Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévézéshez ajánljuk.

Valerian és az ezer bolygó városa - Film+, január 17. kedd, 21h

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian fáradhatatlanul ostromolja Laureline-t, aki ismerve Valerian kusza nőügyeit, visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol a lgkülönbözőbb fajból álló 17 milliós lakosság egyesítette képességeit és technológiáját a fejlődés érdekében. Ám egy láthatatlan hatalom dolgozik a háttérben, amely hatalmas veszélyt jelent az emberiségre.

 

Tuti terv - Paramount Network, január 17. kedd, 21h

Kevin (Ryan Reynolds), Samantha (Kristin Booth) és Rob (Joris Jarsky) elméletben olyan terveket dolgoznak ki, amelyek segítségével a leglehetetlenebb rablásokat is végre lehet hajtani. Mindezt csak képzeletben teszik, a valóságban nem kívánják felhasználni. Minden megváltozik azonban, amikor Leo (David Suchet), a brit gengszter egyik ilyen tervüket felhasználja egy sikeres gyémántrabláshoz, majd megzsarolja a csapatot azzal a céllal, hogy egy újabb 20 millió dolláros akcióban segédkezzenek neki.

 

Macskajáték - M5, január 17. kedd, 21h

A Szkalla-lányok hajdanán megyeszerte híres szépségek voltak. Az élet azóta elválasztotta őket. Egyikük, Giza Münchenben él a fiánál, a másik, Erzsi, Budapesten. De azért ma is elválaszthatatlanok, szinte naponta beszélnek egymással telefonon. A múlt, az emlékek közösek, de a "ma" már két külön világ… A filmet Oscar-díjra jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriában, valamint a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma jelölést kapott. Operatőre a némrég elhunyt zseniális kinematográfus,Tóth János képzőművész, operatőr, aki a filmeknek csodálatos képi világot alkotott.

 

Annabelle - Viasat3, január 17. kedd, 21h

John (Ward Horton) különleges ajándékot talál feleségének, Miának (Annabelle Wallis). Egy hófehér menyasszonyi ruhába öltöztetett, ritka, régi porcelánbabát. Ám Mia nem örülhet sokáig az ajándéknak, mert a babának szörnyű titka van. S egy borzalmas éjszakán a titokra fény derül. Egy sátánista, baljós szeánszon kiszabadul a babába zárt gonoszt, Annabelle.

 

Logan - Farkas - Moziverzum, január 17. kedd, 21h

2029-ben járunk, a mutánsok szétszéledtek. A megfáradt, magányos Logan a mexikói határ szélén, egy porfészekben bujkál, alkoholba fojtva bánatát. Társa a száműzetésben a csavargó Caliban, és a beteg X professzor, akinek elméjét súlyos rohamok gyötrik. Egyik nap egy titokzatos nő keresi fel Farkast. Egy különös kislánnyal érkezett, akit Logannek kellene biztonságba juttatnia. És a sokat próbált harcos elindul, hogy egy utolsó, életre-halálra szóló küldetés során beteljesítse sorsát. Logan végül biztonságba helyezi a kislányt és végez rosszakaróival, de a harc közben életét veszti.

 

Looper - A jövő gyilkosa - RTL HÁROM, január 17. kedd, 21h

2074-ben az időutazás valósággá vált, de csupán a feketepiacon lehet hozzájutni. A maffia sajátos módon használja ki a lehetőséget, ha meg akar szabadulni valakitől, harminc évvel visszaküldi az időben, ahol a jövőgyilkosnak nevezett bérgyilkosok várják. Joe (Joseph Gordon-Levitt) is ilyen bérgyilkos, és remekül megél belőle. Ám egy napon a maffia irányítói úgy döntenek, hogy Joe-nak a saját jövőbeni énjét (Bruce Willis) kell eltennie láb alól.

 

Barry Seal: A beszállító - Mozi+, január 17. kedd, 21h

Igaz történetet alapján! Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot csempészett a repülőin, majd váratlanul beszervezte a CIA, és az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akcióját hajtotta végre.

 

Sírok között - Filmcafe, január 17. kedd, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Kiképzés - AMC, január 17. kedd, 22.55h

Alonzo Harris (Denzel Washington) a kábítószer-osztály nyomozójaként úgy él a körzetében, mint egy középkori hadúr: kegyetlen, igazságtalan, gyors és veszélyes. Hisz benne, hogy ezt a leckét kell továbbadnia a rábízott kezdő rendőrtisztnek (Ethan Hawke) is. Első közösen szolgálatban töltött napjuk alatt megmérkőznek néhány kábítószer-kereskedővel, bonyolult összeesküvést lepleznek le, gyilkosságba keverednek. A Jó és a Rossz egy oldalon harcol. Kezdetben legalább is azt hiszik. Ám nem biztos, hogy végül nem fordulnak egymás ellen.

 

Red 2. - Paramount Network, január 17. kedd, 23h

A visszavonult CIA-ügynök, Frank Moses és a valószerűtlen alakokból álló elit csapata ismét összeáll, hogy egy globális művelet keretében megkeressék az eltűnt nukleáris fegyvert.

 

Sharknado 3. - A végső harapás - Film Mánia, január 17. kedd, 23.20h

A Cápavihar újra tömegpusztítást végez, ezúttal Washingtonban, majd tovább dörög a keleti parton Floridába.

 

Zöld darázs - AXN, január 17. kedd, 23.20h

Miután rejtélyes körülmények között meghal a nagyhatalmú, Los Angeles-i médiamágnás, birodalmának irányítását a léhűtő fia, Britt Reid veszi át. Az apja egykori titkára, az okos, csendes és hűséges Kato segítségével Britt megragadja az alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: harcot hirdet a bűnözés ellen. A városban hamarosan felbukkan a Zöld Darázs nevű szuperhős, aki Kato és az okos szerkentyűi segítségével lecsap a bűnözőkre. A két harcművész Britt új titkárnője, Lenore segítségével a város alvilágának urát, Benjamin Chudnofskyt veszik célba. Ám a gonosztevő sem tétlenkedik.

 

Kiéhezettek - Mozi+, január 17. kedd, 23.25h

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. Az egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket _ köztük Melanie-t _ tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel _ vagy inkább felhasználásukkal _ sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

 

Riddick - RTL HÁROM, január 17. kedd, 23.30h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

A fejedbe látok - Film+, január 17. kedd, 23.50h

A fiatal Todd (Tom Holland) már nem a Földön született, és ahogy a telepen minden férfiét, úgy az ő elméjét is sújtja a Zaj, melynek következtében mindenki hallja és látja a többiek fejében megjelenő gondolatokat. Todd a nyilvános gondolatai miatt rettegésben él, ráadásul állandó fenyegetést jelentenek a bolygó őslakosai, akik megöltek minden nőt. Legalábbis ő így tudja a telep Mesterpolgárától (Mads Mikkelsen), aki egyedüliként képes irányítani a zaját, és manipulálni a többiek elméjét. A Mesterpolgár a kitelepülő emberiség második hullámára vár, és amikor az előőrs megérkezik, Viola (Daisy Ridley) személyében Todd választás elé kerül. Vagy alárendeli magát a Mesterpolgárnak, akinek múltját és terveit sötét homály fedi, vagy megnyitja elméjét a könyörtelen igazságnak, és az élete árán is megvédelmezi a lányt, aki látva az őrületet, figyelmeztetni akarja az anyahajót a veszélyre.

 

Ryan közlegény megmentése - Moziverzum, január 17. kedd, 23.50h

A film 11 Oscar-díj jelölésből 5-öt nyert el! 1944. június 6. Semmi sem készíthette volna fel az Omaha Beach-i katonákat az előttük álló csatára. Tele vannak reménnyel és elszántsággal, és egyikük sem tudja, hogy túl fogják-e élni az előttük álló rövid utat a tengerparton. A normandiai partot fürkészve John Miller kapitány úgy érzi, hogy a háború legnagyobb kihívásával néz farkasszemet, amikor át akarja juttatni magát és embereit a pergőtűzön. De a legnehezebb feladat még hátra van. A szövetséges csapatok még alig vetették meg a lábukat Omaha-ban, amikor Miller azt a parancsot kapja, hogy osztagával hatoljon az ellenséges vonalak mögé, találjon meg és hozzon vissza egy embert: James Ryan közlegényt. James a legfiatalabb a négy fivér közül, s egyben az utolsó túlélő is, mivel három testvére néhány nap alatt elesett a háborúban. Amint az osztag egyre mélyebbre hatol az ellenséges területen, Miller kapitány embereinek fejébe szöget üt a kérdés: miért érdemes nyolc ember életét kockáztatni egyért? És miért ér többet ennek a közlegénynek az élete, mint az övéké?