Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha a kedd estét a tévé előtt töltöd, ezeket nézd!

Macbeth - M5, augusztus 30. kedd, 21h

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban. Díjak és jelölések: Cannes-i fesztivál (2015) _ Arany Pálma jelölés: Justin Kurzel

 

A mestergyilkos - Film+, augusztus 30. kedd, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

Szüzet szüntess - Paramount Network, augusztus 30. kedd, 21h

A fiatal férfit megigézi a szomszédjába költöző lány, de rájön, hogy egy ex-pornó sztár.

 

Alien 4.: Feltámad a halál - Moziverzum, augusztus 30. kedd, 21h

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája _ egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Call-ra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.

 

Az emberiség minisztérium - Film Mánia, augusztus 30. kedd, 21h

2030-ra a globális felmelegedés és az emberiség pusztító életmódja miatt a Föld szinte lakhatatlanná vált. A bolygó légköre élhetetlen, Amerika nagyobb részén sugárfertőzés szennyezte be, az állatok elpusztultak, az ívóvíz lelőhelyek vagy szennyezettek vagy kiszáradtak. A nagyhatalmak létrehoztak egy új kormányzati szervet, az Emberiség Minisztériumot, ami mindent az irányítása alá von.

 

Torrente 5. - A kezdő tizenegy - AMC, augusztus 30. kedd, 21h

Torrente, a feslett erkölcsű zsaru kiszabadul a börtönből, és új hivatás elé néz. Egy kaszinó kirablására készül szedett-vedett bandájával. Az akció természetesen nem úgy sül el, ahogyan az eltervezték.

 

Elszabadult fenevadak - Mozi+, augusztus 30. kedd, 21h

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

A megállíthatatlan - Film Mánia, augusztus 30. kedd, 22.45h

A CIA különleges tudatmódosító drogot fejlesztett ki, melynek következtében az áldozat hallucinálni kezd. A kísérleti szert a rivális cég, azaz az FBI egyik emberén akarják kipróbálni, ezért elrabolják Dean Cage-et. Cage-ről azonban idővel kiderül, hogy nem az FBI embere, hanem egy harcedzett katona, aki a szer hatására újra a csatamezőn képzeli magát, s ennek megfelelőn azonnal akcióba lép. Hamarosan az üldözöttből vadász lesz, aki minden tudását latba veti, hogy életben maradjon.

 

Vörös homok - AMC, augusztus 30. kedd, 22.50h

Miközben a háború sújtotta Afganisztánban folyamatos harcok dúlnak, egy amerikai katonai egység útnak indul, hogy ellenőrzése alá vonjon egy stratégiai fontosságú utat, amely egy elhagyatott kőház mellett fekszik. Útközben a csapat egy rejtélyes szakadékban ősi szoborra bukkan. A katonák gyakorlatozás közben céltáblának használják, és végül elpusztítják az ereklyét, amivel akaratukon kívül bosszúszomjas természetfeletti erőt engednek szabadjára, ami borzalmas háborút indít ellenük? Akciódús pszicho-thriller, melyben legszörnyűbb félelmeinkkel kell farkasszemet néznünk!

 

Szemtől szemben - Film+, augusztus 30. kedd, 23h

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley (Robert De Niro) a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó (Al Pacino), a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni. Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ (Val Kilmer) figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.

 

Rambo V - Utolsó vér - Mozi+, augusztus 30. kedd, 23h

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat...

 

Pitch Black - 22 évente sötétség - Moziverzum, augusztus 30. kedd, 23.10h

Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani. A zuhanást csak néhányan élik túl, többek között a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie. Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére. Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...

 

Az éjszaka törvénye - Viasat3, augusztus 30. kedd, 23.15h

Az 1920-as években Joe Coughlin, a bostoni rendőrkapitány tékozló fia a floridai Ybor Citybe költözik, ahol szeszcsempész, majd hírhedt gengszter válik belőle.

 

Egy becsületbeli ügy - Viasat Film, augusztus 30. kedd, 23.45h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.