Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd este sem lehet rossz, ha tévés.

Howards End - Szellem a házban - M5, szeptember 12. kedd, 21h

Három egymástól különböző társadalmi réteg nagy találkozása a századforduló Angliájában nem egy könnyű játszma az élet sakktábláján. Egy ódon angol kúria repkénnyel befutott falai között különös események zajlanak. A zavartalannak tűnő nyugalom csak látszólagos. Két család sorsa fonódik össze olyan kuszán, hogy lassacskán már senki nem ismeri ki magát benne. Szerelem, csalódás, hiú vágyak és hazug remények kötik őket össze eltéphetetlenül. A magukat arisztokratának valló viktoriánus kapitalista Wilcox család, akiknek a pénz a mindenük, a felvilágosult, humanista Schlegel család és a megélhetésért küzdő Bast család harca jelenik meg kíméletlenül. A Schlegel nővérek megpróbálják letörni a Wilcoxok büszkeségét és rávenni őket, hogy segítsék a Bast családot. E. M. Forster regénye nyomán Ruth Prawer Jhabvala

 

22 mérföld - Mozi+, szeptember 12. kedd, 21h

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az oda vezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor kiiktatására törnek – bármi áron.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, szeptember 12. kedd, 21h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....

 

Penge: Szentháromság - RTL HÁROM, szeptember 12. kedd, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

A detonátor - Viasat Film, szeptember 12. kedd, 21h

Sonni Griffith, a CIA titkos-ügynöke egyedül érkezik Lengyelországba, hogy elfogjon egy fegyverkereskedőt. Amikor azonban a célpont leleplezi, Griffith a börtönben találja magát, ahonnan gyorsan kihozza a CIA és egy új feladatot bíz rá, azaz vissza kell kísérnie Nadia-t, a gyönyörű orosz nőt Amerikába. Ám Griffith hamarosan rádöbben, hogy a nőre ugyanaz a fegyverkereskedő vadászik, akit ő is le akart leplezni, s ellenfele bármire képes, hogy kiszedje Nadia-ból, hogy hová rejtette el azt a 30 millió dollárt, amiből a férfi vehetne egy atombombát. Amikor pedig egy besúgó a CIA-nál felfedi Griffith és Nadia rejtekhelyét, egymaguknak kell szembeszállniuk a fegyvernepperrel, hogy életben maradjanak, és megmentsék a világot.

 

Angyalok városa - Filmcafe, szeptember 12. kedd, 21h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Machete gyilkol - Film Mánia, szeptember 12. kedd, 21h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

Nico - Film+, szeptember 12. kedd, 21h

Nico Toscani (Steven Seagal) nyomozó maga a megtestesült titok: olasz származású bevándorló, aki Chicagóban nőtt fel, Japánban sajátította el a harcművészetet, dolgozott a CIA-nak, megjárta Vietnamot, szerető férj és apa. Amikor azonban megtudja, hogy hatalmas kábítószer-szállítmány várható, nem tud leállni. Anyag helyett azonban robbanószert találnak, méghozzá olyan típusút, amit Nico még Vietnamból ismer. Ezért is éri olyan váratlanul főnökei döntése: a gyanúsítottakat elengedik, Nicótól pedig elveszik az ügyet, aztán szolgálati fegyverét és rendőrjelvényét is. Nico persze felveszi a kesztyűt.

 

Hellbound - Út a pokolba - Film Mnáia, szeptember 12. kedd, 22.55h

Egy jogar, mely királyi vérbe mártva korlátlan hatalmat biztosít a sátánnak, s melyet Oroszlánszívű Richárd _ megmentve gyermeke életét _ kilenc darabra tört. Egy XX. századi ármánykodó régészprofesszor, aki maga a sátán, s aki mindent elkövet, hogy a jogart összerakva korlátlan hatalma legyen. Egy gyönyörű és intelligens asszisztensnő, aki a nagy király leszármazottja. És két chicagói zsaru, akik alaposan belekeverednek az ügybe, s döbbenten tapasztalják, hogy senkit és semmit nem kímélő ellenfelüket, a professzort nem fogja a golyó. Pedig az egyik zsarunak felettébb nagy szüksége volna egy hatékony fegyverre _ nála van a jogar hiányzó, kilencedik darabja.

 

Válogatott gyilkosok - Mozi+, szeptember 12. kedd, 23h

Danny Bryce különleges ügynök az angol titkosszolgálatnál dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ám mégsem élvezheti a nyugalmat, ugyanis az egykori mentorát elrabolták. A férfi vonakodva bár, de újra aktivizálja magát. Nincs könnyű feladata. Ahhoz, hogy kiszabadítsa Hunter-t, három profi bérgyilkoson keresztül vezet az út, először velük kell végeznie. Ráadásul Spike ügynököt is megkapja a nyakába. Földrészeken átívelő, veszélyes hajsza veszi kezdetét...

 

Törvénytisztelő polgár - Moziverzum, szeptember 12. kedd, 21h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

Woyzeck - Magyar Mozi TV, szeptember 12. kedd, 23.05h

Woyzeck, a váltóőr a sínek között álló bódéban tölti napjait. Az Orvos kísérletnek veti alá: állandóan borsót kell ennie. Woyzeck feladatai közé tartozik az állomásfőnök, a Kapitány borotválása, aki hangszórókon keresztül ellenőrzi és irányítja őt. Woyzeck élettársa és közös gyerekük anyja Marie. A Rendőr a kocsmában szemet vet a fiatalasszonyra. Woyzeck érzi, hogy megcsalják, ezért nem megy többé haza. A Kapitány és az Orvos is célozgatnak arra, hogy a felesége hűtlen lett hozzá. Woyzeck Marie-ért indul, hogy a sötét, hideg vízparton helyreállítsa a világ rendjét...

 

Kéjlak - Filmcafe, szeptember 12. kedd, 23.10h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

 

Az árnyékember - Film+, szeptember 12. kedd, 23.10h

Amikor a CIA. néhány renegát ügynöke egy vegyi fegyvert próbál kicsempészni Amerikából, az exügynök Jack Fostert (Steven Seagal) használják hordozónak. Az akkor még mit sem sejtő Jack Európába utazik, ahol egy titokzatos ügynök elrabolja a vele tartó lányát. Gyermeke kiszabadítása érdekében Jacknek át kell verekednie magát egy nemzetközi kémszervezet veszélyekkel teli világán, ahol minden sarokban ellenség leselkedik, és a barátokra sem számíthat többé.

 

Végképp eltörölni - Viasat3, szeptember 12. kedd, 23.20h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Rossz hold - AMC, szeptember 12. kedd, 23.20h

Vérfarkas pusztít az Amazonas erdeiben. Ted (Michael Paré) súlyos sérülések árán végez a pokoli teremtménnyel, amely lemészárolta expedícióját. Sose gondolta volna, hogy ez a borzasztó torzszülött nemcsak rémtörténetekben létezik. Hazaérkezve abban reménykedik, hogy a szörnyűségeket elfelejtheti, ám egy éjszaka, éppen teliholdkor a kisvárosban életre kel a gyilkos bestia és sorra szedi áldozatait. Ted húga és fia nem is sejtik, hogy a szörnyűség mögött milyen irtózatos titok rejlik.