Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedd este is tévéznél, ezekből válogathatsz.

Jack Ryan: Árnyékügynök - Viasat3, december 12. kedd, 21h

Jack Ryan látszólag csak egy a sok New York-i banki elemző közül, ám valójában a CIA-nak dolgozik, a veterán ügynök, Thomas Harper keze alatt. Véletlenül egy pusztító terrorista terv nyomára bukkan, az egyik orosz oligarcha pénzügyi manipulációk révén padlóra akarja küldeni az amerikai gazdaságot, hogy ezáltal globális káoszt robbantson ki. Kiderül, hogy csak Ryan tudja megakadályozni a terrorakciót. Így Harper segítségével veszélyes akcióba kell, amelybe a menyasszonya is belebonyolódik.

 

Tökéletes célpont - AMC, december 12. kedd, 21h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

 

Cloverfield Lane 10 - Moziverzum, december 12. kedd, 21h

Michelle (Mary Elizabeth Winstead), mialatt pánikba esik és próbál megfutamodni komoly kapcsolata elől, autóbalesetet szenved. Ám mikor felébred nem egy kórházban találja magát, hanem egy földalatti ablaktalan helységben, egy matracon, láncra verve. "Fogvatartója", Howard (John Goodman) elmondása szerint azonban nem rabolta el. Ellenkezőleg, megmentette az életét, mialatt a bolygót megtámadták a "marslakók" és az ezt kiváltó sugárzás miatt a földfelszín lakhatatlanná vált. Michelle természetesen kételkedik és annak ellenére is a szökésen járnak a gondolatai, hogy a bunker másik túlélője, Emmett (John Gallagher Jr.) is megerősíti Howard történetét.

 

Az eltűntek - Viasat Film, december 12. kedd, 21h

A fiatal és elszánt Maggie elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, december 12. kedd, 21h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

A kárhozottak királynője - Filmcafe, december 12. kedd, 21h

Lestat (Stuart Townsend), a nyughatatlan vámpír feléled több évszázados álmából. A XXI. században a rockzene világában találja meg érvényesülése útját. A hirtelen feltörő rocksztárt világszerte ünneplik. Ébredésének hírére megjelennek az ellenségek is. Közülük is a legnagyobb, a vámpírok királynője, Akasha (Aaliyah), aki minden áron meg akarja szerezni magának Lestat szerelmét és vérét.

 

Nico - Film+, december 12. kedd, 21h

Nico Toscani (Steven Seagal) nyomozó maga a megtestesült titok: olasz származású bevándorló, aki Chicagóban nőtt fel, Japánban sajátította el a harcművészetet, dolgozott a CIA-nak, megjárta Vietnamot, szerető férj és apa. Amikor azonban megtudja, hogy hatalmas kábítószer-szállítmány várható, nem tud leállni. Anyag helyett azonban robbanószert találnak, méghozzá olyan típusút, amit Nico még Vietnamból ismer. Ezért is éri olyan váratlanul főnökei döntése: a gyanúsítottakat elengedik, Nicótól pedig elveszik az ügyet, aztán szolgálati fegyverét és rendőrjelvényét is. Nico persze felveszi a kesztyűt.

 

A kísérlet - Film Mánia, december 12. kedd, 22.45h

Egy kutatócsoport pszichológiai kísérletet folytat. Önként jelentkezőkből választják ki azt a huszonhat embert, akik részt vesznek a börtönben zajló kéthetes kísérletben. Ennek során a részvevőket két csoportra osztják: a rabokra és az őrségre. Az őröknek nincs más dolguk, mint betartatni a szabályokat, ám erőszakhoz sem ők, sem a rabok nem folyamodhatnak, különben vége a kísérletnek. Az emberek idővel egyre jobban beleélik magukat a szerepükbe, és a börtönben szép lassan elszabadul a pokol. Valós történet, a Stanford Egyetemen végrehajtott hírhedt kísérlet alapján.

 

Kolorádó Kid - Magyar Mozi TV, december 12. kedd, 22.45h

1959. augusztusában, a pesti flaszteren Kreuzer Béla és társai különböző csínyekkel jutnak extra jövedelemhez, de nem ezért van a nyomukban az állambiztonság, hanem korábbi, városi gerillakénti szerepvállalásukra kíváncsiak a szervek. Egymásra torlódó árulások szegélyezik Kreuzer (szerepében: Nagy Zsolt) útját, de ő minden határon túl igazolni próbálja a tételt, hogy 'a vagány elpusztíthatatlan'. Hogy sikerül, vagy sem, azt a film végén tudjuk meg.

 

Alienoid - AMC, december 12. kedd, 22.50h

Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással szemben. Az egész Föld veszélybe kerül, amikor a rabok vezetője kiszabadul, a katasztrófát egyedül egy mágikus tőr akadályozhatja meg. A jelenben és 600 évvel ezelőtt egyaránt folytatódó hajsza szövetségre készteti a különböző világokból származó harcosokat.

 

Fűrész II. - Filmcafe, december 12. kedd, 21h

Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében _ itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz.

 

Tökéletes bűnözők - Film+, december 12. kedd, 21h

A.J., Gordon, John Rahway és a társaik notórius bűnözők. Olyan gengszterek, akik újra és újra zavarba hozzák a zsarukat a tökéletesen megtervezett és óraműszerű pontossággal kivitelezett bankrablásaikkal. Nincs olyan széf, amely biztonságban lenne tőlük. A csapat ezúttal minden addiginál nagyobb dobásra készül, melynek tétje nem kevesebb, mint huszonötmillió dollár megszerzése. Mint korábban, most is tökéletesen előkészítenek mindent, ám tervüket megzavarja egy megszállott zsaru. Jack Welles (Matt Dillon), a kemény detektív mindenre hajlandó, hogy elkapja a díszes társaságot.

 

A lopás művészete - Paramount Network, december 12. kedd, 23.15h

Egy rablásból élő testvérpár utolsó akciójuk keretében egy felbecsülhetetlen értékű könyvet szeretne eltulajdonítani.

 

Csernobil 1986 - SuperTV2, december 12. kedd, 23.25h

Miután újra találkozik elveszett szerelmével, a tűzoltó Alekszej visszavonul, hogy új életet kezdjen, a csernobili katasztrófa azonban váratlanul ismét veszélybe sodorja.

 

Mobil - RTL HÁROM, december 12. kedd, 23.30h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. Jessica (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából _ és mindketten veszélyben vannak.

 

Becstelen brigantyk - Mozi+, december 12. kedd, 23.45h

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak azonban sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés közben Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, amelyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben pedig Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja...