Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hét tévés kezdéséhez ajánlunk megfelelő filmeket.

Everest - Film+, szeptember 25. hétfő, 21h

1996. május 10-én reggel Rob Hall (Jason Clarke) új-zélandi hegymászó és Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) közös expedícióra indul a Mount Everest meghódítására. A Föld legmagasabb pontjára csak kevesek jutnak fel élve. Az időjárás kiszámíthatatlanná válik, és hamarosan a az ember által valaha tapasztalt egyik legvadabb hóvihar nyeli el a kalandorokat. Az elképzelhetetlenül zord körülmények között kell a csapatoknak elviselniük a viharos szeleket és fagypont alatti hőmérsékletet. A túlélési esélyük percről perce csökken.

 

Csapda - RTL HÁROM, szeptember 25. hétfő, 21h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Halhatatlanok - AMC, szeptember 25. hétfő, 21h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Kickboxer: A bosszú ereje - Moziverzum, szeptember 25. hétfő, 21h

Kurt Sloane (Alain Moussi) és testvére, Eric (Darren Shahlavi) kiváló harcművészek. Amikor Eric megnyeri a karate világbajnokságot, meghívást kap Hongkongba. Ugyan Kurt ellenzi a dolgot, testvére mégis odautazik. Nem sokkal később levelet kap Erictől, aki azt kéri tőle, találkozzanak Bangkokban. Kurt gépre száll, de nem sokkal érkezése után testvérével végez a hírhedt Tong Po (Dave Bautista). Kurt bosszút fogad, s hogy revansot vehessen testvére gyilkosán, és elszántan edzeni kezd a híres Durand thai bokszmester (Jean-Claude Van Damme) irányításával.

 

Sérülés - Viasat Film, szeptember 25. hétfő, 21h

Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.

 

Légcsavar - Filmcafe, szeptember 25. hétfő, 21h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje öngyilkos lett. A megrendült asszony a hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, kétségbeesett lépésre szánja el magát: átveszi az irányítást az általa tervezett repülőgépen.

 

G. I. Jane - Film Mánia, szeptember 25. hétfő, 21h

Ridley Scott, a Gladiátor és a Hannibal rendezője olyan hősnőről forgatott drámaian feszült, pergő akciófilmet, aki az elképesztő katonai szigor és a fizikai megterhelések ellenére is képes kitartani elhatározása mellett, hogy a férfiakkal egyanrangú katona váljon belőle. A katonai költségvetési bizottság elnöke arra kényszeríti a haditengerészet leendő parancsnokát, hogy a katonai szolgálatnál vezesse be a nők teljes egyenjogúságát. A kísérlethez a haditengerészet élgárdájának egyik gyakornokát, a SEALS-kommandó egyik tagját, Jordan O'Neil (Demi Moore) hadnagyot választja. Senki nem bízik a sikerben, mivel a kegyetlen kiképzés során a férfiak 60%-a kiesik a rostán. De O'Neil elszánta magát, mindenképp bizonyítani akar.

 

A 23-as szám - Filmcafe, szeptember 25. hétfő, 22.50h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Szép napok - Magyar Mozi TV, szeptember 25. hétfő, 22.55h

Péter a fiatalkorúak börtöne után a patyolatban dolgozó nővérénél, Máriánál talál ideiglenes fedélre, amíg új útlevelével Nyugatra nem mehet. Érkezésekor avatatlan szemtanúja lesz, amint Maja egy gyermeknek ad életet a mosodában, amiért Máriától kétezer eurót kap. Pétert régi barátja, Ákos segíti munkához. Itt tudja meg, hogy a házas János kitartott szeretője Maja, a gyermek apja azonban Ákos. Maja szemet vet Péterre is, aki megmutatja a lánynak, hogy a gyermekét a nővére neveli.

 

Django elszabadul - Moziverzum, szeptember 25. hétfő, 22.55h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Ann Rule: Egyedül a vadonban - STORY4, szeptember 25. hétfő, 23h

Az Ann Rule, regénye alapján készült film egy megtörtént bűnesetet dolgoz fel, melyben egy házaspár, akinek szokásos, jubileumi kempingtúrája halálosra fordul a férj számára, aki egyedül hagyja a feleséget a vadonban. Amikor a nő elfogadja egy másik kempingező segítségét és ezzel a kezébe adja az életét.

 

Motel 3. - Paramount Network, szeptember 25. hétfő, 23.10h

Négy férfi Las Vegasba megy egy legénybúcsúra, ahol egy elit vadászklub fogságába esnek, akik egy rémületes kínzós játékot szerveznek.

 

36 - Harminchat - Film Mánia, szeptember 25. hétfő, 23.25h

Hónapok óta tartja rettegésben a pénzszállító autók biztonsági embereit egy különös kegyetlenséggel fosztogató banda. A párizsi rendőrség bűnmegelőzési nyomozó hivatalának vezetője (Daniel Auteuil) és a készenléti alosztály parancsnoka (Gérard Depardieu) egymással harcba szállva igyekszik megoldani az ügyet. A győztes mindent visz, hiszen aki eredményesen zárja a nyomozást, szinte már magáénak tudhatja a rendőrfőnöki széket.

 

Vakító fehérség - Film+, szeptember 25. hétfő, 23.30h

Az Antarktiszon dolgozik Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbíró. Már elege van az elszigeteltségből, az eseménytelen napokból, alig várja, hogy a hat hónapos sötétség előtt még hazainduljon. A tervéből semmi sem lesz, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. A férfit meggyilkolták, és ez az első gyilkosság a kontinensen. Egy különleges ügynök, Pryce (Gabriel Macht) érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek, de ő bizalmatlanul fogadja. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.

 

A maflás - AXN, szeptember 25. hétfő, 23.50h

Scott 42 éves, egykedvű, lusta, középiskolában tanító biológiatanár. A férfi megtudja, hogy a gazdasági megszorítások miatt meg akarják szüntetni a zenei programot a suliban, és el akarják bocsájtani barátját, a zenetanárt. Scott aktivizálja magát a hírre, bár ebben az is szerepet játszik, hogy így imponálhat az suliban dolgozó nővérnél. Mivel Marty megmentéséhez pénzre van szükség, elindul egy utcai harcos versenyen. A küzdelmek során felfedezi a bátorságot és elszántságot, példát mutatva diákjainak.