Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd este ezeket nyújtja a tévés szórakozáshoz.

A Spiderwick krónikák - Viasat3, szeptember 17. kedd, 21h

A Grace család (Jared és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk) New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely dédnagybátyjuké, Arthur Spiderwické volt, és ami egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.

 

Bújj, bújj, ördög! - Film Mánia, szeptember 17. kedd, 21h

Az ördögűző című horrorfilm paródiája Leslie Nielsen és Linda Blair főszereplésével. Nancy Aglernek (Linda Blair) ördöge van, a szó legszorosabb értelmében. A gonosz pedig szeretné átvenni a hatalmat a teste felett. Hamarosan megérkezik két pap, Jebedaiah Mayii (Leslie Nielsen) és Luke Brophy (Anthony Starke) atya, hogy mint szakavatott ördögűzők megszabadítsák Nancyt a sátán befolyásától.

 

Kétkedő fundamentalista - Paramount Network, szeptember 17. kedd, 21h

2011-ben a pakisztáni Lahoréban egy helyi férfi mesél az amerikai újságírónak az Egyesült Államok-beli életéről. Tíz évvel korábban, a Princetown egyetem elvégzése után Changez a Wall Street meghódítására indult. A tehetséges fiatalember jó úton volt, hogy valóra váltsa az amerikai álmot. A New York-i ikertornyok elleni terrortámadás azonban mindent megváltoztatott. A hatóságok ok nélkül letartóztatják, kihallgatják, szinte ellenségként kezelik. Az élete pokollá változik. És ekkor meghallja szülőföldje hívását.

 

A pláza ásza - Viasat Film, szeptember 17. kedd, 21h

Paul Blart szívénél csak a hasa nagyobb. Az ember azt hihetné, a légynek sem képes ártani. Pedig nagyon is kemény legénynek képzeli magát, arról álmodik, hogy egyszer motoros rendőrjárőr lesz belőle. Addig is, míg ennek eljön az ideje, biztonsági őrként dolgozik. És ahelyett, hogy Harley-Davidsonon róná az országutakat, az elektromos robogóján cirkál a helyi plázában. A legszomorúbb az egészben, hogy rajta kívül senki sem veszi komolyan felelősségteljes beosztását. Amikor rablóbanda támadja meg az áruházat és túszokat szednek, Paul úgy érzi, eljött az ő ideje.

 

A szupercsapat - Mozi+, szeptember 17. kedd, 21h

A Hannibal Smith ezredes vezette különleges egység a legjobb volt a maga műfajában. Ám egyszer olyan bűnnel vádolták meg a fiúkat, amelyet el sem követtek. Az ítéletet már nem várták meg, hátat fordítottak a seregnek. A csapat ezután is együtt maradt, tagjai privát munkára adták a fejüket. Szakterületük a robbantás, a különböző fegyverek kezelése, a gyengék védelme, a rosszfiúk megleckéztetése. Az életük cseppet sem unalmas, már csak azért sem, mert állandóan a nyomukban kajtat Charissa Sosa, a katonai rendőrség nyomozója, illetve Lynch ügynök a CIA-tól...

 

Képlet - Filmcafe, szeptember 17. kedd, 21h

Egy iskolai avatóünnepségén elteszik a gyerekek jövőről készült rajzait egy időkapszulába, köztük azt is, amelyik véletlenszerűnek tűnő számsorokat tartalmaz. A kislány elmondása szerint láthatatlan emberek suttogták neki a számokat. Ötven évvel később a kislány által írt számok Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerülnek, aki megmutatja azt az apjának, a híres asztrofizikusnak. John Koestler (Nicolas Cage) megdöbbenve fedezi fel, hogy a számok dátumokat jelentenek, amelyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelzik az elmúlt ötven évben. A számsort összeállító kislány lánya, Diana (Rose Byrne) segítségével John Koestler versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a végső katasztrófát, az apokalipszist, ami előre elrendeltetett. Alex Proyas filmje.

 

Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? - Film+, szeptember 17. kedd, 21h

Miami két legjobb nyomozója, Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowry (Will Smith) semmiben sem hasonlítanak egymásra. Míg Marcus felelősségteljes családapa, addig Mike felelőtlen nőcsábász. Párosukat rettegi a város, mert ahol ők megjelennek, kő kövön nem marad. Egy égető ügyben nyomoznak, és mindössze 72 órájuk van arra, hogy visszaszerezzék a bizonyítékraktárból ellopott drogszállítmányt, megvédjék egy gyilkoság szemtanúját, ráadásul mindezt egymás bőrébe bújva.

 

Szemtől szemben - Moziverzum, szeptember 17. kedd, 21h

A szenvedélyes, ám kiváló Los Angeles-i zsaru, Hanna napok óta üldözi a bűnözők felső kasztjába tartozó, s eddig elfoghatatlannak tartott betörőkirályt, McCauley-t és bandáját. A két férfi a társadalom két ellentétes oldalán áll, ám néhány dologban hasonlítanak egymáshoz: mindketten "mesterségük" legjobbjai és mindketten a saját maguk alkotta törvények szerint élnek. Egyik nap Hanna _ szokásos megfigyelői munkája közben _ odamegy McCauley kocsijához, és meghívja őt egy kávéra. Beszélgetésük során kiderül, habár ellenségek, mégis ez a különös találkozás a bizonyíték számukra, hogy sokkal inkább megértik egymást, mint közelinek hitt barátaik, feleségük, barátnőjük. Másnap azonban folytatódnak a hétköznapok. A rendőr otthon a harmadik házasságáért küzd, az örök agglegény McCauley _ életében először _ szerelmes lesz, kettejük rabló-pandúr játszmája pedig folytatódik... A két méltán világhírű színész Robert De Niro és Al Pacino fantasztikus jutalomjátéka igazi filmes csemegét ígér a nézőknek!

 

Megszállott barátság - Film4, szeptember 17. kedd, 21.55h

A legjobb barátok Katie és Jess elválaszthatatlanok, és mindig számíthatnak egymásra. Amikor Jess új komoly kapcsolatba kezd Nick-el a híres íróval, Katie nem biztos benne, hogy barátnője új párja, a tökéletes választás számára. Támogatja barátnőjét, de meg akarja óvni a csalódástól.

 

Szirmok, virágok, koszorúk - Duna World, szeptember 17. kedd, 22.30h

A szabadságharc bukása után a volt honvéd tisztek büntetőszázadokban szolgálnak, így Majláth Ferenc huszárfőhadnagy is. Két év után a család közbenjárására leszerelik, ám a főhadnagy depresszióba süllyed. Családjában sem talál megnyugvást, nagybátyja és sógora is az osztrák udvart szolgálja. Egy keresztelő mintha kizökkentené apátiájából, ráadásul megjelenik az Ezredes, Kossuth állítólagos titkosügynöke. Egész éjjel az ellenállást, az új forradalmat tervezgetik, ám reggelre eltűnik, mint egy látomás….

 

A Védelmező 2. - RTL HÁROM, szeptember 17. kedd, 23.10h

Robert McCall (Denzel Washington), az egykori CIA-kiképzőtiszt minden ismerőse, barátja és családtagja számára halott. Taxisofőrként, teljes inkognitóban segít azoknak, akik erőszak áldozataivá váltak. Legyőzhetetlen, kemény és sosem alszik. Egyetlen kapcsolata régi életével Susan (Melissa Leo), elhunyt feleségének a nővére, aki a CIA egyik nyomozójaként segíti megőrizni ezt az inkognitót. Susan a születésnapján meglátogatja, és arra kéri, hogy zárja le veszélyes önkéntes küldetését. Robert komolyan fontolóra veszi a tanácsát, ám amikor Susant holtan találják a lakásán, halálos akcióba lendül. Pillanatok alatt rájön, hogy nagytakarítás zajlik egy mocskos ügyben, és Susan férjének (Bill Pullman) az élete is veszélyben. Robert háborút hirdet a gyilkosok ellen, akik megdöbbenve fedezik fel, kit tettek az ellenségükké.

 

Gyilkosság a Fehér Házban - Filmcafe, szeptember 17. kedd, 23.20h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Úriemberek - Film+, szeptember 17. kedd, 23.30h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Waldo - Mozi+, szeptember 17. kedd, 23.30h

A Last Looks története szerint Charlie Waldo, Los Angeles-i zsaru maga mögött hagyja az állományt, majd úgy dönt, hogy ezentúl elvonultan él majd az erdő mélyén. A szükség azonban hamar megtalálja hősünke, miután az excentrikus színész, Alistair Pinch feleségét meggyilkolják. Úgy tűnik, hogy Charlie-ra vár az ügy felderítésre, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Pinch az elmúlt évek során rengeteg ellenséget szerzett magának, akik rá akarják kenni az ügyet.

 

A gépész - Paramount Network, szeptember 17. kedd, 23.30h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.