Ezeket a filmeket ajánljuk karácsony első napjára

Végre itt a karácsony, nem kell csinálni semmit, csak nagyokat enni, pihenni, meg egy-egy jó filmet megnézni.

A nagy vakáció - Film Mánia, december 25. szombat, 8.55h

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

 

Hóbarát - Viasat3, december 25. szombat, 9h

Jack Frost (Michael Keaton) mindig is híres zenész akart lenni és most megadatik a lehetősége a nagy kiugrásra. Csakhogy míg a hírnevén dolgozik, elhanyagolja fiát és a feleségét. Karácsony estéjén azonban ráébred a szomorú igazságra, de jóvátenni már nem tudja, mert végzetes balesetet szenved. Egy évvel később visszatér, a sors különös tréfája során, a fia által gyúrt hóember testében és még egy esélyt kap arra, hogy családjával szemben rendezze a tartozását.

 

Szerelemre hangszerelve - Filmcafe, december 25. szombat, 9.10h

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki, melynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - Mozi+, december 25. szombat, 9.15h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.

 

Sissi - Az ifjú császárné - TV2, december 25. szombat, 10.50h

A trilógia második része a "magyarok királynéjának" Sissinek Ferenc Józseffel kötött házasságát, a Monarchiát irányító Habsburg-ház különös világát, a pompa és a protokoll uralta ünnepeket és hétköznapokat tárja elénk. Bécsi tartózkodásának első napjától kezdve az ifjú császárné boldogtalannak érezte magát a merev és szigorú bécsi udvarban, melynek megtestesítője anyósa, Zsófia volt. Házassága első éveiben a magányba és betegeskedésbe menekült, de miután megszületett a trónörökös, akinek nevelését nem bízták rá, nyíltan is fellázadt.

 

Mi a manó - Viasat3, december 25. szombat, 11.15h

Az árva Buddy (Will Ferrer) az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával és mit sem sejt létezéséről. A találkozás fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.

 

Félix és Rose - Filmcafe, december 25. szombat, 11.15h

Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő _ amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?!

 

Házibuli 2. – A házibuli folytatódik - Moziverzum, december 25. szombat, 11.15h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...

 

Maverick - Film+, december 25. szombat, 12.20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Bridget Jones naplója - SuperTV2, december 25. szombat, 12.40h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Szemfényvesztők - Mozi+, december 25. szombat, 14.15h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a Szemfényvesztők...

 

Johnny English - SuperTV2, december 26. szombat, 14.50h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

Dennis, a komisz - RTL Klub, december 25. szombat, 15.45h

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis (Mason Gamble), a veszedelem! Mr. Wilson (Walter Matthau) már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulátlan hörgések törnek fel a mellkasából és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el.

 

Téli mese - RTLII, december 25. szombat, 15.50h

Ebben a különös világban New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell), a legjobb betörő a városban, de folytonosan menekülni kényszerül. Az egyik betörése során beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba, aki halálos beteg. Következő betörésén őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.

 

Julie & Julia – Két nő, egy recept - Sony Movie Channel, december 25. szombat, 16.25h

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Julie Powell regényéből.

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.