Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Remek este lesz kedden emberek.

Greenland - Az utolsó menedék - Film+, április 4. kedd, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

A kis Valentino - Magyar Mozi TV, április 4. kedd, 21h

Egy fiatalember egyetlen napjába _ egymást áthatva _ történetek sora épül az őt körülvevő világról, amelyre nem tud megfelelő módon reagálni. Sz. László húsz év körüli fiatalember, kocsikísérő egy Pest környéki szövetkezetnél. Egyik nap, minden különösebb elgondolás nélkül, nem adja postára a rábízott hivatalos pénzküldeményt, a tizenötezer forintot. Nem tér vissza munkahelyére, hanem céltalanul útnak indul. Költekezni kezd, azt teszi, ami jólesik, hogy részesüljön mindabból, amiből eddig _ pénzszűke miatt _ kimaradt. Nosztalgiáját egy másfajta élet után mégsem tudja _ egyetlen napra sem _ beteljesíteni, mert nem tud élni a pénz adta lehetőséggel. Estére ugyan " elszórja" az egészet, de ez a nap is éppoly üres és érdektelen marad számára, mint a többi. Aznapi utolsó útja _ önszántából _ a rendőrőrsre vezet.

 

Valan – Az angyalok völgye - M5, április 4. kedd, 21h

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter most, ennyi idő után kénytelen visszatérni a hófödte fenyvesek közé, mert felmerült a gyanú, hogy eltűnt húga holtteste került elő... Izgalmas, feszült alkotás, egyik ígéretes darabja a kortárs, magyar, műfaji filmnek. A filmben végig jelen lévő nyomasztó hangulat, a havas fenyőerdő a skandináv filmek hangulatát idézi. A film 2020-ben két kategóriában _ a legjobb rendezés és a legjobb operatőr _ is Magyar Filmdíjat nyert és szinte minden kategóriában kapott jelölést.

 

Gengszter románc - Filmcafe, április 4. kedd, 21h

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el is rabolja Briant (Justin Bartha), a szellemileg visszamaradt fiút a pszichiátriai intézetből. A rutinmunkának hitt feladat kis híján az őrületbe kergeti, ráadásul bizalmatlan főnöke a nyakára küldi Rickit (Jennifer Lopez), a rideg bérgyilkosnőt. A két teljesen más beállítottságú gengszter persze ki nem állhatja egymást, és ahol csak tudnak, keresztbe tesznek egymásnak.

 

Social Network – A közösségi háló - RTL HÁROM, április 4. kedd, 21h

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), a Harvard diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. Így 2003-ban új ötlettel áll elő, s egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat és alkotóját is.

 

Dzsungelháború - AMC, április 4. kedd, 21h

Nick, az egykori zsoldoskatona új feladatra vállalkozik busás jutalom reményében. Két bányásztársaság vezetője kéri fel arra, hogy toborozzon magánhadsereget és repüljenek egy trópusi szigetre. Feladatuk: rábírni az őslakosságot arra, hogy adják fel földjüket és hagyják, hogy a társaság megkezdje a munkát. Nick röviddel érkezése után szemtanúja lesz annak, hogyan égetnek fel katonák békés falvakat. Rájön, hogy a vérontás tisztességtelen célokat szolgál, ezért meggondolja magát, és átáll a telepesek oldalára, hogy az ő jogaikért harcoljon.

 

Az utolsó akcióhős - Viasat Film, április 4. kedd, 21h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Nyárutó - Viasat3, április 4. kedd, 22h

A tizenhárom éves Henry a világtól elzárkózó, depressziós anyjával él. Miközben a kamaszkor nehézségeivel küszködik, igazából ő a férfi a háznál, aki gondját viseli a rászoruló Adele-nek. Egy nap, az iskola utáni bevásárlás során találkoznak Frankkel. A férfi nem valami bizalomgerjesztő, ám segítségre van szüksége. Meggyőzi őket, hogy fogadják be néhány napra. Hamarosan kiderül, hogy szökött fegyenc, és a rendőrség a nyomában van. A néhány nap, amit együtt töltenek, mindhármójuk életét megváltoztatja.

 

Taxisofőr - Paramount Network, április 4. kedd, 22.10h

Egy elidegenedett, sérült, magányos férfi téveszmék irányította bosszúhadjáratba kezd a manhattani éjszakában.

 

Kamuvőlegény - SuperTV2, április 4. kedd, 23.15h

Karina boldog párkapcsolatot szeretne kialakítani a sikeres, rendező munkatársával, Darek-kal, azonban úgy tűnik, a férfit sokkal inkább érdekli saját maga mint Karina. Karina testvére, Basia az esküvőjére készül, amire a lánynak már nincs kísérője, mivel Darek-kal szakítottak. Karina egy véletlen baleset alkalmával megismerkedik Szymon-nal, a jóképű taxisofőrrel és kitalálja, ő lesz a kísérője az esküvőn, méghozzá Darek-ként bemutatva. A férfi belemegy a játékba és közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Karina megtudja, milyen szálak fűzik Szymon-t a kis Tolek-hez, aki a tehetségkutató nagy felfedezettje.

 

Pánikszoba - Filmcafe, április 4. kedd, 23.20h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

A hazafi - Mozi+, április 4. kedd, 23.20h

Dr. Wesley McLaren a múltban orvosszakértőként dolgozott egy titkos katonai bázison, ahol egy fanatikus megszállott, tesztelés céljából elszabadít egy mesterségesen előállított vírust. Montana állam lakosságának nagy része áldozatául esik a biológiai katasztrófának, köztük McLaren felesége és kisfia is. A megrázó esemény hatására McLaren visszavonul az aktív munkától, és a kislányával vidékre költözik. A katonai célokra kifejlesztett vírust azonban ismét bevetik. A halálos biológiai fegyver hatástalanítása most McLaren-re vár...

 

Nyolc tanú - AXN, április 4. kedd, 23.20h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Viasztestek - Film+, április 4. kedd, 23.30h

Félelem és borzongás vár a Viasztestek között a két neves producer Joel Silver és Robert Zemeckis (Gótika, Szellemhajó) legújabb rémmeséjében. Mikor egy közös kiruccanás során autójuk lerobban, a hat főiskolás barát egy kisvárosban reked valahol az isten háta mögött. A városka egyetlen látnivalója a viaszmúzeum, ahol hátborzongatóan élethű viaszbábok láthatók. Hamarosan kiderül az is, miért tűnnek annyira élethűnek: a város nem az, aminek látszik, a diákoknak pedig menekülniük kell, mielőtt még "szörnyen kreatív" gyilkosok áldozataivá válnának...

 

Az energia - RTL HÁROM, április 4. kedd, 23.30h

Egy csapat telekinetikus és tisztánlátó képességekkel rendelkező fiatal évek óta bujkál a Divízió nevű titkos amerikai kormányhivatal elől, akik egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat kreálnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick Gant (Chris Evans), a másodgenerációs telekinetikus megdöbbenve szembesül egy tini látó, Cassie (Dakota Fanning) jóslatával, aki azt állítja, hogy fontos szerepe lesz az ország felszabadulásában, és Nicket több alternatív verzióban is holtan látta. A győzelemhez azonban meg kell találniuk a szökevény Kirát (Camilla Belle), akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez.

 

2 kaliber - Viasat Film, április 4. kedd, 23.45h

Trench a kábószerellenes hivatal ügynöke, Steadman pedig a haditengerészet nyomozója. Az a feladatuk, hogy beépüljenek a maffia soraiba. Az egyetlen probléma, hogy a kölcsönösen mit sem tud a másik dolgairól. Amikor az útjuk keresztezi egymást, Trench és Steadman nemcsak egymást, olykor saját magukat is átverik, becsapják, miközben igazából a mexikói maffiavezér vezeti meg őket. Amikor rájönnek, hogy a feletteseik kijátszották őket, össze kell fogniuk, hogy élve megússzák a veszélyes kalandot.