Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Az iskola elkezdődött, a tévézés folytatódik.

Édes Anna - Magyar Mozi TV, szeptember 4. hétfő, 21h

A kommün bukása után a nagypolgári Vizy házaspár új cselédet keres. Házmesterük, a kommunista hírében álló Ficsor (Barsy Béla), hogy visszanyerje a háziak bizalmát, beajánlja nekik egy rokonát, a fiatal Annát (Törőcsik Mari). A lány nem szívesen hagyja ott a régi munkáját, de nincs más választása. Vizyné (Mezey Mária) kihasználja, hogy Anna engedelmesen teljesíti minden kívánságát, és soha nem panaszkodik, még a pihenőnapjait sem veszi ki, mert nincs egyetlen ismerőse, barátja sem Pesten.

 

Magic Mike XXL - Filmcafe, szeptember 4. hétfő, 21h

Három évvel azután, hogy Mike hátat fordított a férfisztriptíz világának, a Tampa Királyai is készen állnak arra, hogy bedobják a törülközőt. Búcsúzóul egy emlékezetes turnéval rukkolnak ki, melyre a legendás Magic Mike is elkíséri őket.

 

Igaz történet - Viasat3, szeptember 4. hétfő, 21h

A New York Times kegyvesztett riportere, Michael Finkel találkozik a gyilkossággal vádolt Christian Longgal, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd a férfi után, megpróbál minél több információt összegyűjteni róla, rájön, hogy nem ez az első eset, hogy Longo felveszi más identitását. Kettejük különös macska-egér párviadala, sajátos összecsapása számos veszélyt hordoz magában: gyilkosságot, szerelmet, hazugságot és a megváltást. Megtörtént eset alapján.

 

Az idegen - Moziverzum, szeptember 4. hétfő, 21h

Quan Londonban egy kínai étterem tulajdonosa. Egy bombamerényletben, amit a Valódi IRA nevű terrorcsoport követ el, elveszíti lányát. Mivel felesége meghalt, és két gyermeke is gyilkosság áldozata lett évekkel ezelőtt, mindent feladva a merénylők nyomába ered. Látóterébe kerül Liam Hennessy miniszterelnök-helyettes, ex-IRA tag, akit kemény módszerekkel helyez nyomás alá a gyilkosok nevének kiadása végett.

 

Disturbia - Paramount Network, szeptember 4. hétfő, 21h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

Az 57-es utas - AMC, szeptember 4. hétfő, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Szökésben - Film Mánia, szeptember 4. hétfő, 22.45h

Doc és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépték át azt a határvonalat, amely a törvényest a törvénytelentől elválasztja. Korunk Bonnie és Clyde-jaként ördögi ügyességgel kerülik el a rájuk leselkedő állandó veszélyt, és már nemcsak a kopók szeretnék kézrekeríteni őket, hanem az alvilág is. Egy mexikói banda főnöke ráveszi őket, hogy hozzanak ki valakit a börtönből. Docék meg is szervezik a szökést, de amikor a kialkudott díj átvételére kerülne sor, rádöbbennek, hogy csapdába kerültek: a rendőrség várja őket. A férj egy mexikói fegyházba kerül, ahol fehér amerikaiként a biztos halál várna rá, de az asszony nem adja föl, kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik életük.

 

Kiscsávó - Viasat6, szeptember 4. hétfő, 22.55h

Calvin elköveti az évszázad bűnügyét, pedig a legtöbb rendőrnek még csak a gumibotjáig sem ér fel. Ördögi ravaszsággal elrabol egy szuperbiztonsági rendszerekkel védett hatalmas gyémántot. Apró szépséghiba, hogy nem sokáig örülhet neki: menekülés közben kénytelen a követ egy ártatlan járókelő táskájába rejteni. És ettől kezdve törheti a fejét, hogy miképpen jusson be a békés, kertvárosi családi házba, ha vissza akarja szerezni, ami már az övé. Kis test, nagy agy: bűntársa egy kosárban a családi ház küszöbére helyezi őt, és minden idők egyik legravaszabb betörője újabb bevetésre indul: álruháját pelenkára, revolverét csörgőre cseréli, és mindent elkövet, hogy ártatlan, védtelen csecsemőnek higgyék. Először be is jön a csel. De amikor a baba franciásan viszonozza az első anyai csókot, gyámszülei is gyanakodni kezdenek. A Szimatnak szemét, szemétnek szimat, a Horrorra akadva és a Feketék fehéren alkotói újra gátlástalanul viccelődnek: egy őrült ötletből kihoznak minden meglepőt, bizarrt és poénosat!

 

Waldo - Mozi+, szeptember 4. hétfő, 23h

A Last Looks története szerint Charlie Waldo, Los Angeles-i zsaru maga mögött hagyja az állományt, majd úgy dönt, hogy ezentúl elvonultan él majd az erdő mélyén. A szükség azonban hamar megtalálja hősünke, miután az excentrikus színész, Alistair Pinch feleségét meggyilkolják. Úgy tűnik, hogy Charlie-ra vár az ügy felderítésre, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Pinch az elmúlt évek során rengeteg ellenséget szerzett magának, akik rá akarják kenni az ügyet.

 

A 657-es járat - Filmcafe, szeptember 4. hétfő, 23.15h

Vaughn egy szerencsétlen flótás, aki krupiéként dolgozik egy játékkaszinóban. A férfi kislánya beteg, ám nincs pénze a műtétre. A kétségbeesett helyzetben lévő férfi elhatározza, hogy bármi áron, de megszerzi a pénzt, ezért összeáll a kaszinó egy másik alkalmazottjával, hogy kirabolják az intézményt. Amikor a rablás kudarcba fullad, Vaughn és társa eltérítenek egy városi buszt, és megpróbálnak meglógni. A zsaruk mellett Pope, a kegyetlen kaszinótulajdonos emberei is a nyomukban vannak.

 

22 Jump Street - A túlkoros osztag - Moziverzum, szeptember 4. hétfő, 23.20h

Van, akit a siker megváltoztat, őket azonban nem. Jenko nem túl eszes, de legalább kemény, a társa Schmidt még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy az agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így a főnökük, Dickson kapitány új bevetésre küldi őket. A két zsaru továbbra is olyan éretlen, hogy gond nélkül beilleszkednek a náluk fiatalabb diákok közé _ igaz, ezúttal komolyabb drogügyet kell megoldaniuk komolyabb oktatási intézményben: egy egyetemen.

 

Desperado - RTL HÁROM, szeptember 4. hétfő, 23.25h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Szemben a sötétséggel - Viasat Film, szeptember 4. hétfő, 23.30h

Az apokalipszis után vérszomjas vámpírok lepik el a Földet, és már csak elvétve találnak maguknak áldozatot. Tao (Steven Seagal), a kardforgatás mestere egy exkatonákból álló különleges kommandó élén gyilkos küldetésre indul a vérszívók ellen. Túlélők egy maroknyi csapata egy elhagyatott kórházban rekedt, és Tao az egyetlen reményük, ám ő jól tudja, a fertőzésnek csak egyetlen ellenszere van: a halál. A vámpírokkal való végső összecsapás nem várat sokáig magára, és a tét nagyobb, mint valaha: az egész emberiség túlélése.

 

Tökéletes bűnözők - Film+, szeptember 4. hétfő, 23.50h

A.J., Gordon, John Rahway és a társaik notórius bűnözők. Olyan gengszterek, akik újra és újra zavarba hozzák a zsarukat a tökéletesen megtervezett és óraműszerű pontossággal kivitelezett bankrablásaikkal. Nincs olyan széf, amely biztonságban lenne tőlük. A csapat ezúttal minden addiginál nagyobb dobásra készül, melynek tétje nem kevesebb, mint huszonötmillió dollár megszerzése. Mint korábban, most is tökéletesen előkészítenek mindent, ám tervüket megzavarja egy megszállott zsaru. Jack Welles (Matt Dillon), a kemény detektív mindenre hajlandó, hogy elkapja a díszes társaságot.

 

A gyanú tengerében - Film4, szeptember 4. hétfő, 23.55h

Amikor a fiatal zeneszerző Anne egykori zeneprofesszora, Natalia hirtelen eltűnik, az eltűnt nő férje, Dominic megkéri a lányt, hogy legyen a nyáron a gyerekei dajkája, amíg a csónakházukban maradnak. Ahogy Anne megismeri a családot és a szomszédokat, mindenkivel szoros kapcsolatot alakít ki. Ám amikor az emberek elkezdenek ellene fordulni, Anne sejteni kezdi, hogy Dominic többet tud Natalia eltűnéséről, mint amennyit eddig elárult.