Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Legjobb hétkezdés a tévézős!

Tolvajok városa - Filmcafe, december 11. hétfő, 21h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Egyenesen át - Paramount Network, december 11. hétfő, 21h

Öt orvostanhallgató a halálközeli állapottal kísérletezik egészen addig, amíg a múlt tragédiáinak súlyos következményei miatt veszélybe nem kerül az életük.

 

A Hunter Killer küldetés - RTL HÁROM, december 11. hétfő, 21h

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben van, Glass kapitánynak össze kell verbuválnia egy elit tengerészgyalogosokból álló csapatot, hogy kiszabadítsák az elrabolt orosz elnököt, és az ellenséges vizekre behatolva megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

 

A hazafiak napja - Moziverzum, december 11. hétfő, 21h

2013-ban bomba robban a Boston Marathonon. A terrortámadásnak több halottja és temérdek sebesültje van. Az események sodrában Tommy Saunders-t, és a bostoni rendőrség egészét, valamint az üggyel megbízott különleges egységeket szorítja az idő, hogy megtalálják a tetteseket, mielőtt azok elkövethetnének egy újabb, súlyosabb merényletet. A tragédia azonban nem várt egységet kovácsol Boston lakóinak körében, akik elképesztő tanúbizonyságot tesznek emberségükről akkor, amikor az embertelenség látszólagos diadalt arat.

 

A lény - AMC, december 11. hétfő, 21h

Tudósok egy csoportja titkos programon dolgozik. A DNS-specialista Xavier Fitch irányításával egyedülálló kísérletet hajtanak végre, az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel. Az eredmény egy gyönyörű, ám annál erőszakosabb női lény. Amikor Fitch el akarja pusztítani különös teremtményét, az megszökik a laboratóriumból. Halál és pusztulás jár az elképesztő erővel rendelkező idegen kreatúra nyomában. A tudósok mellett egy jós és egy szövetségi ügynök is bekapcsolódik a lény utáni hajszába.

 

Nyolc tanú - Viasat Film, december 11. hétfő, 21h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

A pók hálójában - Viasat3, december 11. hétfő, 21h

Alex Cross nyomozó, bűnügyi pszichológus és népszerű szakíró visszavonul, miután társa meghal egy balul sikerült akcióban. Ám egy nap talál valamit a postaládájában, ami arra kényszeríti, hogy felvegye a kesztyűt egy briliáns és veszélyes bűnözővel szemben. Gary Soneji a maximális biztonsági berendezésekkel őrzött magániskolából rabolja el egy amerikai diplomata kislányát, és ő maga dobja a bizonyítékot Cross postaládájába. Ám célja csak látszólag a váltságdíj _ valójában be szeretné írni nevét a kriminalisztika történetébe: azt szeretné, ha Cross róla és az évszázad bűnügyéről írná a következő könyvét. A ragyogó elméjű gyermekrabló egy pók türelmével és gondosságával szőtte akciójának mindent behálózó szálait. És elkezdődik a halálos macska-egér játék, miközben az idő egyre fogy...

 

A remény rabjai - Film+, december 11. hétfő, 21h

Andy Dufresne-t (Tim Robbins), a köztiszteletben álló bankárt sikkasztásért és gyilkosságért kétszeres életfogytiglanra ítélik. Büntetését az egyik legszigorúbban őrzött börtönben, a Shawshank fegyházban kell letöltenie. A rendkívül intelligens Andy gyorsan kiismeri magát a börtönéletben, rohamos léptekkel haladva a ranglétrán hamarosan a börtön pénzügyi "vezetőjévé" válik. Ezen beosztásában a személyzet minden nagy és kis stiklijéről tud, hiszen a tanácsokat is ő osztogatja. Amikor kiderül, hogy ártatlanul ítélték el, a börtön vezetése eltünteti a bizonyítékokat, nehogy a túl sokat tudó Andy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ám nem adja fel olyan könnyen...

 

Jack Reacher: Nincs visszaút - Mozi+, december 11. hétfő, 21.40h

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét...

 

Nappali őrség - Film Mánia, december 11. hétfő, 23.15h

A Fény és a Sötétség határát a természetfeletti képességekkel megáldott Nappali őrség ügynökei védik. Az ősi jóslat szerint egy nap eljön valaki, aki hatalmasabb mindenkinél és eldönti a Fény és a Sötétség közötti küzdelmet. A sors iróniája, hogy az őrség egyik tisztjének, Antonnak (Konsztantyin Jurjevics Habenszkij) a fia a kiválasztott. Amikor a fiú hátat fordít a Fény birodalmának és csatlakozik a Sötétség seregeihez, úgy tűnik, nem lesz, aki megállítsa a vámpírok, boszorkányok, alakváltók invázióját. A Fény emberei a kezdő Szvetlanában (Marija Mihajlovna Porosina) bíznak, akiből nagy hatalmú varázslónő lehet, ha meg tudják védeni.

 

Respect - SuperTV2, december 11. hétfő, 23.20h

Aretha Franklin tehetségére már kislányként is felfigyelt a környezete, mikor összejövetelek alkalmával, vagy a templomi kórusban énekelve mutatta meg káprázatos hangját. Aretha ezért igen fiatalon már énekesi karrierbe kezdett, ám a korán jött fény és csillogás mögött szörnyű sebek és titkok emésztették az énekesnőt, amelyek egész pályafutását végigkísérték, legyen szó édesapjához fűződő viszonyáról, bántalmazó kapcsolatáról, Martin Luther King haláláról, vagy éppen alkoholproblémáiról. A Respect egy lenyűgöző igaz történet, amely ezeken a példákon keresztül mutatja be Aretha Franklin életének egy jókora szeletét, és azt, hogy hogyan sikerült feldolgoznia ezen traumáit a zene erejére támaszkodva.

 

Fogságban - RTL HÁROM, december 11. hétfő, 23.30h

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető rendőr, Loki (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába...

 

Vanília égbolt - Paramount Network, december 11. hétfő, 23.30h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

Sharknado - Cápavihar - AMC, december 11. hétfő, 23.45h

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat. Egy csapat szörfös Baz (Jaason Simmons _ Baywatch) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, azonban az újra és újra kialakuló tornádók elől sem a földön, sem a levegőben nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid _ Amerikai pite) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra.

 

A védenc - Moziverzum, december 11. hétfő, 23.45h

Anna és Moody bérgyilkosokként egy évtizeden keresztül hajtottak végre nagyvolumenű merényleteket. Amikor azonban Moodyt elteszik láb alól, Anna a fejébe veszi, hogy végezni fog mentora gyilkosával. Először le kell számolnia ősellenségével, Rembrandttal, aki pont azt az embert védi, akit Anna ki akar iktatni...