Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd este is érdemes bekapcsolni a készüléket.

Csúcshatás - AMC, január 16. kedd, 20h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

A Pál utcai fiúk - M5, január 16. kedd, 21h

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére- rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az "ellenséges" támadásra. Bokát választják vezérül. A többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az "ellenség" által elrabolt grund-zászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új "főhadnagyi" rangjának, ájultan esik össze. Boka visszatér a grundra, ahol a fatelep őrétől megtudja, hogy rövidesen bérház épül a grund helyén. Zokogva búcsúzik a grundtól, amelyért Nemecsek az életét áldozta, és amely a gondtalan gyermekkor egy darabját jelentette. Molnár Ferenc világhírű regényének filmváltozata. A film 1969-ben a Magyar Játékfilmszemlén a közönség díját nyerte, és jelölték a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra.

 

Riddick - RTL HÁROM, január 16. kedd, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Klónok - Moziverzum, január 16. kedd, 21h

Egy tudós képes lemásolni az emberi tudatot, és áttölteni egy mesterséges robottestbe, létrehozva ezzel a címbéli, intelligens, öntudattal rendelkező replikákat.A technológia persze még gyerekcipőben jár, nem is beszélve arról, hogy rengeteg morális kérdést vet fel – ám amikor a főhős váratlanul elveszíti autóbalesetben szeretett feleségét (Alice Eve) és a gyermekeit, elhatározza, hogy hazaviszi a munkát, és otthon, teljes titokban, a saját szakállára dolgozva tökéletesíti a replika-technológiát: feltámasztja a családját! Az egyszerre bizarr és torokszorítóan érzelmes sci-fi rendezője Jeffrey Nachmanoff, aki korábban a Homeland, a Chicago Fire és más sorozatok epizódjain dolgozott direktorként, de ő írta annak idején a Holnapután című öko-katasztrófafilm forgatókönyvét is.

 

Fortress 2.: Pokoli űr - Viasat Film, január 16. kedd, 21h

John Brennick az egyetlen, aki képes volt megszökni a diktatorikus kormányzat földalatti börtönéből. Ezúttal azonban valóban lehetetlennek tűnik a szökés: állandóan figyelik, a testébe riasztót ültettek.

 

Predator - A ragadozó - Mozi+, január 16. kedd, 21h

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, január 16. kedd, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

The Expendables - A feláldozhatók - Film+, január 16. kedd, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Grease - SuperTV2, január 16. kedd, 22.25h

Jim Jacobs és Warren Casey nagysikerű musicalje alapján! Nyaralás közben találkozott a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olsen, akkor kezdődött a két fiatal szerelme. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, hogy többé sosem látják egymást. Ősszel a gimnáziumban azonban újra összefutnak, s kiderül, hogy milyen galibát okozhat, ha a gimi szívtiprójának könnyű nyári kalandja váratlanul felbukkan az iskolapadban…Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway produkción alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock 'n roll aranykorának!

 

A túlélő - Film Mánia, január 16. kedd, 22.45h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Pokoli küldetés - Film+, január 16. kedd, 23h

A gyönyörű Samantha O'Hara (Megan Fox) egy zsoldoscsapat vezetője, aki szívesen vállal el veszélyes feladatokat Afrika távoli részein, ha azt jól megfizetik a csapatának. Kiszabadítanak túszokat, elhoznak értékes zsákmányt, és olykor önzetlenül kiszabadítanak védtelen foglyokat. A meló sose könnyű, de ezúttal egy csapat iskolás lánnyal kell menekülni a lázadók serege elől. Ráadásul nem csak a bosszúszomjas lázadók jelentik az egyetlen veszélyt, hanem a kiéhezett ragadozók, és a csapaton belüli bizalmatlanság is veszélyeztetik az akció sikerét. Amikor a kimentésre küldött helikoptert lelövik, a csapat csapdába esik egy oroszlán farmon. Nem is sejtik, hogy a lázadók jelentik a legkisebb problémát, és hamarosan szembe kell nézniük a feldühödött, emberevő oroszlánok hordájával is.

 

Széttörve - Filmcafe, január 16. kedd, 23h

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető. Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével _ és a körülötte lévőkkel _ miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak.

 

Sin City: Ölni tudnál érte - AMC, január 16. kedd, 23.05h

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

 

Disznó - Mozi+, január 16. kedd, 23.15h

Rob, a remete gombász elszigetelt életet él a Portland melletti erdőkben malacával. Egy este azonban a disznót elrabolják, Robot pedig alaposan helyben hagyják. A bosszúszomjas férfi ezért kénytelen visszatérni Portland városába, ahol közel 15 éve nem járt. Küldetésében Amir, az összekötője lesz segítségül, aki igyekszik nevet szerezni magának a gomba business-ben. Robnak eljött tehát az ideje, hogy szembenézzen múltjával, miközben egykori kapcsolatait felhasználva igyekszik szeretett állatának a nyomára bukkanni.

 

Nyomás! - Paramount Network, január 16. kedd, 23.15h

A fekete komédia bővelkedik váratlan fordulatokban és találkozásokban, valamint a tiszteletlen poénokban és vaktában elsütött revolverekben. Ha Quentin Tarantino most lenne fiatal, valószínűleg ezt a filmet csinálná meg a Ponyvaregény helyett. Simon egy közértben pénztáros és részmunkaidős kábítószer-kereskedő: egy szép szombat este sikerül meggyőznie kolléganőjét, Ronnát, hogy vegye át a helyét egy kicsit, mert neki sürgős buliznivalója van Vegasban. A lánynak pénz kell, és ezért nemcsak a műszakot veszi át, hanem Simon titkos üzleteibe is beavatkozik. Aztán közbejön néhány apróbb baleset: így, amikor Ronna éppen a rá vadászó díler elől menekül, Simon egy topless bárban csinál botrányt - és őt a lokál tulajdonosa veszi üldözőbe. A történetbe még belekeveredik egy szappanopera két sztárja, akire egy fura szex-kalandokra mindig kész rendőr veti ki hálóját - az ő fő perverziója egyébként az, hogy lábasokkal ügynököl. A szálak végül összefutnak, de csak még nagyobb gubanc lesz belőlük!