Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Elkezdődött az új év, ideje bekapcsolni a tévét! Idén sem lesz rossz!

Logan Lucky - A tuti balhé - Max4, január 1. hétfő, 8.55h

A Logan-testvérek nem éppen a sors kegyeltjei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről, a másik pedig egy kocsmában csapos, ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja. A fivérek úgy döntenek, hogy véget vetnek balszerencséjüknek, ehhez pedig hihetetlen tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam idején. A nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv megvalósításához azonban először ki kell juttatniuk a börtönből Joe Banget, a bankrablók koronázatlan királyát.

 

Maffia! - TV2, január 1. hétfő, 9.45h

A kis Vincenzo Cortino úszva teszi meg az utat Szicíliától New Yorkig. Vincenzo (Lloyd Bridges) karrierje aztán gyorsan ível felfelé: hamarosan az egyik legbefolyásosabb maffia-család keresztapja lesz. Történetünk idején azonban már csökkenni látszik a befolyása _ csakúgy, mint eddig sem túlságosan magas IQ-ja. Az öreg Vincenzo tehát átadja kisebbik fiának, a hasonlóan bárgyú Tony-nak (Jay Mohr) a keresztapaságot, és ezzel megkezdődik a kegyetlenül lökött leszámolások ideje...

 

Hollywoodi őrjárat - Film Mánia, január 1. hétfő, 10.35h

Joe Gavilan (Harrison Ford) és K.C. Calden (Josh Hartnett) a világ egyik legmenőbb helyén, Hollywoodban dolgoznak nyomozóként. Őket ez a tény azonban nem nagyon motiválja. Igazándiból mindketten valami másban utaznak, a rendőrségi meló pedig amolyan kényszermegoldásnak tűnik számukra. Joe ingatlanokkal bizniszel és ebből próbál meg egy rendőrhöz képest meglehetősen nagy lábon élni. K.C. színészi karrierjét építgeti és minden lehetőséget kihasznál arra, hogy jógát oktasson ráérő háziasszonyoknak. Egy rapbanda lemészárlásának ügyét azonban már nem tudják elkerülni, ráadásul a belső ellenőrzés egyik féltékeny ügynökével is meg kell birkózniuk valahogy.

 

A smaragd románca - SuperTV2, január 1. hétfő, 11.05h

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Colton-nal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joanna-nak, hogy élve ússza meg ezt a kalandot...

 

Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat - Film+, január 1. hétfő, 12.25h

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.

 

A bűn árfolyama - Filmcafe, január 1. hétfő, 13.15h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

A Noszty fiú esete Tóth Marival - DUNA Televízió, január 1. hétfő, 13.45h

Noszty Feri (Mécs Károly) váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé, Vilmát, Feri húgát adják férjhez egy vagyonos emberhez. De Ferit ez már nem menti meg, le kell mondania tiszti rangjáról. Ugyan szolgabírói állást kap, de ez a jövedelem nem elégíti ki a fiatalember igényeit. Nem marad más hátra, mint egy jó házasság, és a hatalmas hozomány… Mikszáth Kálmán a magyar irodalom egyik maghatározó és rendkívül népszerű alakja. A film alapjául szolgáló, azonos című művét többször is megfilmesítették. Először a harmincas években, Székely István rendezésében.

 

Apádra ütök - Paramount Network, január 1. hétfő, 14h

A férfi ápolóként dolgozó Greg Beckur végre találkozik barátnője szüleivel, hogy áldásukat kérje a lánykérésre. Hamar kiderül, hogy élete párjának édesapja minden vej rémálma.

 

Jumanji – Vár a dzsungel - TV2, január 1. hétfő, 16.10h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos professzor válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, és rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak...

 

Az ázsiai kapcsolat - Mozi+, január 1. hétfő, 16.45h

Jack (John Lee Edward) és Sam (Byron Gibson) két amerikai kalandor. Hazájukban nem kívánatos személyek, ezért Délkelet-Ázsiában próbálnak boldogulni. Fő tevékenységük a bankrablás, amit egészen eddig sikeresen űztek. Most azonban akaratukon kívül a helyi drogbáró, Gan (Steven Seagal) pénzét is lenyúlták, ezért hajtóvadászat indul ellenük. Miután Sam-et megölik, Jack barátnője, Pom (Pim Bubear) lép a helyébe, s egyfajta modern Bonnie és Clyde-ként folytatják a rablásokat, nyomukban a bosszúra éhes gengszterekkel...

 

Örömapa 2. - Moziverzum, január 1. hétfő, 17h

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már _ igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, _ beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük lesz. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

 

Csúcsformában 2. - Film+, január 1. hétfő, 17.40h

A jó detektív sosem nyaral. A leállíthatatlan beszédű Carter nyomozó (Chris Tucker) meglátogatja Hongkongban régi cimboráját, Lee-t (Jackie Chan), és igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt túl lenni a lehető legtöbb nőn, bulin és egyéb kalandon. Csakhogy Lee éppen egy helyi maffiavezér nyomában van. Carter pihenését tehát megszakítja néhány hatalmas pofon, bandaháború, robbantásos merénylet, pénzhamisítás és a nyomukban loholó kigyúrt gorillahad.

 

Amerikába jöttem - Paramount Network, január 1. hétfő, 18.30h

Szórakoztató vígjáték Eddie Murphyvel, aki egy afrikai herceget alakít. Azért utazik az Egyesült Államokba a hűséges társaival, hogy feleséget találjon magának.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága - Mozi+, január 1. hétfő, 18.30h

Egy terrorista, aki Simon-nak nevezi magát. Azzal fenyegetőzik, hogy ha a New York-i rendőrség nem teljesíti az utasításait. Azt engedetlenségnek tekinti és robbantani fog egy kellően zsúfolt helyen a városban. Simon, ahhoz is ragaszkodik, ismeretlen okból, hogy az utasításait John McClane rendőr hadnagy hajtsa végre. Aki nincs a legjobb formában, viszont az első utasítás teljesítése során, nem várt segítséget is kap Zeus-tól, egy Harlem-i lakostól. Aki ekkor még nem is tudta, hogy mibe keveredik bele. Simon Zeus-t is meghívja a játszmára. Így John és Zeus közösen fog versenyezni az idővel és próbálják teljesíteni, Simon utasításait…

 

Baywatch - SuperTV2, anuár 1. hétfő, 18.50h

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik!