Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd este ezek a filmek ültetnek a tévé elé.

A 657-es járat - Viasat3, február 6. kedd, 21h

A film egy kétségbeesett apa történetét meséli el, aki lánya orvosi kezelésére igyekszik elegendő pénzt összegyűjteni. Belemegy egy kaszinó kirablásába, ám a dolog rosszul sül el, így társaival kénytelenek elrabolni egy buszt.

 

V mint vérbosszú - Filmcafe, február 6. kedd, 21h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

Túl mindenen - RTL HÁROM, február 6. kedd, 21h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

 

Capone - Moziverzum, február 6. kedd, 21h

10 éves börtönbüntetése letöltése után Al Capone-t szabadon engedik, hogy száműzetésben éljen Floridában. Korábbi hatalmától megfosztva, szifiliszben megbetegedve, minden barátját és szövetségesét elvesztve felidézi súlyos bűnözői múltját és a Chicago utcáin az ő parancsára elkövetett brutális bűncselekményeket.

 

A szellemhajó - AMC, február 6. kedd, 21h

Az 1962-ben eltűnt Antonia Graza olasz luxushajóra bukkan egy expedíció a jeges Bering-tengeren. Jack Ferriman (Desmond Harrington) kanadai pilóta szervezte a mentőexpedíciót, aki egyszer már megpillantotta az elszabadult hajót, de az évekre eltűnt újra a kíváncsi szemek elől. Az Arctic Warrior legénysége örül a sikeres akciónak, ugyanis a tenger törvényei szerint a nemzetközi vizeken talált gazdátlan hajó a megtalálót illeti. Ehhez azonban kikötőbe kell vontatni a hajót. Az első jelek szerint semmilyen élőlény nincs a hajón. A kutatókat azonban rabul ejti a hajótest és egyre furcsább dolgok történnek. A tapasztalt tengerészek képzeletét és idegeit is próbára teszi a rájuk váró borzalom.

 

Liliomfi - M5, február 6. kedd, 21h

Liliomfi, az ünnepelt színész beleszeret Mariskába, Szilvay professzor gyámleányába. Jóllehet a professzor egymásnak szánta őket, hisz Liliomfi valójában az unokaöccse, de addig ellenzi a házasságot, amíg a haszontalan ifjú fel nem hagy azzal a hozzá nem méltó vándorkomédiássággal. Márpedig Liliomfi nem vágyik másra, csak erre a komédiás életre, ráadásul Mariskát is megfertőzi a kalandos, romantikus élet szeretetével. A szigorú szülőket, nevelőket és gyámokat pedig megtévesztik furfanggal és csellel, hogy egybekelhessenek és győzzön a szerelem. Makk Károly klasszikus filmvígjátéka a magyar filmgyártás megunhatatlan darabja.

 

Úriember revolverrel - Viasat Film, február 6. kedd, 21h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Szupercella - Film+, február 6. kedd, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

Dzsungelből dzsungelbe - Film Mánia, február 6. kedd, 21h

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Ő Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával Mimi-Sikut, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi gyerek módjára viselkedni, ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után.

 

Elárulva - AMC, február 6. kedd, 22.35h

Will Montgomeryt (Nicolas Cage) elárulják egy bankrablás során, ezért nyolc évre börtönbe kerül. Az FBI és egykori társai szerint Will elrejtette valahol az utolsó akció zsákmányát, tízmillió dollárnyi kötvényt. Régi társa, Vincent (Josh Lucas) viszont mindenképp meg akarja szerezni a pénzt, ezért elrabolja Will lányát, Alisont, és a tízmilliós zsákmányt követeli érte. A frissiben szabadult Will ezért kénytelen a csinos Riley segítségével (Malin Akerman) megtervezni és végrehajtani a tökéletes rablást.

 

Féktelen harag - Viasat Film, február 6. kedd, 22.55h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a gyermekét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

A szörny - Film Mánia, február 6. kedd, 22.55h

Amikor váratlanul egy addig ismeretlen lény bukkan elő a Mekong folyóból, a városban pánik tör ki. A szörny féktelen pusztítását a helyi erők igyekeznek megállítani, mielőtt túl késő lesz és a fenevad még több áldozatot szed. Eközben biológusok egy csoportja a lény eredetét kutatja, attól tartva, hogy az eddigi rombolás, csupán a kezdet.

 

Prometheus - Mozi+, február 6. kedd, 23h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Szupercella 2: Hades - Film+, február 6. kedd, 23.25h

Sok év eltelt azóta, hogy Ray Breslin (Sylvester Stallone) emberfeletti teljesítménnyel megszökött a Sírkő nevű rettegett szuperbörtönből. Azóta új elit csapatával ártatlan embereket szabadítanak ki veszélyes helyzetekből. Egy nap megtudja, hogy egyik legjobb emberét, a Wing Chun mester Shut (Xiaoming Huang) a Hades-ba hurcolták. A Hades híres arról, hogy a fogvatartottaknak állatként kell küzdeniük egymással az életben maradásért. Breslin és csapata mindent megtesz, hogy kiszabadítsa társukat a rafinált, hi-tech, harci labirintus fogságából.

 

Alvilági játkok - Paramount Network, február 6. kedd, 23.30h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik haverjával. Slevin néhány óra alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a Macska úrral (Bruce Willis).