Ezeket a filmeket ajánljuk október 23-ra

Ha az ünnepnapon nem tervezel kimozdulást, sebaj, a tévé előtt is kellemesen eltöltheted a napot!

A törökfejes kopja - Magyar Mozi TV, október 23. szerda, 9.55h

1500-as évek, Magyarország. A 6 éves Dani rejtekhelyéről nézi végig apja meggyilkolását és anyja elrablását. Amikor a martalócok elvonulnak, a kisfiú kopjájára vési a gyilkos képmását, hogy felnőttként bosszút állhasson. Éveken keresztül készül a harcra a fiatalemberré serdült Dani, míg végül a kopjavetés mestere lesz. És eljön a nap, amikor végre szemtől-szembe állhat apja gyilkosával.

 

Pinokkió - Mozi Klub, október 23. szerda, 10.55h

Dzsepettó (Roberto Benigni), az öreg játékkészítő egy darab fenyőfából egy fiúcskát farag. Pinokkió hirtelen életre kel, és számtalan különös kalandot él át, míg legfőbb vágya teljesülhet. A koprodukció Carlo Collodi meseregénye alapján készült.

 

Istenek fegyverzete 2.: Kondor hadművelet - Film Mánia, október 23. szerda, 12.40h

Jackie Chan egy Kondor fedőnevű titkos ügynököt alakít, akinek feladata: megtalálni a nácik aranyát. Ada (Carol Cheng), az Egyesült Nemzetek képviselője és Elsa (Eva Cobo) lesz a társa a küldetésben, Elsa apja egy náci tiszt, akinek köze van az elrejtett aranyhoz. Észak-Afrikába utaznak, hogy utánanézzenek egy földalatti bázisnak, ahol az aranyat kezelő regiment lehet élve eltemetve. A titkos bázis keresése közben a triónak kincsvadászokkal és egy náci túlélővel is meg kell küzdenie.

 

A hobbit - Az öt sereg csatája - Mozi+, október 23. szerda, 13h

Zsákos Bilbo és barátai visszahódították otthonukat Smaugtól. A dühös sárkány bosszúból rátámad Tóvárosra. A visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin elárulja a barátait. Eközben Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregét indítja útnak a Magányos Hegy ellen. A törpék, tündék és az emberek hamarosan választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol Középfölde sorsa forog kockán.

 

Nanny McPhee és a nagy bumm - SuperTV2, október 23. szerda, 13.20h

A varázsdada ezúttal egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg. Isabel egyedül próbálja ellátni három gyermekét, helyt állni a gazdaságban és a vegyesboltban, mialatt a férje háborúban van. Nanny McPhee amint megérkezik, rájön, hogy Isabel gyermekei a saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen, akik beköltöztek hozzájuk. Nanny McPhee bevet minden varázslatot, a repülő motorbiciklitől az életre kelt szoborig, a fára mászó kismalactól a kiselefántig, hogy a rosszcsont lurkóknak megtanítsa az öt leckét.

 

A Simpson család - A film - Viasat3, október 23. szerda, 14.45h

Springfield súlyos környezeti katasztrófával néz szembe, amikor Homér véletlenül okoz egy szennyezést, ami miatt a várost egy óriási üvegkupolával zárják le. A Simpson család menekülésre kényszerül, és új otthont talál Alaszkában, de vissza kell térniük, hogy megmentsék Springfieldet a teljes pusztulástól.

 

Need for Speed - SuperTV2, október 23. szerda, 15.40h

Az autószerelő Tobey versenyautókban utazik. Amikor a csőd szélére kerül, vonakodva, de összeáll a gazdag és arrogáns egykori NASCAR-pilótával, Dino Brewster-rel. A fickó azonban átveri és Tobey ártatlanul rács mögé kerül. Két évvel később szabadulva bosszút akar állni Dino-n. Ehhez kapóra jön a hírhedt De Leon-futam. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden akadályt _ beleértve a zsarukat és Dino embereit _ le kell küzdenie a keleti parttól a nyugati partig...

 

Gyalog galopp - AMC, október 23. szerda, 15.45h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

 

Az elvarázsolt dollár - TV2, október 23. szerda, 15.55h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezésére...

 

Az Angyal - Filmcafe, október 23. szerda, 16.25h

Számára nincs feltörhetetlen zár. Nem létezik megfejthetetlen kód. Kijátszani a legéberebb őrséget, behatolni a legvédettebb szentélyekbe és elillanni a legértékesebb zsákmánnyal _ erről szól az élete. Ő a riasztók mágusa. A tolvajlás nagymestere. Az álcázás koronázatlan királya. Ezer arca van, de senki sem tudja, melyik az igazi. Agyafúrt, ravasz, hideg, cinikus, veszélyes, fondorlatos. Ő az Angyal. Hiába vannak a nyomában a hatóságok és a bűnözők, őt nem lehet elkapni. De most csapdába ejtette valami, ami elől nem menekülhet. A saját szíve. Simon Templar ezúttal Ivan Tretjak orosz milliárdos és önjelölt cárutód megbízásából egy mindennél értékesebb kincset lop el: egy kiapadhatatlan energiaforrás képletét. Ám az akcióval tudtán kívül halálos veszélybe sodorja a gyönyörű tudósnőt, Emma Russel-t. Az Angyalban régen kihunytnak hitt érzések lobbannak fel, és kétségbeesetten küzd, hogy megvédje Emmát, miközben próbálja megtalálni azt az énjét, melyet a legkevésbé ismer _ az igazit.

 

A valóság határán - Viasat Film, október 23. szerda, 16.25h

Moszkva, napjainkban: egy tehetséges csaló maga köré gyűjt egy csapat szuperképességű embert, hogy kirámoljanak egy kaszinót. Ám sokkal nagyobb hatalommal találják magukat szemben, mint gondolták.

 

Dögkeselyű - Direct One, október 23. szerda, 16.35h

Simon József taxisofőrt két idős hölgyutasa meglopja. Az elvált, adósságban úszó férfi hiába fordul a rendőrséghez, nem hisznek neki. Tehetetlen dühében maga kezd nyomozásba, és hamarosan meg is találja a profi tolvajokat. Mivel törvényes úton hiába remél igazságot, egyszemélyes hadjáratot indít, egyre profibbá váló módszerekkel. András Ferenc új alapokra helyezte a magyar bűnügyi filmet, hatása szinte minden azóta készült krimiben tetten érhető.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 3. - Film+, október 23. szerda, 16.55h

Boris, az Állat (Jemaine Clement) megszökik a Hold szigorúan őrzött börtönéből, és visszatér az időben, hogy végezzen a fiatal K ügynökkel (Josh Brolin), mielőtt letartóztatná őt. J ügynök (Will Smith) rájön, hogy az idővonal megváltozott, és követi Borist, ám egy nappal korábban érkezik, hogy még legyen ideje megmenteni a fiatal K ügynököt. J-nek nagy nehezen sikerül meggyőznie múltbeli kollégáit, és Griffin (Michael Stuhlbarg) segítségével, aki minden idősíkot lát, felkutatják Borist. J egy titkot is megtud, amit az öreg K ügynök (Tommy Lee Jones) soha nem mondott el neki.

 

Trükkös halál 2. - Film Mánia, október 23. szerda, 16.55h

A két főszereplő 5 év múltán találkozik össze újra a nagysikerű film folytatásában. Egy rendkívüli akció során megölnek egy rendőrtisztet. A barátja, aki eredetileg a különleges effektusok szakembere, de azóta a játékgyártásra állt át, ismét a rendőrség segítségére siet. Ahogy a szálak kezdenek kibogozódni, természetesen ő is bajba kerül s ekkor felhívja régi zsaru barátját. Ketten közös erővel indulnak a bűnözők nyomába. Szinte felesleges is mondanunk, hogy a különleges szerkentyűk és eszközök teljes arzenálját bevetik a bűnözők ellen.

 

Kémvadászok - A szolgálat kötelez - Viasat Film, október 23. szerda, 18.50h

Amikor terrorista Qasim megszökik MI5 őrizetéből, a legendás ügynököt Harry Pearce-t okolják érte. A kegyvesztett és lemondásra kényszerült Harry egy éjjel a Temzébe veti magát. Az eset után az MI5-t átszervezik. Ugyanakkor az exügynök, Will Holloway visszatér Moszkvából, hogy kiderítse, igaz-e az a sejtés, hogy Harry nem halt meg. Miközben Qasim támadást készít elő Londonban, Willnek döntenie kell, hogy beáldozza Harryt, vagy mindent kockára téve megbízik a bukott ügynökben, aki egyszer már elárulta.