Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A tévézéshez ma ezek lesznek a legjobbak.

Gran Torino - Viasat Film, május 16. kedd, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Hajsza a föld alatt - RTL HÁROM, május 16. kedd, 21h

Walter (Denzel Washington) a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítója. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt, Ryder (John Travolta), a vezetőjük azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat. Tizenkilenc ártatlan ember élete a tét, és Ryder csak Walterrel hajlandó tárgyalni, ráadásul neki kell leszállítania a váltságdíjat.

 

Még egy kis pánik - Viasat3, május 16. kedd, 21h

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagysikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától _ legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra térhet.

 

A tökéletes gyilkos - M5, május 16. kedd, 21h

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül. Egy bűntény helyszínelésénél a biztonsági kamera felvételén felfedezi Petrát, a lánya barátnőjét, aki a halálakor is vele volt. Kamenár azt hiszi, Petra a felelős a lánya halááért. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, és mindenáron ki akarja deríteni, valóban Petra volt-e a bűnös. Miközben a lányt fogvatartja, tökéletesnek látszó gyilkosságok kerülnek a látóterébe...

 

Falfúró - Magyar Mozi TV, május 16. kedd, 21h

Géza lakótelepen lakik feleségével és két kisgyermekével. Egy napon, talán a szomszédban véletlenül megismert könnyűvérű nő hatására, elege lesz a kötöttségekből, felmond a munkahelyén, független akar lenni. Divatos vállalkozásba kezd: falfúró lesz. A lakótelepen egy fényképalbumról beszélnek, amelyben az unatkozó lakótelepi kismamák és feleségek meztelen fényképei láthatók...

 

A gépész - Filmcafe, május 16. kedd, 21h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Boszorkányvadászok - Mozi+, május 16. kedd, 21h

Miután gyerekként rákaptak a vér ízére, János (Jeremy Renner) és Júlia (Gemma Arterton) önbíráskodó bosszúállók lettek, a megtorlás elszánt angyalai. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük. Muriel (Famke Janssen), a boszorkányok királynője szembesíti őket múltjukkal, amiről semmit sem tudtak. A kétségbeesett testvérek nem is sejtik, hogy milyen szerepet szántak nekik egy szörnyű tervben...

 

Aki bújt, aki nem - Film Mánia, május 16. kedd, 21h

Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) vidáman hajtanak hazafelé a tavaszi szünetben, amikor egy teherautó kis híján leszorítja őket az útról. Éppen túlteszik magukat az ijedtségen, amikor egy templom mellett elhaladva észreveszik az ámokfutó furgont. De ez még nem minden! A kocsitól nem messze feltűnik egy titokzatos, sötét alak, aki egy lepedőbe csavart tetemet dob be a csatornába. És itt kezdődik a testvérpár végeláthatatlan menekülése a félelmetes, emberevő lény elől. Vajon ki siet a segítségükre? A tébolyult macskás nő, vagy a rendőrőrsről valaki?

 

A kód neve: Merkúr - Film+, május 16. kedd, 21h

Art Jeffries (Bruce Willis), a kiábrándult és kiégett FBI-ügynök az idegösszeomlás szélén áll egy évekig húzódó ügy kudarca miatt. Rutinfeladatai során Simon, a kilencéves autista fiú eltűnésének ügyében kell kutatnia, akinek a szüleit megölték. Art hamar rátalál a rettegő Simonra és úgy érzi, hogy a fiú rokonlélek. Mindent megtesz, hogy segítsen neki, és amikor Simon életére törnek, rájön, hogy az amerikai hadsereg áll a rejtélyes ügy hátterében. A fiú ugyanis megfejtette a hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt, és a katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes (Alec Baldwin) nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, május 16. kedd, 21.10h

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripley-re, akinek az utolsó pillanatban sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol...

 

Bridget Jones naplója - SuperTV2, május 16. kedd, 22.15h

Helen Fielding regénye alapján! Az újév kezdetén Bridget úgy dönt, kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. Miközben barátai, Jude, Sharon és Tom reménytelen tanácsokkal traktálják, Bridget azon veszi észre magát, hogy két férfi között hánykolódik. Az egyik az elbűvölő, szexi, de veszélyes főnöke, Daniel Cleaver, a másik Mark Darcy, a család régi barátja, aki kezdetben tartózkodónak és unalmasnak tűnik, míg fel nem tárul az igazi énje. Bridget naplója rögzíti kaotikus élete irányítására és belső tartása kifejlesztésére tett sikertelen kísérleteit. Ahogy az elképesztő dilemma tovább bonyolódik, Bridget rájön, hogy elnyomhatatlan érzéke van arra, hogy túlélje az őt körülvevő káoszt...

 

Hazárdjáték - Viasat3, május 16. kedd, 23h

Jim Bennett egy megbecsült, köztiszteletben álló egyetemi professzor, akinek van egy sötét titka, szenvedélyes szerencsejátékos. Amikor súlyos adósságba keveredik, sajátos üzletet köt, egy gengsztertől kér kölcsön, és az életét ajánlja fedezetnek. A férfi belép a tiltott, föld alatti világba, miközben az uzsorás Frank apai érdeklődéssel figyeli sorsának alakulását. Miközben Jim kapcsolata egyre jobban elmélyül az egyik diákjával, nagy kockázatot kell vállalnia, hogy kapjon egy új esélyt.

 

Csapda - RTL HÁROM, május 16. kedd, 23.15h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban - Paramount Network, május 16. kedd, 23.20h

Miután tanúja lesz, ahogyan a bátyját és egyben mentorát egy brutális rúgással egy életre lebénítja ellenfele, Kurt Sloan bosszút esküszik. Kurt talál egy idős harcost, aki megtanítja neki a Muay-Thai módszereit. Kurt megtanulja, hogyan bírja ki a legrosszabb fizikai bántalmazást is és kihívja Tong Pot, a bajnokot. Kezdetben Kurt vesztésre áll, de gyors mozdulatainak köszönhetően ugyanabban a helyzetben találják magukat, amiben Kurt testvére is megkapta a végzetes ütést.

 

Hanna - Gyilkos természet - Film+, május 16. kedd, 23.25h

Hanna (Saoirse Ronan) látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissával találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról.

 

Bőrnyakúak - AMC, május 16. kedd, 23.25h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.