Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Már a második nap a héten, amikor este bekapcsolódhatunk a tévével egyótt a filmek világába!

Harcban élve - Film+, február 27. kedd, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Pillangó - Paramount Network, február 27. kedd, 21h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

Örök tél - M5, február 27. kedd, 21h

1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony _ akinek férje a fronton harcol _ kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának _ a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak _ akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon? A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

 

Szegénylegények - Magyar Mozi TV, február 27. kedd, 21h

1869-ben gróf Ráday Gedeon kormánybiztos megkezdi az ország közbiztonságának helyreállítását. Tevékenységének egy része arra irányul, hogy felkutassa, és ártalmatlanná tegye azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik a '48-as szabadságharcban Rózsa Sándor vezetésével részt vettek. Az elfogottakat egy alföldi sáncban tartják, ahol néhány magánzárka kivételével szabad ég alatt, puszta földön élnek a rabok. A kihallgatások egy közeli tanyán folynak. Szabályszerű ítélet itt nem születik. A hatalom emberei a legkülönbözőbb kegyetlen lélektani módszerekhez folyamodnak az emberek megtörésére.

 

Machete - Filmcafe, február 27. kedd, 21h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Boszorkányvadászok - Moziverzum, február 27. kedd, 21h

Miután gyerekként rákaptak a vér ízére, János (Jeremy Renner) és Júlia (Gemma Arterton) önbíráskodó bosszúállók lettek, a megtorlás elszánt angyalai. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük. Muriel (Famke Janssen), a boszorkányok királynője szembesíti őket múltjukkal, amiről semmit sem tudtak. A kétségbeesett testvérek nem is sejtik, hogy milyen szerepet szántak nekik egy szörnyű tervben...

 

A szökevény 2. - Életre-halálra - RTL HÁROM, február 27. kedd, 21h

Mark Sheridan (Wesley Snipes) életében egymást követik a balszerencsés véletlenek, s pillanatok alatt egy kettős gyilkosság gyanúsítottjává válik, aki ráadásul hamarosan egy rabokkal teli repülőgépen találja magát. Amikor a repülő megsérül, Marknak sikerül elmenekülnie. Kegyetlen hajtóvadászat indul utána Sam Gerard (Tommy Lee Jones) rendőrbíró vezetésével, aki az üldözés közben egy kormány-összeesküvés nyomaira bukkan. A rendőrnek és a rabnak is minden leleményességére szüksége van, hogy kiderítse az igazságot.

 

Torrente 3. - A védelmező - Film Mánia, február 27. kedd, 21h

Spanyolországba látogat Giannina Ricci, Európa parlamenti képviselő. Célja, hogy fényt derítsen az egyik multicég üzelmeire és bezárassa a környezetszennyező vállalatot. A cég vezetői el akarják tenni láb alól a kellemetlenkedőt, ezért merényletet terveznek ellene. Mivel biztosra akarnak menni, José Luis Torrentét bízzák meg a képviselőnő védelmével. Sőt, az "elit" alakulat tagjait is ő választja ki, és készíti fel a feladatra. A hülyék gyülekezetével _ akik még rajta is túltesznek _ Torrentének a világ legidiótább bandáját sikerül összehoznia.

 

R.I.P.D. - Szellemzsaruk - Mozi+, február 27. kedd, 21.20h

Roy (Jeff Bridges) és Nick (Ryan Reynold) két élőhalott zsaru, akiket a túlvilági Nyugodj Békében Osztag, azaz a R.I.P.D. küldött, hogy megvédjék világunkat azon pusztító lények egyre szaporodó hadától, akik nem hajlandók békében távozni az árnyékvilágba...

 

Copland - Film4, február 27. kedd, 21.55h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

Az éjszakám a nappalod - Viasat3, február 27. kedd, 22h

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények, főnökük a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle.

 

Alienoid - Film Mánia, február 27. kedd, 22.45h

Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással szemben. Az egész Föld veszélybe kerül, amikor a rabok vezetője kiszabadul, a katasztrófát egyedül egy mágikus tőr akadályozhatja meg. A jelenben és 600 évvel ezelőtt egyaránt folytatódó hajsza szövetségre készteti a különböző világokból származó harcosokat.

 

Börtönregény - Moziverzum, február 27. kedd, 22.50h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...

 

Tuti szajré - Filmcafe, február 27. kedd, 22.55h

Két gyermekkori jó barát eltervezi, hogy kirabolja az egyik legnagyobb pénzraktárt, ahol több millió dollár hever, szinte őrizetlenül. Chris (Liam Hemsworth) nagy nehezen biztonsági őr lesz a pénzszállítóknál, és úgy tűnik, végre egyenesbe jön. Ám amikor apja munkanélkülivé válik, Eddie haverja (Michael Angarano) ráveszi arra, hogy rabolják ki a raktárt. Minden bizonyíték arra utal, hogy a maffia tette, ám Ransome nyomozó (Dwayne Johnson) nem dől be a fiúknak.

 

Crank - Felpörögve - Film+, február 27. kedd, 23.10h

Chev Chelios (Jason Statham) nem várt telefonhívásra ébred. Támolyog, gyakorlatilag nem tud mozogni, és a szíve is alig ver, nagy erőfeszítésébe kerül, hogy felvegye a mobilját. Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo) van a vonalban, és elárulja hősünknek, hogy megmérgezte álmában, már csak egy órája van hátra. Mint kiderül, Chev egy bérgyilkos, aki a Nyugati Parti bűnszövetkezeteknek dolgozik. Chev eddig soha nem hibázott, de az elmúlt éjszakai meló váratlan kudarcba fulladt. Chev ugyanis futni hagyta a célpontot. Ki akar szállni, hogy új életet kezdhessen barátnőjével, Eve-vel (Amy Smart). Most Chevnak, szó szerint, rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállítani készülő mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, és mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie Eve-t, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, miközben meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja. De adrenalin szintje közben egy pillanatra sem eshet vissza!