Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd estére ezeket a filmeket válogattuk a dobozból.

Nyugaton a helyzet változatlan - M5, augusztus 23. kedd, 20h

Az Erich Maria Remarque világhírű regénye alapján készült , Emmy-díjas film az I. világháború ártatlan áldozatainak állít emléket. A német gimnázium előadóterme dugig van tiszta, lelkes arcú gimnazista fiúkkal és hallgatják tanárukat, akik soviniszta beszéddel tüzeli őket a "győzedelmes háborúra". Ők ifjúságuk tüzes lendületével és lelkes hazafisággal telten várnak a behívójukra. Az első csalódás a brutális alapkiképzés során éri őket, majd a vasutállomáson, ahol a frontról súlyosan sebesült, nyomorék katonákat szállítanak. Kezdenek rájönni, hogy a háború valósága teljesen más, mint a lelkes szónoklatok...

 

Sérülés - Viasat3, augusztus 23. kedd, 21h

Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.

 

Kitaszítva - Filmcafe, augusztus 23. kedd, 21h

Lucinda "Luce" Price, az önfejű, tizenhét éves lány átlagos életet él, egészen addig, amíg meg nem gyanúsítják egy olyan bűnténnyel, melyet nem követett el. Az esetet követően a Sword & Cross speciális iskolába kerül. A lány úgy érzi, valamilyen módon kapcsolatban áll az iskola két rejtélyes diákjával. A magányos Luce-t furcsa látomások gyötrik, melyeknek köszönhetően fény derül önnön múltjának titkaira. A lány rájön, hogy a rejtélyes alakok bukott angyalok, akik évszázadok óta versenyeznek a kegyeiért. Luce-nak azonban választania kell!

 

Kivégzési parancs - Film Mánia, augusztus 23. kedd, 21h

A kezdőfilmes Steven Gomez a nem túl távoli jövőbe kalauzol el minket első nagyfilmjében, egy robotoktól sem mentes világba, ahol könnyen lehet, hogy az emberiség órái meg vannak pecsételve. A Kivégzési parancsban egy maroknyi elit katona kerül a középpontba, akik egy elhagyatott szigetre utaznak. A terv, hogy a kijelölt helyszínen egy gyakorlatot teljesítenek, ám a dolgok mégis teljesen máshogy alakulnak. A szigeten ugyanis néhány katonai robottal futnak össze, akik valóban az életre törnek és nem kímélik őket.

 

Parker - Film+, augusztus 23. kedd, 21h

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. Utolsó akciója során azonban társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig kishíján a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy megszerzi a zsákmányt. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, belevaló ingatlanügynököt, Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást.

 

A végső megoldás: Halál - Moziverzum, augusztus 23. kedd, 21.10h

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem élik túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

 

Mindenképpen talán - SuperTV2, augusztus 23. kedd, 22.15h

Will Hayes, a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tízéves kislánya, Maya _ egy iskolai felvilágosító óra hatására _ faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya persze mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Maya-nak magának kell rájönnie a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája... Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem se nem egyszerű, se nem könnyű... Vajon kiderül-e a végén, hogy ki is a nagy szerelem?

 

Az ördög maga - Filmcafe, augusztus 23. kedd, 22.40h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

A csodálatos Pókember 2. - AXN, augusztus 23. kedd, 22.50h

Még a szuperhősök sem tartják be az összes ígéretüket. Peter Parker, aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt _ és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja _ és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik.

 

Fehér éjszakák - Paramount Network, augusztus 23. kedd, 22.55h

Dani és Christian évek óta együtt vannak. A nyári napforduló alkalmából rendezett mulatság különös közössége tárt karokkal fogadja a fiatalokat, akik számára hamar világossá válik, hogy a bizarr rituálékból ők sem maradhatnak ki.

 

Van Helsing - Mozi+, augusztus 23. kedd, 23.20h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

Hirteleln 30 - Viasat3, augusztus 23. kedd, 23.30h

A tizenhárom éves Jenna azon szomorkodik, hogy az igazán klassz srácok átnéznek rajta. Az álmodozó lány eddig jól elvolt a szomszéd fiúval, de szeretne menőbb társasághoz tartozni. A születésnapi bulijára ezért meghívja a suli trendi személyiségeit. A parti csúfos kudarcba fullad, és Jenna megszégyenülten fogadalmat tesz: ha felnőtt lehetne, áloméletet élne! Reggelre harmincévesen ébred, egy varázslatos pillanat alatt csábos üzletasszony lett belőle, akinek a lába előtt hever a világ. Jenna azonban hamarosan rájön, hogy az élet mit sem ér, ha mindent készen kap az ember.

 

King Kong - Moziverzum, augusztus 23. kedd, 23.30h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl gőzösre száll csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow, állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. Denham azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint stábjával olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni.

 

Túl mindenen - Film+, augusztus 23. kedd, 23.30h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...