Ezeket a filmeket ajánljuk karácsony második napjára

A kedd délelőtti időtöltéshez ajánljuk.

Hook - Filmcafe, december 26. kedd, 9.55h

"Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket. "

 

Palimadár - SuperTV2, december 26. kedd, 10.40h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

Az éhezők viadala - AMC, december 26. kedd, 10.55h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Artúr király - Film+, december 26. kedd, 11.15h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

Air America - Film Mánia, december 26. kedd, 12.10h

Gene Ryack és Billy Covington a CIA titkos légitársaságának, az Air America-nak dolgoznak Laoszban a vietnámi háború idején. A kalandra éhes pilóták sohasem hivatalos megbízások alapján repülnek. Veszélyes útjaik során titkos szállítmányokat kell egyik helyről a másikra vinniük. Sohasem tudják előre, hogy repülésük nem az utolsó lesz-e.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Mozi+, december 26. kedd, 12.10h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

A Gyűrűk Ura - A király visszatér - Film+, december 26. kedd, 13.50h

Gandalf (Ian McKellen) Pipinnel (Billy Boyd) Gondorba vágtat, hogy Denethort (John Noble) felkészítse Sauron (Sala Baker) túlerejével szemben. Theoden király (Bernard Hill) összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn (Viggo Mortensen) végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. Frodo (Elijah Wood) és Samu (Sean Astin) a Hatalom gyűrűjével Mordor sötét útvesztőit járja. De minél közelebb kerülnek a Végzet-hegyéhez, Frodót annál jobban húzza a gyűrű szörnyű súlya. A világ sorsa egy apró hobbit kezében van, aki kétséges, hogy ellen tud állni a legnagyobbakat is legyőző kísértésnek.

 

Féktelenül - Mozi+, december 26. kedd, 14.15h

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne (Dennis Hopper) felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven (Keanu Reeves) speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt, utasokkal tömött száguldó buszt szabadít a városra, ami fékezéskor robban. Őrült hajsza kezdődik az utasok életéért, melyben egy bátor utas, Annie Porter (Sandra Bullock) és Jack Traven minden idők egyik legveszélyesebb és leglátványosabb mentőakcióját hajtják végre...

 

Hollywoodi őrjárat - Film Mánia, december 26. kedd, 14.20h

Joe Gavilan (Harrison Ford) és K.C. Calden (Josh Hartnett) a világ egyik legmenőbb helyén, Hollywoodban dolgoznak nyomozóként. Őket ez a tény azonban nem nagyon motiválja. Igazándiból mindketten valami másban utaznak, a rendőrségi meló pedig amolyan kényszermegoldásnak tűnik számukra. Joe ingatlanokkal bizniszel és ebből próbál meg egy rendőrhöz képest meglehetősen nagy lábon élni. K.C. színészi karrierjét építgeti és minden lehetőséget kihasznál arra, hogy jógát oktasson ráérő háziasszonyoknak. Egy rapbanda lemészárlásának ügyét azonban már nem tudják elkerülni, ráadásul a belső ellenőrzés egyik féltékeny ügynökével is meg kell birkózniuk valahogy.

 

Vissza a jövőbe 3. - RTL, december 26. kedd, 15.15h

Michael J. Foxhoz és Christopher Lloydhoz ezúttal az Oscar-díjas Mary Steenburgen csatlakozik az időutazás trilógia mindent elsöprő befejező részében, melyet a nagysikerű szerzőpáros, Steven Spielberg és Robert Zemeckis alkotott. Doc Brown régi vágyát szeretné megvalósítani és elhatározza, hogy a Vadnyugaton éli tovább életét az 1880-as években. Mikor Doc élete majdnem idő előtt véget ér, Marty visszautazik a múltba, hogy megmentse barátját. Akad azonban egy kis gond: Doc annyira beleszeret Clara Clayton (Steenburgen) tanárnőbe, hogy kissé … szórakozott lesz. Most Marty-n a sor, hogy megmentse Doc-ot a bajtól, beindítsa a DeLoreant és egyensúlyban tartsa a múltat és a jövőt, hogy mindenki visszakerülhessen oda, ahová _ és amikor _ tartozik!

 

A vasálarcos - Moziverzum, december 26. kedd, 16.15h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Bíbor folyók - Film Mánia, december 26. kedd, 16.45h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Karate kölyök - Paramount Network, december 26. kedd, 17.20h

A John Avildsen által rendezett filmben egy New Jerseyben élő tinédzser, akit gyakran gúnyolnak a kortársai, Kaliforniába költözik az anyjával. Ott önvédelmet tanul és önbizalmat szerez az idős karatemester segítségével.

 

A bombák földjén - Filmcafe, december 26. kedd, 17.35h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Godzilla - AXN, december 26. kedd, 18.10h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.