Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd este tévés kínálata.

A ferde ház - Viasat2, július 18. kedd, 20h

Agatha Christie krimijéből készült adaptáció. A milliomos családfőt, Aristide Leonidest megmérgezik otthonában. A tettes valószínűleg népes családjának egyik tagja lehetett. A családfő unokája, Sophia kéri meg az ifjú Charlest, hogy folytasson nyomozást az ügyben. Egy olyan családban, ahol mindenkinek vannak sérelmei az elhunyttal és egymással szemben, nem könnyű megtalálni a gyilkost…

 

Penge 2. - RTL HÁROM, július 18. kedd, 21h

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újra összehívja a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest.

 

Hitchcock - M5, július 18. kedd, 21h

Alfred Hitchcock minden idők egyik legnagyobb rendezője, a hátborzongató filmek királya. Szinte mániákusan vonzódott a szőke színésznőkhöz, akiknek hűvös szépsége ott kísért a filmjeiben, mégis egyetlen nőhöz fűzte igazán szoros kapcsolat. Alma Reville egy életen át a felesége volt, és a legnagyobb befolyást gyakorolta rá. Hiszen nemcsak férj és feleség voltak, de alkotótársak is. Hitchcock élete legnagyobb dobására készül. Egy elhagyatott motelben élő, skizofrén gyilkos történetét akarja filmre vinni.

 

A szökevény - AMC, július 18. kedd, 21h

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

 

Taxi 2. - Mozi+, július 18. kedd, 21h

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban...

 

Több mint testőr - Filmcafe, július 18. kedd, 21h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

 

Vakszerencse - Film Mánia, július 18. kedd, 21h

A meggazdagodás egyik sajátos módja az internetes szerencsejáték. Ennél már csak az internetes hazárjáték üzemeltetése nyereségesebb. A milliárdos Ivan Block rámenős és veszedelmes fickó, aki Costa Ricáról irányítja a szerencsejáték vállalkozását, és mindenre képes, hogy minden buliból nyertesen kerüljön ki. Ebben a legfőbb segítője, a hűséges cégvezetője, Rebecca. Ám feltűnik a színen a princetoni egyetemista és szerencsejátékos Richie, aki úgy érzi, hogy átverték, és most szembe akar nézni Blockkal.

 

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - Film+, július 18. kedd, 21h

Allan Trumbull (Morgan Freeman), az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet gyanúsítottja nem más, mint az elnök biztonsági főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök megszökik, hogy kiderítse, kik állnak a merénylet hátterében és mire készülnek. Egyedül apjára, Clayre (Nick Nolte) számíthat, akit hosszú évek óta nem látott. Hamarosan rájön, hogy a játszma már nem csak a hírnevéről, és az elnök életéről szól, hanem az egész ország jövője a tét.

 

A gyilkos médium - Film Mánia, július 18. kedd, 22.40h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és a fiatal asszisztensét jelentő Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról. Simon Silver, a legendás vak médium harminc évig tartó, rejtélyes távolléte után újra a figyelem középpontjába kerül, és alapos fejtörésre készteti az ortodox tudomány híveit valamint a hivatásos szkeptikusokat egyaránt. Tom egyre megszállottabban érdeklődik Silver iránt, akinek mágneses ereje az újabb és újabb megmagyarázhatatlan események szaporodásával fokozódik. Miközben az asszisztens közelebb kerül a médiumhoz, a feszültség egyre csak nő, és az idő előrehaladtával Tom világnézete gyökeres változáson megy keresztül.

 

Zaklatás - Viasat Film, július 18. kedd, 22.50h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi több, előléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll, és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll, és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.

 

Rendőrakadémia 3. – Újra kiképzésen - Viasat6, július 18. kedd, 22.55h

Mahoney, Hightower, Tackleberry és társaik visszatérnek, hogy eleget tegyenek életük egyik legfontosabb megbízatásának és megpróbálják megmenteni az akadémiát. Az állam nehéz anyagi helyzete ugyanis arra kényszerítette a kormányzót, hogy a két rendőrakadémia közül az egyiket zárassa be. Hogy melyiket éri el a szomorú vég, azt egy szigorú vizsga alapján akarják eldönteni. Kérdés, hogy a jólelkű Lassard kapitány, aki hajlamos volt boldog-boldogtalant örömmel fogadni intézményében, vajon most képes lesz-e megmutatni a vetélytársaknak, hogy a sokszor idétlen, kétbalkezes kadétokból képzett zsaruk csodákra is képesek. Ebben próbál meg segíteni neki a már végzett kadétok csapata, akik igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az ellenfél alattomos tervei meghiúsuljanak és segítségükkel a friss újoncok megvédjék az iskola jó hírét.

 

Swing - SuperTV2, július 18. kedd, 22.55h

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?

 

Hitman: A 47-es ügynök - Mozi+, július 18. kedd, 22.55h

A 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel (Zachary Quinto), amikor mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog...

 

Pokoli küldetés - Film+, július 18. kedd, 23.25h

A gyönyörű Samantha O'Hara (Megan Fox) egy zsoldoscsapat vezetője, aki szívesen vállal el veszélyes feladatokat Afrika távoli részein, ha azt jól megfizetik a csapatának. Kiszabadítanak túszokat, elhoznak értékes zsákmányt, és olykor önzetlenül kiszabadítanak védtelen foglyokat. A meló sose könnyű, de ezúttal egy csapat iskolás lánnyal kell menekülni a lázadók serege elől. Ráadásul nem csak a bosszúszomjas lázadók jelentik az egyetlen veszélyt, hanem a kiéhezett ragadozók, és a csapaton belüli bizalmatlanság is veszélyeztetik az akció sikerét. Amikor a kimentésre küldött helikoptert lelövik, a csapat csapdába esik egy oroszlán farmon. Nem is sejtik, hogy a lázadók jelentik a legkisebb problémát, és hamarosan szembe kell nézniük a feldühödött, emberevő oroszlánok hordájával is.

 

Bújócska - Filmcafe, július 18. kedd, 23.25h

Dr. Richard Goodman nemrégiben özvegyült meg. A pszichiáter a kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen elvesztésén. Emily azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket. Apja megkéri egykori tanítványát, Dr. Katherine Carsont, hogy segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak. Több hónapos kezelés után Goodman úgy dönt, hogy New Yorkból egy csendes kisvárosba költöznek. Ám ez sem javít a helyzeten, sőt, Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja társaságában, aki élvezettel játssza halálos játékait.

 

A texasi láncfűrészes: Az örökség - AMC, július 18. kedd, 23.25h

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.