Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévés szórakozáshoz ezeket a filmeket ajánljuk.

A szörny - AMC, augusztus 13. kedd, 20h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - Film+, augusztus 13. kedd, 21h

Allan Trumbull (Morgan Freeman), az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet gyanúsítottja nem más, mint az elnök biztonsági főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök megszökik, hogy kiderítse, kik állnak a merénylet hátterében és mire készülnek. Egyedül apjára, Clayre (Nick Nolte) számíthat, akit hosszú évek óta nem látott. Hamarosan rájön, hogy a játszma már nem csak a hírnevéről, és az elnök életéről szól, hanem az egész ország jövője a tét.

 

Olajralépés - Mozi Klub, augusztus 13. kedd, 21h

Jean-Philippe Duroc (Pierre Richard), a kétbalkezes ügyvéd végre egy igazi bűnöző védelmére készül. Az eset könnyűnek látszik, semmilyen bizonyíték nem szól Gaulard (Victor Lanoux) ellen, ám az ügyvéd balul sikerült védőbeszéde elegendő ahhoz, hogy a vádlottat halálra ítéljék. Duroc a kegyelmi kérvénnyel éppen akkor keresi fel egykori védencét a börtönben, amikor a feldühödött rabok fellázadnak. Az ügyvéd az események forgatagában Gaulard-ral menekül a börtönből. A rendőrség _ mint veszélyes bűnözők ellen _ körözést ad ki ellenük.

 

Fehér tenyér - Magyar Mozi TV, augusztus 13. kedd, 21h

Egy fiatal tornász, Dongó Miklós pályafutását követjük, nagyjából a kezdetektől körülbelül harminc éves koráig. A fiú kisiskolásként kénytelen elszenvedni a felkészüléssel járó kegyetlen testi-lelki fenyítéseket. A felnőtt Dongó (Hajdu Zoltán Miklós) Kanadában maga is edzősködik, de az otthonról hozott módszerekkel arrafelé nem boldogul. Kyle (Kyle Shewfelt), az öntörvényű fiatal tehetség a tanítványa és a vetélytársa lesz. A két sportoló a debreceni tornász-világbajnokság döntőjében csap össze.

 

King Kong - Moziverzum, augusztus 13. kedd, 21h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…

 

A Sakál - RTL HÁROM, augusztus 13. kedd, 21h

A moszkvai rendőrség és az FBI közös akciója során megölik a Keresztapa testvérét. A maffiavezér bosszúra szomjazik, és felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, a Sakált (Bruce Willis), hogy ölje meg az Egyesült Államok elnökének a feleségét, a First Ladyt. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese (Sidney Poitier) és az orosz rendőrtiszt, Valentyina (Diane Venora) megpróbálnak a Sakál nyomára bukkanni, ám hamarosan rá kell jönniük, hogy nem férkőzhetnek a közelébe egykori társa, a börtönben ülő IRA terrorista, Declan Mulqueen (Richard Gere) segítsége nélkül.

 

Az arany iránytű - Viasat Film, augusztus 13. kedd, 21h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

A zöldfülű - Mozi+, augusztus 13. kedd, 21h

Az ifjú felügyelőt, David Ackermant (Charlie Sheen) jól végzett munkája elismeréséül előléptetik, s az új feladattal új társ is jár. Nick Pulovski (Clint Eastwood) vén róka már a szakmában, és minden erejével azon dolgozik, hogy bosszút álljon előző társa gyilkosain. Ackerman Pulovski oldalán egyik pillanatról a másikra Los Angeles legelvetemültebb emberei között találja magát. Az újoncnak hamarosan a saját bőrén kell tapasztalnia, hogy maga a túlélés ezerszer fontosabb, mint a könyvekből tanultak.

 

A Zodiákus - AMC, augusztus 13. kedd, 21.25h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Derült égből Polly - SuperTV2, augusztus 13. kedd, 22.45h

Reuben Feffer kockázatelemző menedzser, aki mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés…Vagy mégis? Imádott hitvese ugyanis megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reuben-nek, s élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetősége, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt, hogy most az egyszer a véletlenre bízza magát. Bár lehet, hogy ezt nem kellett volna, ugyanis Polly alaposan felforgatja az életét…

 

Egy harcos útja - Film Mánia, augusztus 13. kedd, 22.45h

A háború utáni Tokyoban járunk, ahol Japán veretlen ökölvívóbajnoka, Masahiro az amerikai bajnokkal, Clint Sullivannel készül összecsapásra.

 

Az Igazság mecénása - A feloldozás - Paramount Network, augusztus 13. kedd, 23h

John Alexander (Steven Seagal) magasan képzett ügynök, olyan férfi, aki miatt a rosszfiúk pórul járnak. A társa, Chi (Byron Mann) az egyetlen ember, aki kiléphetett a Hong Kong-i triádok soraiból.

 

V mint vérbosszú - Filmcafe, augusztus 13. kedd, 23.05h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

Peppermint: A bosszú angyala - Film+, augusztus 13. kedd, 23.25h

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.

 

Keanu: Macskaland - Mozi+, augusztus 13. kedd, 23.40h

A két jó barátnak, Rellnek (Jordan Peele) és Clarence-nek (Keegan-Michael Key) lövésük sincs a gettókról. Viszont amikor Rell imádott kiscicáját, Keanut elrabolják, a kétbalkezes duó könyörtelen gyilkosnak adja ki magát, hogy egy utcai bandába beépülve visszaszerezzék a cicát. Igen ám, de az ellenállhatatlan kiscica olyan nagy népszerűségre tesz szert a bandatagok körében, hogy valóságos háború robban ki miatta. Így Rell és Clarence kénytelen akcióba lendülni, azaz vigyázat, indul a macskaland!