Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti telenézéshez.

A vágyak földjén - Viasat3, április 18. kedd, 21h

Eugene Evans (Finn Cole) a nagy világválság idején arról álmodozik, hogy megszökik a texasi kisvárosból, ahol él, amikor felfedez egy sebesült, menekülő bankrablót, Allison Wellst (Margot Robbie). Eugene két tűz közé szorul, mert csábítja a rabló elfogásáért járó jutalom, ám a vonzó bűnöző hölgy még inkább. Hamarosan meg kell hoznia azt a döntést, amely örökre kihat mindenkinek az életére, akit valaha szeretett.

 

12 majom - Moziverzum, április 18. kedd, 21h

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

 

Fábián Bálint találkozása Istennel - Magyar Mozi TV, április 18. kedd, 21h

1918. Fábián Bálint az olasz fronton embert öl, fiai itthon a Krasznába fojtják anyjuk szeretőjét, aki ezután megzavarodik. Hazatérte után Fábián a báró parádés kocsisa lesz. A Tanácsköztársaság idején a báróékat, a megtorlás idején a volt vöröskatonákat védi. Nemigen érti, miért éri őt és a magyarokat ennyi sok szenvedés. Isten talán segítene, ha beszélni lehetne vele.

 

Bíbor folyók 2.: Az apokalipszis angyalai - AMC, április 18. kedd, 21h

Niemans érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos áldozat. A körülötte található ezoterikus jelek és a férfi furcsa, szertartásszerű feláldozása mást sugallnak. Egy templom tövében Reda, a fiatal rendőrkapitány egy Jézusra tökéletesen hasonlító félholt emberre bukkan. Hamarosan ráeszmél, hogy ez az ügy kapcsolatban áll azzal, amelyben egykori rendőrakadémiai kiképzője, Niemans nyomoz. A környéken egyre nő a halálesetek száma. Minden esetben titokzatos, természetfeletti erővel rendelkező szerzetesek ölnek meg látványos módon, ismeretlen embereket, majd nyomtalanul eltűnnek. Niemans és Reda felfedezik, hogy mindegyik áldozat keresztneve és foglalkozása megegyezik valamelyik apostoléval. A vallástörténeti szakértő, Marie segítségével próbálják meg leleplezni ezt az elképesztő összeesküvést.

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - RTL HÁROM, április 18. kedd, 21h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják - Filmcafe, április 18. kedd, 21h

1942: A Harmadik Birodalom fénykora. A londoni cseh ellenállás megtervezi a második világháború legambiciózusabb katonai műveletét: az Anthropoidot. Két fiatal katonát, Jozef Gabcikot és Jan Kubis-t Prágába küldik, hogy meggyilkolják a legkegyetlenebb náci vezért, Reinhard Heydrich-t, az SS vezetőjét és a "végső megoldás" fő szervezőjét.

 

Saul fia - M5, április 18. kedd, 21h

1944, Auschwitz-Birkenau. A náci koncentrációs táborban folyik a foglyok megsemmisítése. A halálra szántakat előbb elgázosítják, majd elégetik. A foglyokból álló Sonderkommando tereli be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, viszi át a holttesteket a krematóriumokba, takarítja ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállítja ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai és lelki nyomás miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesülnek, a többi táborlakótól elkülönítve laknak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezik őket. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

 

Wanted - Mozi+, április 18. kedd, 21.15h

Wes nyugtatókon él és rabszolgaként dolgozik egy irodában. A főnöknője rendre megalázza, a barátnője pedig félrelép a legjobb barátjával. Egyik nap azonban találkozik egy szexis lánnyal, aki nemcsak elmondja neki, hogy a rég elfeledett édesapját megölték, hanem egy lövöldözés során megmenti az életét. Kiderül, hogy az apja egy titkos társaság tagja volt, amely a világ egyensúlya felett őrködik. Ők azok, akik végeznek a világra veszélyes emberekkel. És most eljött az idő, hogy Wes az apja nyomdokaiba lépjen. Ám ő rájön, hogy a nemes eszmék mögött más érdekek húzódnak meg...

 

Viharsziget - Paramount Network, április 18. kedd, 22h

Amikor Teddy Daniels U.S. Marshal (DiCaprio) az elmebeteg bűnözők Shutter Island-i elmegyógyintézetébe érkezik, a kezdetben rutinmunkának látszó nyomozás vérfagyasztó fordulatot vesz. Teddy egyre rémesebb dolgokat derít ki a szigetről, és megtanulja, hogy vannak helyek, ahonnan nincs kiút.

 

A túlélés ára - Film Mánia, április 18. kedd, 22.40h

Lucast, a 14 éves fiút már beszippantotta a washingtoni bűnözés, és szeretné elkerülni, hogy 10 éves öccse is hasonló sorsra jusson. Amikor egy afganisztáni veterán költözik a környékükre, a fiú számára remek lehetőség nyílik.

 

Zéró páciens - Viasat Film, április 18. kedd, 22.45h

Világméretű járvány tör ki, melynek során a fertőzött emberek rendkívül erőszakossá válnak, ráadásul mintha már nem is értenék az emberi nyelvet. Egy embert különleges képességgel áldottak meg, ő ugyanis beszéli a vírushordozók új nyelvét, így nagy segítségére lehet a túlélőknek abban, hogy megtalálja a vírus eredetét, azaz a zéró pácienst, illetve ezáltal a gyógymódot is.

 

A túlélő - AMC, április 18. kedd, 22.50h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Libiomfi - Magyar Mozi TV, április 18. kedd, 23.05h

A film egy színházi rendezőről szól, aki egyáltalán nem ért a színházhoz és egyébként komplett őrült. A témát Liebe Attila története ihlette, aki Ózdon egy színjátszókört vezetett fiataloknak, és a nagy tanítás közben megfojtogatta növendékeit. E film Libi bácsija az általa feldolgozott Micimackó című darabot szeretné színre vinni, de ez a Micimackó nem az a Micimackó, amit mi ismerünk, az "elwaltdisneysedett", hamis light Micimackó, mert ő vérvalóságot akar, hogy az ő állatfigurái igazán állatok legyenek. A film műfaja: tragikomikus szoció-mese-musical.

 

Tőzsdecápák - Mozi+, április 18. kedd, 23.25h

Gordon Gekko szerint a világon pénzért bármi megvásárolható, neki semmi sem drága, semminek nincs értéke, csupán egyetlen dolog érdekli: a siker. Egy fiatal, nagyra törő alkalmazottja, Bud Fox kísértetiesen emlékezteti egykori önmagára, ezért tanítványául fogadja. Bud kezdetben isteníti mesterét, és mindent megtesz, hogy ellesse a mindenhol diadalmaskodó tőzsdemágus titkait. Csak későn jön rá, hogy Gekko alattomosan átverte, és ha meg akarja úszni a börtönt, csapdába kell csalnia dörzsölt ellenfelét...

 

Sivatagi cápák - Film+, április 18. kedd, 23.30h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...