Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdődik a hét, irány a tévé!

Riddick - Film+, szeptember 11. hétfő, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Borotvaélen - Paramount Network, szeptember 11. hétfő, 21h

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, szeptember 11. hétfő, 21h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Tiszta játszma - RTL HÁROM, szeptember 11. hétfő, 21h

A gyönyörű jogásznőt, Kate McQueant (Cindy Crawford) egy rejtélyes merénylő kis híján megöli. A rendőrség a jóképű Max Kirkpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nő védelmével, aki egy titkos búvóhelyen igyekszik biztonságba helyezni a lányt, ahol különleges bűnesetek tanúit szokták elrejteni. Arra azonban még a nyomozók sem számítanak, hogy Kate üldözője, Kazak (Steven Berkoff), az egykori KGB-ügynök, akinek az FBI-nál is kiterjedt kapcsolatai vannak...

 

Bérgyilkosok - AMC, szeptember 11. hétfő, 21h

Rath-t még a hidegháború éveiben szervezték be egy munkára, amelynek elvégzésére csak néhány kivételes ember volt képes. Rath bérgyilkos volt, aki mindig tudta, melyik oldalon áll. A világ azonban megváltozott: a hidegháború a múlté, egyszerre minden bizonytalanná, átláthatatlanná vált. Bain már ennek a régi szabályokat elvető világnak a gyermeke. A szakma íratlan törvényei számára semmit sem jelentenek, egyetlen célja, hogy mindenáron ő legyen az elsőszámú profi, a bérgyilkosok királya. Ehhez azonban el kell távolítania Rath-t, azaz meg kell ölnie a veterán mestert. A macska-egér harc megkezdődik, az üldöző és üldözött személye azonban hamarosan felcserélődik.

 

Swamp Shark - A gyilkos cápa - Film Mánia, szeptember 11. hétfő, 22.45h

Amerika egyik mocsaras vidékének kisvárosában a helybeli szenzációra, az aligátorokra épül a turizmus. Egy ritka és védett állatokkal üzletelő csoport egy egészen különleges fajta cápát szerez be. Amikor a gyilkos cápa elszabadul a mocsárvilágban, senki sincs biztonságban a vidéken. A mutáns szörnnyel Rachel (Kristy Swanson) és társai veszik fel a harcot, ám úgy tűnik, hogy a cápával szemben a különleges fegyverek is csődöt mondanak.

 

V mint vérbosszú - Filmcafe, szeptember 11. hétfő, 22.50h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

Pluto Nash - Hold volt, hol nem volt... - Viasat6, szeptember 11. hétfő, 23h

Pluto Nash (Eddie Murphy) nemet mond Rex Carter tízmillió dolláros ajánlatára, amellyel az üzletember magához kívánja venni Pluto menő éjszakai klubját. A klub a válasz után alig két perccel felrobban, ugyanis Mogan (Joe Pantoliano), a közvetítő nem szeret főnökével rossz hírt közölni. Nash egy szép énekesnővel az oldalán nyomozni kezd a titokzatos, nagy befolyással bíró Carter után, aki már a városi tanácsba is beférkőzött, s akit élő ember még nem látott. A nyomozás során egyre bizonyosabbnak látszik, hogy az üzletember valójában klón, aki egy nagyszabású tervet próbál gátlástalan módszereivel megvalósítani.

 

Szemtől szemben - RTL HÁROM, szeptember 11. hétfő, 23h

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley (Robert De Niro) a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó (Al Pacino), a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni. Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ (Val Kilmer) figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.

 

Dealer - Magyr Mozi TV, szeptember 11. hétfő, 23.05h

A film főszereplője egy volt narkós fiatalember, aki most drogdealerként él. Miközben másoknak adja pénzért a pusztulást és a halált, őt valami mindenek felett álló érzelemmentesség jellemzi. Totális cinizmusának köszönhetően nem kell felmentenie magát a felelősség alól, mivel ez föl sem merül benne. A film egy napját, mégpedig élete egy különleges napját mutatja be, amikor antihősünk sok apró részletet összerakva kezdi megérteni a körülötte zajló világot, és lassan újra képes érzelemmel kötődni az emberekhez.

 

Motel - Paramount Network, szeptember 11. hétfő, 23.15h

Három hátizsákos turista egy szlovák városba megy, hogy kiéljék élvhajhász vágyaikat, de maga a pokol vár rájuk a helyszínen.

 

A Védelmező 2. - Viasat3, szeptember 11. hétfő, 23.15h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Superfly - Viasat Film, szeptember 11. hétfő, 23.15h

Priest egy fiatal, ám annál tapasztaltabb afroamerikai kábítószer-kereskedő, aki Atlantában próbál boldogulni. A helyzetét azonban megingatja, amikor egy új, feltörekvő csapat tűnik fel a színen, amely a mexikói drogkartellel is jó kapcsolatot ápol. Sőt, a rivális banda egyik tagja még a csajára is szemet vet. A mentora, a legjobb barátja és a barátnője védelmében Priest úgy dönt, hogy kiszáll az üzletből, de előtte még elrendezi a dolgokat.

 

Mortal Kombat - Film+, szeptember 11. hétfő, 23.30h

A harcban edzett Cole (Lewis Tan) már megszokta, hogy pénzért verést kap, miközben nem tudja, hogy a lelkében mekkora erő rejlik. Arról sincs tudomása, hogy a külvilág császára, Shang Tsung a legjobb harcosát, a túlvilági kriomanta Sub-Zerót (Joe Taslim) küldte el, hogy levadássza Cole-t. A külvilágból érkező váratlan fenyegetés arra készteti Cole-t, hogy kihívja a Föld legnagyobb bajnokait, és rávegye őket arra, hogy segítsenek szembeszállni a Külvilág ellenségeivel szemben a világegyetemért vívott nagy tétű csatában.

 

Piszkos pénz - Mozi+, szeptember 11. hétfő, 23.45h

Bob (Tom Hardy), az "egyszerű" pultos. A megszokottnál kicsit furcsábban és lassabban viselkedik, mint ahogy az elvárható az emberektől. Az unokabátyja bárjában dolgozik hosszú évek óta. A bárban, ami egy a sok közül, amit a maffia pénz begyűjtői használnak depónak. Egyik este két ismeretlen ki rabolja őket. Ami olyan események sorozatát indítja el, amik teljesen felforgatják Bob addigi életét. Bob így olyan dologra is kényszerülhet, amit korábban egyszer már megtett. Azonban szerette volna azt a korábbi dolgot nem csak elfelejteni… hanem főleg elkerülni is, hogy újra rá kényszerüljön. Mert most olyat kellene ismét megtennie, amit gyűlöl és egyáltalán nem jellemző rá…

 

A mandzsúriai jelölt - AXN, szeptember 11. hétfő, 23.50h

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.