Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Legjobb esti tévével kezdeni a hetet!

Farkasember - Filmcafe, augusztus 7. hétfő, 21h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Léon, a profi - Mozi+, augusztus 7. hétfő, 21h

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, aki lemészárolja a szülőket. Az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathilda-ról, mintha a saját lánya lenne. Stansfield azonban nagyszabású kommandós akció keretében készül megostromolni Leon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval. Ám nem számol Leon profizmusával, aki ráadásul az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt...

 

Peppermint: A bosszú angyala - RTL HÁROM, augusztus 7. hétfő, 21h

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.

 

Szörnyek évadja - Magyar Mozi TV, augusztus 7. hétfő, 21h

Kovács tanár úr 60. születésnapján, a vidéki nyaralóban összegyűlnek negyvenes éveiket taposó egykori tanítványai. Utolsóként Kamondi professzor érkezik. Az ő egyenlőségpárti elveivel vitába száll az elitista Bardócz. A társaság pártokra szakad. Mutatványosok érkeznek, ijesztő és különös dolgok történnek...

 

A pusztító - AMC, augusztus 7. hétfő, 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

A légiós - Film Mánia, augusztus 7. hétfő, 21h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Nincs alku - Paramount Network, augusztus 7. hétfő, 21h

Samuel L. Jackson és Kevin Spacey főszereplője ebben a feszült thrillerben, amely egy túsztárgyalóról szól, aki miután gyilkosságra készül, emberek túszul ejtésével próbálja tisztázni a nevét.

 

Eredet - Film+, augusztus 7. hétfő, 21h

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) az ipari kémkedés legzseniálisabb bűnözője, aki mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata az álomfázisba jut, ő belopózik az elméjükbe, és hozzáfér a legtitkosabb információkhoz is. Saito (Ken Watanabe) visszautasíthatatlan és életveszélyes ajánlattal keresi fel. Egy gondolatot kell elültetnie a haldokló milliárdos, Maurice Fisher (Pete Postlethwaite) tudatalattijába úgy, hogy a célszemély halálos védelmi rendszerrel felvértezett elméje ne kaphassa el. Legjobb emberét, Arthurt (Joseph Gordon-Lewitt) bízza meg a csapat összeállításával.

 

Én, a kém - Viasat3, augusztus 7. hétfő, 21h

Alex Scott (Owen Wilson), a titkos ügynökök James Bondja új bevetésre indul. Vissza kell szereznie azt a szuperfegyvert, amelyet egy gátlástalan bűnöző, Arnold Gundars (Malcolm McDowell) lopott el az amerikai kormánytól. A fegyverkereskedő szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni Budapesten a veretlen Robinson (Eddie Murphy) és a regnáló Európa-bajnok között. Az amerikai elnök megkéri a bokszolót, hogy civilként segítse az ügynököt a fegyver felkutatásában. Scottnak így sikerül bejutnia Gundars budapesti főhadiszállására. Az igazi csatát azonban nem itt, hanem a végtelenül beképzelt és kibírhatatlan öklözővel kell megvívnia.

 

Erőnek erejével - Moziverzum, augusztus 7. hétfő, 21.30h

Miután Ray Owens egy balsikerű művelet miatt érzett elkeseredésében elhagyja a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát, seriffként vigyáz egy álmos határvároska, Sommerton Junction rendjére. A békés időknek azonban egyik pillanatról a másikra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez elképesztő vakmerőséggel megszökik az FBI rabkonvojából. Kíméletlen zsoldosok segítségével, akiket a jégszívű Burrell vezet, Cortez az amerikai-mexikói határ felé száguld egy felspécizett kocsiban, egy tússzal az oldalán...

 

Wolf Creek - A haláltúra - Filmcafe, augusztus 7. hétfő, 22.50h

Három jó barát, Liz (Cassandra Magrath), Kristy (Kestie Morassi) és Ben (Nathan Phillips) Ausztráliába, a legendás Wolf Creek Nemzeti Parkba indul nyaralni. Féktelen bulik és határtalan szórakozás kíséri végig útjukat mindaddig, amíg autójuk egy nap lerobban. Egy helyi lakos felajánlja, hogy megjavítja a kocsit és éjszakára megszállhatnak nála. Másnap világossá válik, hogy a segítőkész helybélinek esze ágában sincs állnia szavát vagy tovább engedni a fiatalokat.

 

A zátony - RTL HÁROM, augusztus 7. hétfő, 23.10h

Kate (Zoe Naylor) és testvére Matt (Gyton Grantley), valamint barátnője Suzie (Adrienne Pickering) együtt utaznak az ausztráliai Nagy-korallzátonyhoz, ahol Kate expasija, Luke (Damian Walshe-Howling) és üzleti partnere Warren (Kieran Darcy-Smith) várja őket, hogy együtt vitorlázzanak el Indonéziába, ahova a két srácnak a vitorlást kell leszállítania. Az egyhetes hajóúton romantikusan indul, Kate és Luke érzelmei kezdenek újra felszínre törni, azonban egy nem várt baleset következtében a hajó felborul. A leszakadt tőkesúly miatt esélyük sincs a hajó visszafordítására, ezért hosszas vitatkozás után a csapat Luke vezetésével úgy dönt, hogy a legközelebbi szigetet megcélozva, úszva próbálják életüket megmenteni. Útban a szárazföld felé veszik csak észre, hogy egy cápa már huzamosabb ideje követi őket.

 

A 13. harcos - Mozi+, augusztus 7. hétfő, 23.20h

Mint távoli földre kiküldött képviselő, Ahmed Ibn Fadhlan a harcosok egy csoportjához csatlakozik, akik arra kényszerítik, hogy felvegye a harcot az éjszaka homályából felbukkanó ellenséggel, mely felfalja áldozatai holttestét. Egy jóslat szerint nem győzhetnek, ha nem lép be közéjük egy tizenharmadik harcos, aki nem északról való. Mikor rásütik, hogy ő az idegen, akire a sikerhez szükségük van, Ibn rájön, le kell győznie félelmét, és az éjszaka sötétjében a többiekkel neki is csatába kell szállnia.

 

Hidegháború - M5, augusztus 7. hétfő, 23.25h

Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő, se veled, se nélküled szerelmi történet. A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben igyekszik érvényesülni, miközben szerelme, a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, de hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál. A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezését. A 2018-ban készített Hidegháború című filmje is tarolt a nemzetközi fesztiválokon. A filmet több mint 100 nemzetközi díjra is jelölték, így három Oscar-díj jelölést is kapott. A 45 megnyert díj közül talán a Cannes-i Film Fesztivál legjobb rendezői díja és az 5 Európai Filmdíj a legjelentősebbek.

 

Véres munka - Viasat Film, augusztus 7. hétfő, 23.30h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.

 

Pitch Black - 22 évente sötétség - Moziverzum, augusztus 7. hétfő, 23.45h

Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani. A zuhanást csak néhányan élik túl, többek között a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie. Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére. Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...