Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Átnéztük a tévéműsort, és kiválogattuk belőle a legjobb filmeket kedd estére.

Rakoncátlan célpont - Film Mánia, február 15. kedd, 20.05h

Victor Maynard egy középkorú bérgyilkos, aki mindig egyedül dolgozik. Legújabb megbízatása szerint egy fiatal lánnyal kell végeznie. A férfinak azonban, akinek sohasem remegett a keze, most megesik a szíve Rose-on, és megkíméli a fiatal teremtés életét. Közben ráakaszkodik az ifjú Tony, akinek minden vágya, hogy mellette tanulhassa ki a szakmát. Amikor Victor ügyfele tudomást szerez arról, hogy Rose még mindig életben van, egy másik bérgyilkost küld a nyomába. Victor _ Tony segítségével _ próbálja megvédeni a lányt.

 

Nyolc tanú - Viasat3, február 15. kedd, 21h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, február 15. kedd, 21h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Jack Reacher: Nincs visszaút - Moziverzum, február 15. kedd, 21h

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét...

 

Vanília égbolt - Paramount Network, február 15. kedd, 21h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

Aranykapu - Filmbox Family, február 15. kedd, 21h

Az 1900-as évek elején olaszok ezrei emigráltak az Egyesült Államokba a jobb élet reményében. Salvatore egyike azoknak, akik mindenüket egy lapra tették fel: az özvegy farmer eladja a házát, földjét, állatait, hogy gyermekeivel és idős édesanyjával az új világba vándoroljon, ahol mindegyiküknek több jut majd a jóból. Salvatore (akinek neve megmentőt jelent) nem hős, nem vágyik dicsőségre vagy óriási szerencsére, csak egy célja van: munkája legyen és fedél a családja feje felett. Útközben megismerkedik Lucy-vel, (avagy Luce-vel = fény) _ ahogy Salvatore hívja -, a feltehetően angol származású hölggyel, aki épp visszatérőben van az Egyesült Államokba. Valamiféle ismeretlen okból Lucy szeretne férjhez menni, mielőtt New Yorkba érnének. Salvatore elfogadja az ajánlatot, és hajlandó feleségül venni. Miután az emigránsok megérkeznek Ellis Island-re, karanténba kerülnek, és vizsgálatok alá vetik őket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az amerikai állampolgárságra.

 

Hidegháború - Duna Tv, február 15. kedd, 21.50h

Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő, se veled, se nélküled szerelmi történet. A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben igyekszik érvényesülni, miközben szerelme, a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, de hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál. A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezését. A 2018-ban készített Hidegháború című filmje is tarolt a nemzetközi fesztiválokon. A filmet több mint 100 nemzetközi díjra is jelölték, így három Oscar-díj jelölést is kapott. A 45 megnyert díj közül talán a Cannes-i Film Fesztivál legjobb rendezői díja és az 5 Európai Filmdíj a legjelentősebbek.

 

40 és annyi - SuperTV2, február 15. kedd, 22h

Judd Apatow író-rendező-producer vígjátéka, amely a Felkoppintva két szereplőjének, Pete-nek és Debbie-nek a sorsát követi nyomon, kiváló humorral és emberismerettel tálalva a negyedik X felé közeledés minden ismerős nyűgét és komikumát.

 

A narancs illata - M5, február 15. kedd, 22.10h

Iva Procházková a "Narancsnapok" c. bestsellere nyomán készült romantikus cseh családi mozi _ "Kamaszkorom legszebb nyara…." hangulatú _ többszörös díjnyertes mozi. A 15 éves Darek megözvegyült apjával és kishúgával éli életét az Isten háta mögötti gyönyörűszép Luzsicei hegységben, a cseh-német-lengyel határnál. Darek élete nagyon sokat változott, miután édesanyja leukémiában meghalt. Habár több szabadsága lett, ettől nem lett boldogabb sem. Őrülten hiányzik neki az ő életvidám és gondoskodó anyukája, akire mindig számíthatott. Az apukája, felesége halál óta, elindult a lejtőn lefelé, bánatát alkoholba fojtja, aminek következtében sokkal több terhet tesz fia nyakába, mint amennyit egy kamasz el bírna cipelni. Ennek ellenére ez a tinédszer fiú nem olyan, mint a többi kortársa, sokkal hamarabb válik éretté, elfogadja, amit az élet kínált neki, máltósággal viseli. Darek és Ema jótestvérek. Ema még kicsi, down kóros. Nagyon szeretik egymást. Darek gondoskodik Ema-ról, kis tesója a bátyja védelme alatt áll. Édesanyja leukémiában meghal, apja próbálkozik a gyerekneveléssel, több-kevesebb sikerrel. Az üveggyárban dolgozik, de amikor bezárják az üveggyárat, munkanélkülivé válik. Darek apja, hogy ne veszítse el gyermekeit és házát, lovakban gondolkozik. Beszáll barátja lovardájába. Darek és Hanna kamaszok és szerelmesek. Hanna hajának narancs illata van. Szerinte Ő eleve narancs illattal született. Hanna a narancsos lány és a kamaszszerelemnél nincs is csodásabb és fájdalmasabb. Darek mindenben segíti apját, minden öreg lovat, a ménest is meg akarja menteni. A lovak angyali lények.

 

Az - Viasat3, február 15. kedd, 22.50h

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt... akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

 

Lesz ez még így se! - Sony Movie Channel, február 15. kedd, 23.10h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.