Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd este ezeket a filmeket érdemes megnézni!

Anyegin - M5, július 12. kedd, 20h

Jevgenyij Anyegint sokan kedvelik az előkelő szentpétervári társaságban, hiszen művelt és gáláns fiatal úr, ámbár életuntsága és céltalansága talán éppen ennyire jellemző rá. Nem is szólva a szív dolgaival kapcsolatos cinikus látásmódjáról. Épp amikor elfogy a pénze, birtokot örököl gazdag nagybátyjától, és odaköltözik. Itt azonban, ha lehet, még jobban gyötri az unalom, és sem a vidékkel, sem lakóival nem tud igazán megbarátkozni. Egyetlen kivétel akad: fiatal szomszédja, Vlagyimir Lenszkij személyében igazi jóbarátra lel vidéki elvonultságában. Lenszkij bemutatja őt menyasszonya, Olga családjának, s e látogatás során ismeri meg a lány nővérét, Tatjanát, aki más, mint bárki a környezetében. A lányra óriási hatást gyakorol a különc szomszéd, és szenvedélyes szerelmes levélben vallja meg neki érzelmeit. Nem sokkal később azonban Anyegin hűvös udvariassággal utasítja vissza szerelmét, majd látványosan flörtölni kezd Olgával. 

 

Bérgyilkosok - Film+, július 12. kedd, 21h

Rath-t még a hidegháború éveiben szervezték be egy munkára, amelynek elvégzésére csak néhány kivételes ember volt képes. Rath bérgyilkos volt, aki mindig tudta, melyik oldalon áll. A világ azonban megváltozott: a hidegháború a múlté, egyszerre minden bizonytalanná, átláthatatlanná vált. Bain már ennek a régi szabályokat elvető világnak a gyermeke. A szakma íratlan törvényei számára semmit sem jelentenek, egyetlen célja, hogy mindenáron ő legyen az elsőszámú profi, a bérgyilkosok királya. Ehhez azonban el kell távolítania Rath-t, azaz meg kell ölnie a veterán mestert. A macska-egér harc megkezdődik, az üldöző és üldözött személye azonban hamarosan felcserélődik…

 

Pénzvonat - Viasat Film, július 12. kedd, 21h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Betépve - Filmcafe, július 12. kedd, 21h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, július 12. kedd, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Tomboló terror - Film Mánia, július 12. kedd, 22.50h

Amerikában a képernyőt elárasztják az erőszak és az utcákon menekülő emberek képsorai. A városokban bombarobbanások borítják lángba az ott élő békés polgárok otthonait, a külvárosi negyedek egyre inkább ostromlott városhoz hasonlítanak. A békében élő amerikaiak eleinte fel sem tudják fogni, hogy ezek az események ezúttal nem a közel-keletről vagy Észak Írországból érkeznek, hanem saját országukból. Egy nemzetközi terrorista csoport ugyanis összehangolt támadást indított az amerikai nagyvárosok és az amerikai nép ellen. Az Egyesült Államok egyáltalán nem készült fel erre. Matt Hunter azonban felveszi a harcot a terroristákkal...

 

Mérges pókok - AMC, július 12. kedd, 22.50h

Az álmos amerikai kisvárosban soha nem történik semmi, egészen addig, míg egy baleset folytán veszélyes anyagokkal megrakott teherautó rakományának egy része a helyi vízrendszerbe ömlik. A fertőző anyag eljut a városka egyetlen idegenforgalmi látványosságának számító tarantula-farmjára is. A mérgező anyag hatására a park nyolclábú lakói gigantikus méretűre nőnek, hogy aztán sosem látott öldöklésbe kezdjenek a városka békés lakói között. Szerencsére Chris McCormack bányamérnök (David Arquette) és a helyi seriff megszervezi az ellenállást és a túlélők élén a végső leszámolásra készülnek a mérges pókok ellen.

 

Géppisztolyos prédikátor - Filmcafe, július 12. kedd, 23.20h

Sam Childers az egyik motoros banda tagjaként kábítószerrel üzletelt. A férfi azonban hátat fordít a bűnös életének, és a kelet-afrikai Szudánba utazik, hogy segítsen a polgárháború sújtotta ország újjáépítésében. A kemény férfi megdöbben az ott látott tengernyi szenvedésen, melynek legfőbb áldozatai a gyerekek. Árvaházat akar alapítani, amivel kivívja a környéket uraló milícia ellenszenvét, amelynek tagjai gyerekkatonákat képeznek ki erőszakkal. Sam akciót szervez az elrabolt gyerekek kiszabadítására.

 

Atomtámadás - Viasat Film, július 12. kedd, 23.20h

Oroszországot csupán egyetlen ember mentheti meg a nukleáris háborútól: egy amerikai mesterlövész, aki azt a feladatot kapja, hogy elimináljon egy csecsen atomerőművet, mielőtt terroristák felrobbanthatnák a reaktorát, ártatlan ezrek halálát okozva. A kommandós behatol a szigorúan őrzött építménybe, megjelöli az objektumot az amerikai rakétatámadás számára, majd elmenekül. Amikor rájön, hogy nem a terroristák, hanem a rakéták fogják beindítani a láncreakciót, világossá válik számára, hogy felültették. Mivel egyedül csak ő képes megállítani a katasztrófát, kénytelen ismét betörni az erőműbe, mielőtt lejár az idő, s kirobban az atomháború.

 

Csapda - Film+, július 12. kedd, 23.45h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Parker - Paramount Network, július 12. kedd, 23.45h

Parker profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. Utolsó akciója során azonban társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig kishíján a túlvilágra küldik.