Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük a hetet esti tévézéssel!

Piedone Afrikában - AMC, január 15. hétfő, 20h

Piedone (Bud Spencer) holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orvvadászattal múlatja az időt. Nem véletlenül, ugyanis az illegálisan elejtett állatok segítségével a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. Már csak arra kell választ adni, hogy miért nem találják meg a rendőrkutyák az elrejtett anyagot.

 

Veszélyes - Moziverzum, január 15. hétfő, 21h

Dylan Forrester, egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Dylannek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz.

 

Penge 2. - Film+, január 15. hétfő, 21h

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újra összehívja a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest.

 

Emelt fővel: Visszavágó - Viasat Film, január 15. hétfő, 21h

Nick megtudja, hogy az apja, aki a szülővárosában seriffként dolgozott, autóbalesetben meghalt. A halálával kapcsolatban azonban számos gyanús körülmény is felmerül. Nick így visszatér a szülővárosába, hogy utánajárjon, mi történt valójában. Hamarosan megtapasztalja, hogy szinte minden megváltozott. Nyoma sincs az egykori csendes településnek, békés közösségnek, amelyben felnőtt. A városban eluralkodott az erőszak. Napirenden vannak a bűncselekmények, a kábítószer ellepte az utcát. Nicknek nincs más választása, a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

 

A szörny - Filmcafe, január 15. hétfő, 21h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

Véres hármas - Mozi+, január 15. hétfő, 21h

Egy milliárdos lánya a bűnözők célkeresztjébe kerül. Egy csapatnyi mindenre elszánt, elit zsoldos veszi fel a harcot a bérgyilkosokból álló bűnszervezet ellen.

 

Babylon A.D. - Film Mánia, január 15. hétfő, 21h

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Madarak - AMC, január 15. hétfő, 22.05h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

88 perc - Film Mánia, január 15. hétfő, 22.50h

Dr. Jack Gramm (Al Pacino), a hires pszichiáter és igazságügyi szakértő halálos fenyegetést kap: már csak 88 perce van hátra az életéből! Biztos benne, hogy a háttérből a kivégzésére váró sorozatgyilkos, Jon Forster (Neal McDonough) irányít, akit egykor ő juttatott rács mögé. Jack egyre paranoiásabb és bizonytalanabb lesz, már nem bízik sem az asszisztensében, sem a diákjában, Laurenben (Leelee Sobieski), de még az egyetem igazgatónőjében, Carolban (Deborah Kara Unger) sem. Ráadásul a rendőrség is a nyomában van, az újabb gyilkosságokkal ugyanis őt gyanúsítják.

 

A bűn árfolyama - AXN, január 15. hétfő, 22.50h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Csapda - Moziverzum, január 15. hétfő, 23h

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - RTL HÁROM, január 15. hétfő, 23.15h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

Az ismeretlen Drakula - Film+,  január 15. hétfő, 23.20h

Vlad (Luke Evans) nagyúr, feleségével és egyetlen fiával békében kormányozza a királyságot. Csakhogy közeledik a százéves hadisarc, amikor a törököknek át kell adnia ezer fiút, és a sajátját, hogy a szultán janicsárokat képezzen belőlük a saját serege számára. Vlad ígéretet tett a népének, hogy megvédelmezi a birodalmat, és amikor a török sereg megjelenik a határon, kétségbeesésében ahhoz a szörnyű hatalomhoz fordul segítségért, amely a győzelem mellett végzetes pusztulást is hozhat mindannyiuk számára.

 

A gépész - Paramount Network, január 15. hétfő, 23.30h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.

 

Öld meg Rómeót! - Viasat3, január 15. hétfő, 23.55h

Két ellenséges oaklandi család között ádáz harc dúl. A tét: a város folyóparti kerületeinek ellenőrzése. A két család rivalizálása véres háborúba torkollik, amikor az egyik vezér fia, Po gyilkosság áldozatává válik. Po bátyja, Han (Jet Li), a legendás exzsaru megszökik a börtönből és Amerikába utazik, hogy kiderítse, mi történt a testvérével. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy ő is célponttá vált, és az egyetlen ember, akire számíthat, Trish (Aaliyah), az ellenség vezérének szépséges lánya.