vagyont gyűjtött. Olyan sokat, hogy ezért még az ellenségeknek, Pócsnénak és Marcsinak is érdemes összefogni. A két asszony megpróbálja hát kideríteni, hol rejtegette drága szerelmük bűnös életének gyümölcsét! A maffiával és egy "hullával" a nyomukban elindul hát a versenyfutás...

 

A rettegés arénája - Paramount Network, július 24. hétfő, 21h

Jack Ryan, a CIA tanácsadója újabb kockázatos feladatot kap. Az orosz elnök halála után, neki kell megállítani a háború kitörését. Vajon sikerül megakadályoznia, hogy az amerikai elnök kirobbantsa a háborút?

 

A kék lagúna - Viasat Film, július 24. hétfő, 21h

A paradicsomról szinte mindenkinek ugyanaz jut eszébe: érintetlen szépség, béke, fennséges nyugalom, boldogság. Ám arra kevesen gondolnak, micsoda veszélyeket is rejthet. Történetünk főszereplői, két gyermek és egy hajószakács különös módon bukkan rá a paradicsomra a Csendes óceán déli részén: hajótörést szenvednek, amit csak hárman élnek túl. Ám Emmeline és Richard nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására: Paddy néhány nap elteltével egy hordó rumra bukkanva halálra issza magát. A két fiatal teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként alkalmazkodva a hajótörött életmódhoz, berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól, önállóan élik át a serdülőkor, a felnőtté válás különböző stádiumait.

 

Az útvesztő: Halálkúra - Mozi+, július 24. hétfő, 21.25h

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat.

 

A bosszú - Film Mánia, július 24. hétfő, 22.45h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Kicsinyítés - Viasat6, július 24. hétfő, 22.55h

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...

 

Amnézia - AMC, július 24. hétfő, 22.55h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

Nagyfiúk - AXN, július 24. hétfő, 22.55h

Harminc évvel a középiskola befejezése után újra találkozik egymással az öt egykori középiskolai jó barát. Szomorú aktualitása a dolognak, hogy meghalt a kosárlabdaedzőjük, akivel megnyerték a bajnokságot. Ha már a temetésére végre összejött a csapat, kihasználják az alkalmat, és együtt töltik a hétvégét a feleségeik és gyerekeik társaságában, méghozzá az edzőjük tóparti házában, ahol régen a győzelmüket is ünnepelték. A korosodó apákban felélednek a régi emlékek, beindul a bulizás, egymás ugratása.

 

Ősharag - Oh-Mah legendája - Filmcafe, július 24. hétfő, 23.10h

Egy újdonsült pár egy vadregényes tájon utazik keresztül az autójukkal, amelyet rendkívül élveznek mindaddig, amíg el nem ütnek valakit, majd amikor telefonon megpróbálják bejelenteni a balesetet, valami az erdőből rájuk támad...

 

Gengszterosztag - Film+, július 24. hétfő, 23.25h

Mickey Cohen (Sean Penn), a gátlástalan üzletember Los Angeles királya. A kábítószer- és a fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóznak. Markában vannak a rendőrök és a politikusok is. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hiszi azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy az igazságot szolgálják.

 

A szerencse forgandó - M5, július 24. hétfő, 23.45h

Az 1980-as évek elején egész Amerika lázban égett, amikor a dúsgazdag és népszerű társasági hölgy, Sunny von Bülow minden előjel nélkül váratlanul kómába esett. Baleset történt vagy bűneset? A személyzet vallomása az előkelő, ám szegény arisztokrata családból származó férjre, Claus von Bülow-ra tereli a gyanút. A vádlottak padjára kerülő férfi általános meglepetésre a Harvard egyetem neves jogi professzorát bízza meg a védelem feladatával, aki még nagyobb meglepetésre el is vállalja azt. A film savát-borsát _ a tárgyalóteremben egymást követő bizarr fordulatok mellett _ a vádlott és a védő sajátos szellemi párharca adja. Jeremy Irons a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfialakítás Oscar-díját.