Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévés varieté sztárjai

Volt egyszer egy Vadnyugat - AMC, február 13. kedd, 20h

Az egykori örömlány, Jill McBain postán keresztül megy férjhez, ám mire a vadnyugati kisvárosba érkezik, Frank és bandája legyilkolja családját. Kiderül, hogy nagyszabású telekspekuláció áll a gyilkosságok hátterében, Frank megbízója akarja fölvásárolni a környék telkeit. A nyomorék üzletember számításába azonban hiba csúszik. Először is, a gyönyörű özvegyasszony a történtek ellenére ragaszkodik a birtokához. A másik, hogy Jill oldalán Harmonika, a mexikói félvér, és Cheyenne, a szökött bandita személyében felbukkan két titokzatos figura.

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - Film+, február 13. kedd, 21h

Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence), a két miami drog-nyomozó többször megpróbálja lebuktatni a kubai drogbárót, Hector Tapiát (Jordi Mollá), ami rengeteg pénzébe kerül a városnak. Tapia ugyanis minden alkalommal bepereli a rendőrséget, és mindig meg is nyeri. De Mike biztos a dolgában és ezért egyre kockázatosabb akciókba rántja bele Marcust. Miután Marcus többször is megtekinthette közelről a halál torkát, megelégeli társa fanatikusságát, és az áthelyezését kéri. De esélye sincs a nyugalomra, mert a húga, a beépített ügynökként dolgozó gyönyörű Syd (Gabrielle Union) álcáját felfedik, és Tapia túszul ejti.

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, február 13. kedd, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Amerikai gengszter - RTL HÁROM, február 13. kedd, 21h

A bérgyilkos Frank Lucas (Denzel Washington) a főnöke halála után átveszi a hatalmat, és hamarosan Harlem első számú heroin-importőrévé válik. Megdöbbentően gyors meggazdagodása felkelti a frissen felállított drogosztag vezetőjének, Robertsnek (Russell Crowe) a figyelmét. Roberts megvesztegethetetlensége az egyre korruptabb rendőrségen belül is sok ellenséget szül, ezért a nyomozó két fronton is felveszi a harcot. Ahogy Lucas, úgy a New York-i zsaruk is alaposan alábecsülik a képességeit.

 

King Kong - Moziverzum, február 13. kedd, 21h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…

 

Az idegen - Viasat Film, február 13. kedd, 21h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkosügynök apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben.

 

Központi hírszerzés - Mozi+, február 13. kedd, 21h

A gimnáziumi osztály egykor halálra szekált lúzere halálos CIA ügynökként bukkan fel a gimnáziumi évfolyam-találkozón. Mi több, azt állítja, hogy egy szigorúan titkos ügyön dolgozik, és segítséget kér a suli egykori nagymenőjétől, aki mára a régi szép időket visszasíró könyvelővé szürkült. Ám mire a megfontolt aktakukac rájön, mibe is rángatták bele, már túl késő kiszállni, és a mind kiszámíthatatlanabb új barát egyre mélyebbre rántja a lövöldözések, konspirációk és kémkedések világába, ahol mindketten bármikor kinyiffanhatnak, méghozzá számtalan különböző módon...

 

Ázsiai pokoli torony - Film Mánia, február 13. kedd, 22.50h

Az ultramodern felhőkarcolóban nagyszabású fogadásra készülnek, annak ellenére, hogy az épület biztonságtechnikája a karbantartók vezetője, Lee Dae-ho (Kim Sang-kyung) szerint nem megfelelő. A fényűző helyszín hamarosan pokollá változik, amikor a viharban egy helikopter az épületnek csapódik. Kang Young-ki kapitány (Kyoung-gu Sul) próbálja a több száz bent rekedt vendéget kimenteni a pokoli toronyból, annak ellenére, hogy a polgármester csak a legbefolyásosabb személyek megmentésére ad engedélyt.

 

Kettős kockázat - Filmcafe, február 13. kedd, 22.50h

Libby Parsonsnak mindene megvan: jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, mikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libbyt vádolják a meggyilkolásával...

 

Ismeretlen hívás - AXN, február 13. kedd, 22.50h

Jillnek a zsebpénzéből kell állnia a telefonszámláját. Ezért bébiszitterkedést vállal a mindentől távol eső házban. Miután a házaspár lefektette a gyerekeket, és szórakozni ment, Jill bezárja az ajtót, bekapcsolja a riasztót, és felfedező útra indul az épületben. Egyre-másra telefonhívások zavarják meg a nyugalmát, az idegen hang minduntalan azt kéri, hogy nézze meg a gyerekeket. Jill pánikba esik, majd félelme rettegésbe csap át, amikor kiderül, hogy a hívások a házból jönnek. Nincs más választása: föl kell vennie a harcot az arctalan idegennel, ha a gyerekekkel együtt meg akarja élni a reggelt.

 

Zöld Lámpás - Viasat3, február 13. kedd, 23h

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba. Hal Jordan berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

 

A Vagdalthús-hadművelet - Viasat Film, február 13. kedd, 23.05h

1943-ban a szövetségesek eltervezik, hogy megtörik Hitler szorítását a megszállt Európán, és átfogó támadást indítanak Szicília ellen, de van egy kis bökkenő: valahogyan meg kellene védeni az inváziós haderőt az esetleges megsemmisüléstől. Két figyelemre méltó hírszerző tiszt, Ewen Montagu (Colin Firth) és Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen) feladata, hogy kitalálják a háború legkülönösebb és legszenzációsabb dezinformációs tervét, amelynek középpontjában a történelem legvalószínűtlenebb titkosügynöke áll: egy halott hajléktalan. A Vagdalthús hadművelet egy olyan ötlet rendkívüli és igaz története, amelytől azt remélték, hogy megfordítja a szövetségesek helyzetét _ hihetetlenül nagy kockázatot vállalva, dacolva a logikával, és pattanásig feszítve értelmi szerzőinek idegeit.

 

Muti: Halálos rituálé - Mozi+, február 13. kedd, 23.20h

Mississipi-ben feltűnik egy sorozatgyilkos, aki korábban Európa-szerte szedte áldozatait. A helyi detektív, Lucas Boyd rögtön ráveti magát az ügyre, azonban a furcsa, rituális gyilkosságok természete miatt egy szakértőt, Dr. Mackles-t is segítségül hívja az eset felgöngyölítéséhez. A sokasodó gyilkosságok azonban régi sebeket tépnek fel a nyomozó lelkén, a fájdalom pedig egyre intenzívebbé válik, ahogy Lucas beleássa magát az ügy részleteibe. Boyd nyomozó és társai közben hamar rájönnek, hogy az esetek mögött egy hatalmas, globális üzlet húzódhat, amihez rengeteg, jelentős befolyással bíró embernek is köze lehet. A nyomozó azonban nem várt helyen, Rómában, egy ottani felügyelő személyében talál rá az újabb segítségre, akinek az információ segíthetnek kézre keríteni a tettest, mielőtt az újabb áldozatot szedne.

 

Tökéletes célpont - AMC, február 13. kedd, 23.25h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

 

Zöld könyv - Útmutató az élethez - Paramount Network, február 13. kedd, 23.30h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.